Prednáška veľvyslankyne Nového Zélandu

Na EU v Bratislave prednášala v rámci predmetu Diplomacia v praxi veľvyslankyňa Nového Zélandu J.E. p. Nicole ROBERTON.

Dňa 5. decembra 2017 sa na EU v Bratislave uskutočnila ďalšia zaujímavá prednáška v rámci predmetu Diplomacia v praxi s veľvyslankyňou Nového Zélandu J.E. p. Nicole ROBERTON.

Veľvyslanectvo má teritoriálnu pôsobnosť pre Slovensko, Slovinsko, Rakúsko, Maďarsko a medzinárodné organizácie so sídlom vo Viedni. Veľvyslankyňu pred prednáškou prijal Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy. Na prijatí sa tiež zúčastnila Simona Kosztanko, vedúca Oddelenia medzinárodnej mobility.

Veľvyslankyňa Roberton sa študentom prihovorila aj v maorijčine, ktorý je spolu s angličtinou úradným jazykom Nového Zélandu. Vysoko ocenila úvodnú prezentáciu študentského tímu. Vo svojej prednáške sa zamerala na priority zahraničnej politiky a ekonomiky tohto malého štátu v juhozápadnej časti Tichého oceánu.

Nicole Roberton svojou prednáškou a následnou diskusiou s domácimi a zahraničnými študentmi uzatvorila 22. sériu prednášok zástupcov diplomatického zboru v rámci predmetu Diplomacia v praxi v zimnom semestri 2017/2018. Nosnou témou tohto semestra bola Ázijsko-tichomorská ekonomická spolupráca a hosťami boli zástupcovia diplomatických misií z Kanady, USA, Mexika, Indonézie, Malajzie, Japonska, Čile, Číny, Filipín a Nového Zélandu.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“