Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci

S novostavbami sa v poslednom čase v Bratislave roztrhlo vrece.

Mnohé z nich sú situované do najlukratívnejšej časti Bratislavy – do Starého Mesta. Len jedna sa však môže pýšiť jedinečným genius loci, čarom minulého storočia, keď po bratislavských chodníkoch kráčal, alebo skôr sa „špacíroval“, aj známy Bratislavčan Ignác Lamár, známy predovšetkým ako Schöne Náci.

Budova, ktorá dýcha históriou

City Gate má punc novostavby, no ide o rekonštrukciu pôvodného objektu, jedinečnú národno-kultúrno pamiatku, ktorej história siaha až do 40. rokov, keď ju navrhli architekti Eugen Kramár a Štefan Lukačovič. Budova bola postavená pre vtedajšiu Slovenskú národnú banku a neskoršia rekonštrukcia architektov Paňáka a Kusého priniesla byty na horných poshodiach. Viaceré z nich sú teraz na predaj.

V moderných priestoroch nájdeme historické odkazy

„Patinu“ si budova zachovala nielen švédskou žulou na portáloch a pilieroch partelu, ale aj pôvodnými vitrážami uznávaného maliara Janka Alexyho, ktorý patril k priekopníkom slovenskej výtvarnej moderny, kamennými obkladmi a nádherným točitým schodiskom. História je tu skombinovaná s modernými architektonickými prvkami a dáva projektu jedinečný výraz.

Za Schöne Nácim nebudete kráčať ďaleko

Keďže City Gate je situovaný v samom srdci historického Starého Mesta, obľúbeného Schöne Náciho môžete pozdraviť pokojne aj každý deň. Samozrejme, myslíme jeho sochu na Sedlárskej ulici – pre vás však nebude atrakcia ako pre turistov, ale dobrý sused, Staromešťan, ktorý sa kedysi možno tiež prechádzal aj po priestoroch, v ktorých dnes vy bývate.

Byty sú dostupné ihneď

Ak sa chcete aj vy stať súčasťou histórie Bratislavy, na svoj vysnívaný byt nemusíte čakať. Dvoj- až štvorizbové byty vrátane luxusného penthausu sú skolaudované a dostupné ihneď. Ich kompletnú ponuku aj s vizualizáciami a s cenníkom nájdete na www.citygate.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.