Predaje jazdených áut v januári lámu rekordy

Januárové predaje nebývajú tak silné. Rast ekonomiky však výrazne prospieva aj predaju jazdných áut

Z analýzy predajných výsledkov najväčšieho tuzemského predajcu jazdeniek AAA AUTO je zrejmé, že predaje jazdených vozidiel v prvých pätnástich januárových dňoch prekonali všetky očakávania. Pokračuje tak stabilný rast záujmu o obmenu vozového parku slovenských zákazníkov.

Zatiaľ čo január bežne býva mesiacom, kedy predaje skôr stagnujú, tento rok je opakom. Potvrdzuje sa tak fakt, že spotrebitelia majú dostatok finančných prostriedkov a po relatívne horších rokoch sa odhodlávajú obmeniť aj veci, ktoré v minulosti odkladali. „Tohtoročné januárové predaje nás príjemne prekvapujú. Za prvých pätnásť dní tohto roka sme zaznamenali nárast predajov takmer o pätinu na Slovensku, v Poľsku je nárast predajov o 50 % a výsledky za celú skupinu, ktorá zahŕňa trhy na Slovensku, v Čechách, v Poľsku a Maďarsku vykazujú rast o 30 %,“ hovorí prevádzkový riaditeľ skupiny AAA AUTO Petr Vaněček.

Kúpa vozidla býva po zaobstaraní si bývania spravidla druhou najväčšou životnou investíciou. V pokrízových rokoch, kedy istota stabilného zamestnania a s ním spojeného príjmu nútila spotrebiteľov držať si staré autá aj za cenu nákladnejšieho servisu, pravdepodobne končí. „Ľudia sa neboja väčších investícií, medzi ktoré zaobstaranie si novšieho vozidla istotne patrí. Priaznivá ekonomická situácia a rastúce mzdy umožňujú zákazníkom kúpu drahších a novších áut aj za cenu využitia úverov,“ dodáva Vaněček.

Pozitívny je aj vývoj veku predávaných jazdeniek. Priemerný vek áut predaných v skupine AAA AUTO medziročne klesol o takmer tri percentá, respektíve približne o dva mesiace. „Vzhľadom k pomerne vysokému priemernému veku vozového parku na Slovensku nás veľmi teší, že sme dlhodobo schopní ponúkať našim zákazníkom čím ďalej tým mladšie jazdenky a ísť tak trocha proti prúdu, ale v konečnom dôsledku správnym smerom,“ uzatvára Vaněček.

Aj staršie životné poistenie môže mať nové výhody

Poisťovňa Generali prináša klientom, ktorí v nej majú uzatvorené životné poistenie, novinku, ktorá ich určite poteší.

7 miest, kde ešte stále môžete zažiť cisárske Rakúsko

Prijmite pozvanie od Habsburgovcov.

Poistenie.sk v novom a lepšom šate

Vývoj internetových technológií, ako aj požiadavky klientov, sa stali podnetom pre vylepšenie webovej stránky Poistenie.sk.

Nukleárna magnetická rezonančná liečba znova v Košiciach

Degeneratívne zmeny sú súčasťou starnutia pohybového aparátu.