Spolupráca s praxou pridáva hodnotu vzdelávaniu na FEM

Spolupráca s praxou pridáva hodnotu vzdelávaniu na Fakulte ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre.

Spolupráca s praxou pridáva hodnotu vzdelávaniu na Fakulte ekonomiky  a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Existujú dve rozhodujúce oblasti, v ktorých môže fakulta pridať hodnotu v oblasti vzdelávania. Jedna z nich je internacionalizácia, ktorá je na Fakulte ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre na veľmi rozvinutej úrovni. A druhou spolupráca s praxou.

Aktuálny akademický rok 2016/2017 je na FEM SPU v Nitre bohatý na aktívnu spoluprácu s podnikateľskou sférou. Najskôr to boli zmluvy so spoločnosťami Ledvance a OSRAM, ktoré si pod patronát vzali konkrétne študijné programy a aktivity. Spoločnosť OSRAM sa stala partnerom medzinárodného inžinierskeho študijného programu Business Economics (double degree s Poľnohospodárskou univerzitou v Krakove) a spoločnosť Ledvance podporuje výučbu čínskeho jazyka a čínskych reálií na FEM SPU.

V roku 2017 bola zoficiálnená spolupráca so spoločnosťami IBM, PriceWaterHouse Coopers (PwC Slovensko), Samsung, Kaufland a Muehlbauer. Spoločnosť IBM pozvala zástupcov FEM SPU na slávnostné stretnutie partnerských univerzít a fakúlt symbolicky, 28. marca na Deň učiteľov. Tento deň zároveň umožnil rokovania o spolupráci, ktorá sa bude orientovať na podporu študijného programu účtovníctvo a ďalšie aktivity s tým súvisiace. PwC podporí výučbu medzinárodného účtovníctva a daní a na FEM SPU v Nitre zriadilo oddychovú zónu, ktorá bola študentom sprístupnená 3. apríla a predstavuje príjemné prostredie pre oddych či diskusiu nad spoločným projektom. Spoločnosť Muehlbauer podporuje práce, súvisiace s dokončením Laboratória spotrebiteľských štúdií.

Vďaka spolupráci so Slovenskou poľnohospodárskou a potravinárskou komorou majú študenti študijného programu agrárny obchod a marketing šancu vypočuť si prednášky a participovať na diskusii odborníkov z agromanažérskej praxe na tému trhu, výroby, spotreby a spotrebiteľského správania.

Pre ďalšie obdobie fakulta pripravuje plány pre intenzívnejšiu spoluprácu s medzinárodnou spoločnosťou Cargo Partner a Nestlé s perspektívou ďalších úspešných prednášok, domácich a medzinárodných stáží.

Veríme, že študenti FEM využijú príležitosti, ktoré im spolupráca fakulty s renomovanými spoločnosťami prináša.elenka-aktivna-spolurapca-r328_res.jpg

Zástupcovia FEM na rokovaní v spoločnosti IBM

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu