Veľké diela malých umelcov

Vstupné priestory víl v Novom Ružinove sú vyzdobené originálnymi umeleckými dielami. Ako vznikali?

(Zdroj: HERRYS)

Všetko sa to začalo minulú jeseň počas prvého dňa otvorených dverí v Novom Ružinove. Deti, ktoré nás navštívili, sa stali spoluautormi obrazov, ktoré teraz zdobia spoločné vstupné priestory novoružinovských mestských víl.

Malí umelci
Na začiatku bola myšlienka ako zaujímavo vyplniť čas deťom, aby sa nenudili kým si rodičia budú chcieť pozrieť projekt a porozprávať sa. Pripravili sme preto viacero zaujímavých aktivít, skúmali park, sadili kvetinky, ktoré sú doteraz súčasťou lúčnej zmesi v okolí domov a... maľovali obrazy.

A to nie hocijaké. Na začiatku bola idea veľmi jednoduchá, nakúpiť veľa malých plátien, na ktoré si deti niečo nakreslia a vezmú so sebou, no potom sme dostali nápad. Čo takto využiť detskú fantáziu a vytvoriť niečo, z čoho budú mať radosť všetci obyvatelia Nového Ružinova...

Takto to vidia deti
Oslovili sme preto výtvarníčku Mgr. Art. Mariannu Konečnú, nakúpili veľkoformátové plátna a nechali deti pod jej vedením nakresliť na obrazy svoj pohľad na Nový Ružinov. Deti boli nadšené, plátna boli väčšie ako väčšina z nich a môcť ich pokresliť ako len chcú, bol pre nich super zážitok. Počas maľovania sa Marianna s deťmi veľa rozprávala, pýtala sa ich aké farby a prečo vybrali, čo im pripomínajú, čo sa im najviac páči. Najväčší úspech u drobcov mal samozrejme park, veď kto by sa nechcel hrať v iglu z rastlín či behať v labyrinte? A práve preto nájdete na obrazoch toľko zelenej farby.

Spolupráca s výtvarníčkou priniesla netradičný umelecký výsledok
Po skončení dňa otvorených dverí si Mariana zobrala rozrobené dielka k sebe do ateliéru, kde z nich vznikli krásne veľkoformátové obrazy, ktoré oživili spoločné vstupné priestory mestských víl v Novom Ružinove. Ich výtvarné stvárnenie v sebe spája detskú fantáziu spolu s farbami Nového Ružinova v modernom umeleckom vyjadrení. Veríme, že sú pre obyvateľov príjemným oživením a že z nich budú cítiť pozitívnu energiu rovnako, ako z celého projektu Nový Ružinov.

Tu vám prinášame galériu všetkých inštalácií:
(Do mestskej vily Leonardo, pribudnú obrazy čoskoro tiež.)

Mestská vila Elisabeth

Mestská vila Landora

Mestská vila Roxy

Rezidenčný park sa stáva rajom pre deti
Počas dňa otvorených dverí bol park tesne po dokončení výsadby a výsevov, dnes sú lúčne zmesi krásne rozkvitnuté a aj rastlinné iglu nadobúda reálne kontúry. Ešte chvíľu a stane sa z neho skutočne parádna skrýša. Po dokončení piatej budovy Valentine bude park ešte väčší a zábavnejší. Okrem preliezačiek, basketbalového koša či množstva lavičiek aj pribudnú aj hojdačky netradične umiestnené do kruhu a parádny tunel z rastlín.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.