Spolupráca s praxou pridáva hodnotu vzdelávaniu na FEM

Spolupráca s praxou pridáva hodnotu vzdelávaniu na Fakulte ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre.

Spolupráca s praxou pridáva hodnotu vzdelávaniu na Fakulte ekonomiky  a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Existujú dve rozhodujúce oblasti, v ktorých môže fakulta pridať hodnotu v oblasti vzdelávania. Jedna z nich je internacionalizácia, ktorá je na Fakulte ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre na veľmi rozvinutej úrovni. A druhou spolupráca s praxou.

Aktuálny akademický rok 2016/2017 je na FEM SPU v Nitre bohatý na aktívnu spoluprácu s podnikateľskou sférou. Najskôr to boli zmluvy so spoločnosťami Ledvance a OSRAM, ktoré si pod patronát vzali konkrétne študijné programy a aktivity. Spoločnosť OSRAM sa stala partnerom medzinárodného inžinierskeho študijného programu Business Economics (double degree s Poľnohospodárskou univerzitou v Krakove) a spoločnosť Ledvance podporuje výučbu čínskeho jazyka a čínskych reálií na FEM SPU.

V roku 2017 bola zoficiálnená spolupráca so spoločnosťami IBM, PriceWaterHouse Coopers (PwC Slovensko), Samsung, Kaufland a Muehlbauer. Spoločnosť IBM pozvala zástupcov FEM SPU na slávnostné stretnutie partnerských univerzít a fakúlt symbolicky, 28. marca na Deň učiteľov. Tento deň zároveň umožnil rokovania o spolupráci, ktorá sa bude orientovať na podporu študijného programu účtovníctvo a ďalšie aktivity s tým súvisiace. PwC podporí výučbu medzinárodného účtovníctva a daní a na FEM SPU v Nitre zriadilo oddychovú zónu, ktorá bola študentom sprístupnená 3. apríla a predstavuje príjemné prostredie pre oddych či diskusiu nad spoločným projektom. Spoločnosť Muehlbauer podporuje práce, súvisiace s dokončením Laboratória spotrebiteľských štúdií.

Vďaka spolupráci so Slovenskou poľnohospodárskou a potravinárskou komorou majú študenti študijného programu agrárny obchod a marketing šancu vypočuť si prednášky a participovať na diskusii odborníkov z agromanažérskej praxe na tému trhu, výroby, spotreby a spotrebiteľského správania.

Pre ďalšie obdobie fakulta pripravuje plány pre intenzívnejšiu spoluprácu s medzinárodnou spoločnosťou Cargo Partner a Nestlé s perspektívou ďalších úspešných prednášok, domácich a medzinárodných stáží.

Veríme, že študenti FEM využijú príležitosti, ktoré im spolupráca fakulty s renomovanými spoločnosťami prináša.elenka-aktivna-spolurapca-r328_res.jpg

Zástupcovia FEM na rokovaní v spoločnosti IBM

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.