Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Prednáška veľvyslankyne Nového Zélandu

Na EU v Bratislave prednášala v rámci predmetu Diplomacia v praxi veľvyslankyňa Nového Zélandu J.E. p. Nicole ROBERTON.

Dňa 5. decembra 2017 sa na EU v Bratislave uskutočnila ďalšia zaujímavá prednáška v rámci predmetu Diplomacia v praxi s veľvyslankyňou Nového Zélandu J.E. p. Nicole ROBERTON.

Veľvyslanectvo má teritoriálnu pôsobnosť pre Slovensko, Slovinsko, Rakúsko, Maďarsko a medzinárodné organizácie so sídlom vo Viedni. Veľvyslankyňu pred prednáškou prijal Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy. Na prijatí sa tiež zúčastnila Simona Kosztanko, vedúca Oddelenia medzinárodnej mobility.

Veľvyslankyňa Roberton sa študentom prihovorila aj v maorijčine, ktorý je spolu s angličtinou úradným jazykom Nového Zélandu. Vysoko ocenila úvodnú prezentáciu študentského tímu. Vo svojej prednáške sa zamerala na priority zahraničnej politiky a ekonomiky tohto malého štátu v juhozápadnej časti Tichého oceánu.

Nicole Roberton svojou prednáškou a následnou diskusiou s domácimi a zahraničnými študentmi uzatvorila 22. sériu prednášok zástupcov diplomatického zboru v rámci predmetu Diplomacia v praxi v zimnom semestri 2017/2018. Nosnou témou tohto semestra bola Ázijsko-tichomorská ekonomická spolupráca a hosťami boli zástupcovia diplomatických misií z Kanady, USA, Mexika, Indonézie, Malajzie, Japonska, Čile, Číny, Filipín a Nového Zélandu.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.