Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Arca Brokerage House s výrazným nárastom aktív pod správou

Obchodník s cennými papiermi Arca Brokerage House zaznamenal v roku 2017 významný nárast aktív pod svojou správou, a to až o 58 %

Aktíva pod správou Arca Brokerage house narástli z 88,653 mil. eur v roku 2016 na 139,960 mil. eur ku koncu minulého roka. "Tento ukazovateľ je dôkazom, že naše investičné služby a riešenia, ako aj poskytovaná odborná starostlivosť a hodnotný klientsky servis sa tešia veľkej obľube investorov. Vo všeobecnosti možno skonštatovať, že rok 2017 sa niesol v duchu všeobecnej ekonomickej prosperity a trhovej konjunktúry, čo sa prejavilo aj v investičnom správaní jednotlivcov naprieč všetkými úrovňami trhu z titulu finančnej bonity klientov," uviedol člen predstavenstva Arca Brokerage House Michal Šimo, zodpovedný za obchod a strategický rozvoj.

Obchodník s cennými papiermi zaznamenal v roku 2017 aj nárast klientskeho kmeňa, a to zo 4 403 na 5 632 klientov ku koncu roka 2017, ktorí aktívne využívali investičné služby a riešenia spoločnosti. V praxi to znamená, že každý mesiac pribudlo v priemere viac ako 100 nových klientov. Pozitívnym parametrom je aj skutočnosť, že priemerná výška aktív pod správou na klienta medziročne vzrástla z 20 135 eur v roku 2016 na 24 851 eur za rok 2017. "Znamená to, že spoločnosť zvýšila svoj vplyv a význam v rámci sektora bonitnejších investorov, kde má i naďalej záujem rozširovať svoje aktivity a pôsobenie," podčiarkol Michal Šimo.

Členovia predstavenstva Arca Brokerage House Michal Šimo a Alexandra Olasová Členovia predstavenstva Arca Brokerage House Michal Šimo a Alexandra Olasová

Rok 2017 sa niesol v znamení zvýšenia výnosov z poplatkov a provízii, a to z pôvodných 2,558 mil. eur v roku 2016 na 3,141 mil. eur ku koncu roka 2017. "Celkovému hospodáreniu spoločnosti napomohla aj skutočnosť, že v minulom roku došlo k medziročnému poklesu prevádzkových nákladov približne o 7 %. Celkový obchodný a strategický rozvoj spojený s rozpočtovou disciplínou sa pretavil do pozitívneho hospodárskeho výsledku po zdanení, na úrovni viac ako 476-tisíc eur," povedala členka predstavenstva Arca Brokerage House Alexandra Olasová, zodpovedná za back office a administratívu.

Arca Brokerage House vznikla v roku 2003 pod obchodným menom AFS obchodník s cennými papiermi. V júni 2006 zmenila názov na SALVE INVESTMENTS. Po viac ako desiatich rokoch, v lete 2017 spoločnosť zmenila názov na Arca Brokerage House, s cieľom ešte viac posilniť väzby smerom k finančnej skupine Arca Capital, ku ktorej patrí. Jej investičné služby a riešenia využilo od roku 2003 už viac ako 12 000 klientov a aktuálne zastrešuje a spravuje aktíva pod svojou správou na úrovni viac ako 150 mil. eur.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.