INZERCIA

Klobásovica priblížila aj tradičný vidiecky život

Pokračovaním dlhoročnej tradície festivalov klobás na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre bol ďalší ročník Klobásovice

Medzi hodnotené parametre patrili textúra, vôňa, šťavnatosť, vzhľad v nákroji a, samozrejme, chuť

Pokračovaním dlhoročnej tradície festivalov klobás na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre bol ďalší ročník obľúbenej Klobásovice, ktorá sa uskutočnila v priestoroch študentského domova A. Bernoláka.

Akcia, nad ktorou záštitu prevzal dekan Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre profesor Ján Tomáš, sa už počas registrácie tešila veľkému záujmu. Na štartovacej listine sa ocitlo dvanásť tímov, nechýbali študenti z Fakulty biotechnológie a potravinárstva, Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov, Technickej fakulty, Fakulty ekonomiky a manažmentu a Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre. Súťažnému večeru predchádzala príprava na Katedre hodnotenia a spracovania živočíšnych produktov, kde študenti chystali klobásy podľa vlastných receptúr.

V deň D jednotlivé tímy vyzdobili súťažné stoly, obliekli sa do tematických kostýmov a pripravili svoje produkty na ochutnávku. Odborná komisia, zložená z potravinársky orientovaných pedagógov a odborníkov z praxe, hodnotila klobásy pred tepelným spracovaním a po ňom. Medzi hodnotené parametre patrili textúra, vôňa, šťavnatosť, vzhľad v nákroji a, samozrejme, chuť. Víťazom sa stal tím In vitro klbásy, druhé miesto získal Rigor mortis, tretie Inšpekčné komando. Kreativitu a nápaditosť pri výzdobe ocenila komisia špeciálnou cenou, ktorá putovala k členom tímu Slovenské junácke klobásy. Všetci súťažiaci dostali pamätné listy, ocenené tímy diplomy a hodnotné ceny od sponzorov.

Nasledovala príjemná zábava spestrená hudobným vystúpením členov univerzitného súboru Divadielko na Osmičke, zabíjačkovou kapustnicou a nápojmi, ktoré zabezpečili sponzori. Hoci výborná atmosféra, ktorá všade vládla, bola dôležitým atribútom podujatia, úmysel organizátorov bol ešte o niečo hlbší. Klobásovica priblížila návštevníkom aj súťažiacim život na vidieku, kde je bežná domáca príprava kvalitných mäsových produktov. Možno trochu namáhavá, no zábavná forma prezentácie vidieckeho spôsobu života môže prispieť k obnovovaniu tradícií starých a prastarých rodičov.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2 milióny čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Najčítanejšie správy na SME


Najčítanejšie správy na SME


Neprehliadnite tiež

Tlačové správy

Events you should not miss during your visit in Bratislava

For anyone looking to spend their summer in Bratislava, there is a great time to be had.

Tlačové správy

Modernizácia rozvodov tepla v Medzeve, Slavošovciach a Plešivci

Tepelné rozvody na sídlisku v Medzeve, Slavošovciach a Plešivci prejdú v najbližšom období významnou modernizáciou.

Tlačové správy

Čerešne dozreli: Aj po zmenách na hypotekárnom trhu chutia!

V atraktívnom dúbravskom projekte Čerešne living sa začala druhá fáza predaja bytov. S ňou súvisí niekoľko dôležitých noviniek!

Tlačové správy

Edite sa podarilo schudnúť 30 kilogramov vďaka 3D Chili

Konečne si splníte svoje sny o plochom brušku a štíhlom páse vďaka novému systému založenom na zdravom chudnutí bez jojo efektu!