Ovládajte svoje vozidlo mobilom

Bratislava 25. apríla 2017: Na trh prichádza komplexné riešenie. Spoločnosť Xmarton prichádza s novým produktom, vďaka ktorému je možné ovládať automobil pomocou smartfónu. Jednotka Xmarton ponúka diaľkové ovládanie elektrických prvkov automobilu, detailné štatistiky priebehu všetkých jázd, absolútne presnú a spoľahlivú lokalizáciu či možnosť spoločného používania vozidla bez kľúčov.

xmarton1-r333_res.jpg

Čo je vlastne Xmarton?

Xmarton je homologovaná výkonná jednotka určená na univerzálne prepojenie vozidla a smartfónu. Je prispôsobená konkrétnemu modelu automobilu, do ktorého sa inštaluje v podobe malého zariadenia, tzv. CarBoxu. Jednotka prešla národnou atestáciou technickej spôsobilosti, ktorú vydáva Ministerstvo dopravy Českej republiky a  je platné v rámci celej Európskej únie.

„Ovládanie elektrických okienok, zámkov dverí a kufra, spúšťanie varovných smeroviek pre jednoduché nájdenie auta, bezkľúčové používanie ďalšími osobami či bezpečná imobilizácia vozidla prostredníctvom mobilného telefónu, to sú základné charakteristickie funkcie Xmartonu. Po uvedení na český a slovenský trh plánuje Xmarton zákazníkom v budúcnosti pravidelne ponúkať ďalšie nové funkcie a modernizovať tak zabehnuté zvyklosti v používaní automobilov.“

Bezpečnosť

Jednu z kľúčových hodnôt - „bezpečie“ nezaručujú používateľom iba funkčné riešenia Xmarton-u. Bezpečie je garantované aj pri zbere osobných údajov, ktoré v tomto prípade logicky prebieha. Dáta sú uložené tak, že je možné sa k nim dostať iba prostredníctvom špecifikovaných zabezpečených prístupov. „Využívame silné šifrovacie techniky, napr. výmena asymetrických kľúčov prebieha podľa PKCS štandardov pre sieťovú komunikáciu aj bezdrôtové spojenie. Úroveň tohto zabezpečenia je takmer neprelomiteľná,“ dodáva technologický riaditeľ Xmarton-u.

xmarton-r127_res.jpgKomu je Xmarton určený?

O inštalácii riešenia Xmarton by určite mali uvažovať majitelia už vyrobených modelov áut, ktorí majú záujem o ich „zinteligentnenie“. Medzi najväčšie výhody patrí jednoduché spoločné používanie, dokonalý prehľad a zabezpečenie auta v zmysle imobilizácie štartovania neoprávneným osobám, okamžitej notifikácie pri prípadnej autonehode a nepretržitom dohľade nad všetkými aktivitami a procesmi automobilu. Majitelia Xmartonu si tiež môžu kedykoľvek skontrolovať hladinu benzínu v nádrži alebo stav batérie. Typy automobilov, do ktorých možno Xmarton ľahko nainštalovať, nájdu záujemcovia na webe www.xmarton.com. Tí, ktorí svoj typ auta v zozname nenájdu, sa môžu prostredníctvom formulára na stránkach spojiť priamo s pracovníkmi spoločnosti, ktorí im pomôžu pripraviť riešenie šité na mieru. Inštalácia prebieha v tzv. Xmartpointoch, čo je 12 partnerských servisov po celej Českej republike a na Slovensku.

Mobilná aplikácia a webový portál

Mobilná aplikácia Xmarton funguje na smartfónoch aj tabletoch, a to v rámci systému Android aj iOS. Aplikácia s používateľom hovorí v češtine, teraz je však vo vývoji aj verzia slovenská a anglická. Mobilná aplikácia slúži primárne na ovládanie auta, na autorizáciu jazdy a na dohľad nad vozidlom. Riešenie Xmarton zastrešuje webový portál, ktorý slúži na konfiguráciu účtu, sledovanie celej histórie, prideľovanie práv ostatným používateľom či na pridávanie ďalších mobilných zariadení do celého procesu.

Kontakty pre médiá:

Lucie Srpová

Marketing Manager Xmarton

lucie.srpova@xmarton.com

GSM: +420 770 106 216

www.xmarton.com

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu