Pondelok, 13. júl, 2020 | Meniny má MargitaKrížovkyKrížovky

Ako sa zbaviť chladnej podlahy

Pri zateplení sa často zabúda na úniky tepla do nevykurovanej pivnice či garáže. Ako vyriešiť problém „studeného“ prízemia?

Najjednoduchším a najúčinnejším riešením je zateplenie stropu priestorov pod najnižším obytným podlažím. Hneď na úvod je potrebné zdôrazniť, že zateplenie stropu pivnice či garáže má význam len v súčinnosti so zateplením fasády, pretože inak by nestačilo zamedziť úniku tepla.

Pivnice, vestibuly, garáže

Na stropy nevykurovaných priestorov pivníc odporúčame použiť tepelnú izoláciu s hrúbkou aspoň 8 až 10 cm, aby bolo zateplenie „vyvážené“. Hrúbka samozrejme závisí od typu izolácie, ktorú si zákazníci vyberú. „Tieto izolácie je možné lepiť celoplošne na stropnú konštrukciu a nie je potrebné ich mechanicky kotviť, čo urýchľuje čas aplikácie. V priestoroch, akú sú spojovacie chodby, spoločné priestory, kde je zvýšený nárok na estetiku je možné na povrch izolácie naniesť farbu,“ vysvetľuje Vladimír Beňo, aplikačný manažér Knauf Insulation.

Šikovné riešenie pre pivnice

Zatepľovacie lamely sú určené špeciálne pre pivničné a garážové stropy rodinných i bytových domov, ktoré majú často členitý povrch. Lamely z minerálnej vlny CTL C1 od Knauf Insulation majú úzky formát s rozmerom 20 x 120 cm, ktorý je ľahký a ideálny pre namáhavú prácu nad hlavou. Ich povrchový nástrek bráni nasiaknutiu vzdušnej vlhkosti z okolitého prostredia, a tým zabezpečuje aj menšiu prašnosť pri manipulácii. Nástrek tiež zabezpečí úsporu lepidla a skrátenie času na realizáciu.

Prečo práve lamely

Lamely majú z pohľadovej strany zrezané všetky 4 hrany, čo na strope vytvára jemný priestorový „ 3 D“ efekt. Tým sa dá do určitej miery vyrovnať nerovnosť podkladu. Tieto výrobky majú vďaka svojej nehorľavosti pozitívny vplyv na požiarnu bezpečnosť stavby a zlepšujú akustické vlastnosti stropnej konštrukcie. V priestore, nad ktorým sa nachádza, pohltí dopadajúci hluk.

www.knaufinsulation.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

YZOP: Nové kníhkupectvo pre náročných

Hovorí sa, že človek v dnešnej dobe číta iba krátke články, niekedy iba vybrané odseky.

Yzop.sk: Vaše internetové kníhkupectvo

Získajte EKO čistiace prostriedky od slovenského výrobcu zdarma

Baby Cleaner hygienicky čistí okolie vašich detí a v súlade s prírodou. Výrobcom je slovenská Rodinná firma.

Ekologické čistiace prostriedky nijako nepoškodzujú pokožku. Práve naopak, vzácne za studena lisované oleje a výťažky z rastlín ju vyživujú.

Študijný program s uplatnením v automobilovom priemysle

Professional MBA Automotive Industry, postgraduálne vzdelávanie pre manažérov v angličtine poskytované STU v Bratislave a TU Wien.