Ako sa zbaviť chladnej podlahy

Pri zateplení sa často zabúda na úniky tepla do nevykurovanej pivnice či garáže. Ako vyriešiť problém „studeného“ prízemia?

Najjednoduchším a najúčinnejším riešením je zateplenie stropu priestorov pod najnižším obytným podlažím. Hneď na úvod je potrebné zdôrazniť, že zateplenie stropu pivnice či garáže má význam len v súčinnosti so zateplením fasády, pretože inak by nestačilo zamedziť úniku tepla.

Pivnice, vestibuly, garáže

Na stropy nevykurovaných priestorov pivníc odporúčame použiť tepelnú izoláciu s hrúbkou aspoň 8 až 10 cm, aby bolo zateplenie „vyvážené“. Hrúbka samozrejme závisí od typu izolácie, ktorú si zákazníci vyberú. „Tieto izolácie je možné lepiť celoplošne na stropnú konštrukciu a nie je potrebné ich mechanicky kotviť, čo urýchľuje čas aplikácie. V priestoroch, akú sú spojovacie chodby, spoločné priestory, kde je zvýšený nárok na estetiku je možné na povrch izolácie naniesť farbu,“ vysvetľuje Vladimír Beňo, aplikačný manažér Knauf Insulation.

Šikovné riešenie pre pivnice

Zatepľovacie lamely sú určené špeciálne pre pivničné a garážové stropy rodinných i bytových domov, ktoré majú často členitý povrch. Lamely z minerálnej vlny CTL C1 od Knauf Insulation majú úzky formát s rozmerom 20 x 120 cm, ktorý je ľahký a ideálny pre namáhavú prácu nad hlavou. Ich povrchový nástrek bráni nasiaknutiu vzdušnej vlhkosti z okolitého prostredia, a tým zabezpečuje aj menšiu prašnosť pri manipulácii. Nástrek tiež zabezpečí úsporu lepidla a skrátenie času na realizáciu.

Prečo práve lamely

Lamely majú z pohľadovej strany zrezané všetky 4 hrany, čo na strope vytvára jemný priestorový „ 3 D“ efekt. Tým sa dá do určitej miery vyrovnať nerovnosť podkladu. Tieto výrobky majú vďaka svojej nehorľavosti pozitívny vplyv na požiarnu bezpečnosť stavby a zlepšujú akustické vlastnosti stropnej konštrukcie. V priestore, nad ktorým sa nachádza, pohltí dopadajúci hluk.

www.knaufinsulation.sk

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“