Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Košice majú svoju prvú Kozlovnu s najdlhším výčapom

Majestátna socha kozla pozerajúceho sa na všetkých naokolo, kovový reliéf s kopýtkami na stenách či jeden z najdlhších výčapov.

Košice, 25. apríl 2018 - Majestátna socha kozla pozerajúceho sa na všetkých naokolo, kovový reliéf s kopýtkami na stenách či jeden z najdlhších výčapov. To je iba malá ochutnávka toho, čo čaká návštevníkov novej prevádzky Naša Kozlovna, ktorú otvorili na Hlavnej ulici priamo v historickom srdci Košíc. Milovníci dobrého piva iste neprehliadnu veľké nerezové tanky s dvojplášťovou technológiou, ktorá zaručuje optimálnu teplotu piva vo vnútri. Vďaka tomu každý návštevník dostane svoj Kozel 11% vždy s penou hustou ako smotana.

V susedných Čechách funguje takmer 40 špecializovaných prevádzok tzv. Kozlovien. Projekt sa postupne rozbieha aj na Slovenku a tento koncept má u pivárov veľký úspech.

„Je to naša piata prevádzka a ako jediná je situovaná najvýchodnejšie na Slovensku. Som rád, že sa nám ju podarilo otvoriť práve v metropole Východu, v Košiciach. Teraz už majú zákazníci možnosť vychutnať si poctivo načapovaného Kozla aj tu
v priestoroch košickej Kozlovny,“
zdôraznil riaditeľ predaja pre reštaurácie a prevádzky Plzeňského Prazdroja Slovensko Branislav Kubiš.

Najčerstvejšia chuť ako z pivovaru

V košickej Kozlovni si môžu zákazníci vychutnať pivo Kozel, ktoré predstavuje overenú kvalitu a tradíciu. „Už viac ako 140 rokov varíme poctivé pivo len z troch základných surovín, ktorými sú voda, slad a chmeľ. A po celý čas zachovávame rovnakú receptúru, čo dlhodobo oceňujú zákazníci nielen v Čechách, ale aj na Slovensku,“ uviedol velkopopovický sládok Vojtěch Homolka.

K milovníkom zlatého moku sa dostane len to najkvalitnejšie pivo. Hneď pri vchode návštevníkov ohúria veľké nerezové tanky, vďaka ktorým si Kozel 11 % drží tú najčerstvejšiu chuť tankového piva. Je vozené v špeciálnych vakoch tak, aby sa nedostalo do kontaktu so vzduchom a udržalo si tak najvyššiu kvalitu.

Špeciality od šéfkuchára

Zákazníci sa môžu tešiť aj na skutočné špeciality kuchyne. Výber jedál je unikátny a prevádzka si na ňom nechala záležať.

„Menu v Naša Kozlovna bolo zostavované v spolupráci s českým šéfkuchárom Luděkom Munzarom. Jeho základom sú kvalitné a čerstvé suroviny dodávané z blízkeho okolia, aby sa zachovala finálna čerstvosť. Skvelé pivo je zakomponované aj v jedlách a obľúbený hovädzí steak podávame s omáčkou z tmavého piva a karamelu,“ prezradil majiteľ košickej Kozlovny Peter Köver.

Originálny dizajn od šikovných majstrov

Trvalo presne pol roka, kým šikovné ruky slovenských a českých majstrov dizajnérov zmenili vzhľad novej prevádzky Kozlovny na nepoznanie. Myslelo sa na všetky detaily, ktoré dokonale spájajú tradičné remeslo s modernosťou. „Značkové Kozlovny svojim spracovaním exteriéru a interiéru vyjadrujú celkové postavenie značky voči spotrebiteľom. Jej vybavenie je na jednej strane mohutné, no srdečné a príjemné, využíva prírodné materiály a prvky spojené s Kozlom,doplnil sládok Homolka.

Príjemnú atmosféru vo vnútri podniku vytvára masívny drevený nábytok z dubového dreva vyrobený na mieru. Opierky mohutných drevených lavíc pokrýva pravá brašnárska koža. Doslova unikátom sú v Kozlovni majestátne a najstaršie zachované secesné schody v Košiciach.

Zaujme tiež výčap, pretože svojou dĺžkou patrí medzi tie najdlhšie spomedzi všetkých českých aj slovenských Kozlovien. Svoje miesto pri ňom nájdu tí, ktorí sa zastavia na jedno pivko po práci a ešte nie sú rozhodnutí, či posedia dlhšie. Nechýbajú ani štýlové kovové reliéfy na stenách posiate Kozlovým kopýtkami, no dominantou priestoru je majestátna socha kozla pozerajúceho na všetkých naokolo.

Nová košická prevádzka ponúka až 120 miest na sedenie. Pri horúcich teplotách určite každého poteší letná záhradka vo vnútrobloku so sedením pre ďalších 40 hostí.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line