Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Arca Brokerage House s výrazným nárastom aktív pod správou

Obchodník s cennými papiermi Arca Brokerage House zaznamenal v roku 2017 významný nárast aktív pod svojou správou, a to až o 58 %

Aktíva pod správou Arca Brokerage house narástli z 88,653 mil. eur v roku 2016 na 139,960 mil. eur ku koncu minulého roka. "Tento ukazovateľ je dôkazom, že naše investičné služby a riešenia, ako aj poskytovaná odborná starostlivosť a hodnotný klientsky servis sa tešia veľkej obľube investorov. Vo všeobecnosti možno skonštatovať, že rok 2017 sa niesol v duchu všeobecnej ekonomickej prosperity a trhovej konjunktúry, čo sa prejavilo aj v investičnom správaní jednotlivcov naprieč všetkými úrovňami trhu z titulu finančnej bonity klientov," uviedol člen predstavenstva Arca Brokerage House Michal Šimo, zodpovedný za obchod a strategický rozvoj.

Obchodník s cennými papiermi zaznamenal v roku 2017 aj nárast klientskeho kmeňa, a to zo 4 403 na 5 632 klientov ku koncu roka 2017, ktorí aktívne využívali investičné služby a riešenia spoločnosti. V praxi to znamená, že každý mesiac pribudlo v priemere viac ako 100 nových klientov. Pozitívnym parametrom je aj skutočnosť, že priemerná výška aktív pod správou na klienta medziročne vzrástla z 20 135 eur v roku 2016 na 24 851 eur za rok 2017. "Znamená to, že spoločnosť zvýšila svoj vplyv a význam v rámci sektora bonitnejších investorov, kde má i naďalej záujem rozširovať svoje aktivity a pôsobenie," podčiarkol Michal Šimo.

Členovia predstavenstva Arca Brokerage House Michal Šimo a Alexandra Olasová Členovia predstavenstva Arca Brokerage House Michal Šimo a Alexandra Olasová

Rok 2017 sa niesol v znamení zvýšenia výnosov z poplatkov a provízii, a to z pôvodných 2,558 mil. eur v roku 2016 na 3,141 mil. eur ku koncu roka 2017. "Celkovému hospodáreniu spoločnosti napomohla aj skutočnosť, že v minulom roku došlo k medziročnému poklesu prevádzkových nákladov približne o 7 %. Celkový obchodný a strategický rozvoj spojený s rozpočtovou disciplínou sa pretavil do pozitívneho hospodárskeho výsledku po zdanení, na úrovni viac ako 476-tisíc eur," povedala členka predstavenstva Arca Brokerage House Alexandra Olasová, zodpovedná za back office a administratívu.

Arca Brokerage House vznikla v roku 2003 pod obchodným menom AFS obchodník s cennými papiermi. V júni 2006 zmenila názov na SALVE INVESTMENTS. Po viac ako desiatich rokoch, v lete 2017 spoločnosť zmenila názov na Arca Brokerage House, s cieľom ešte viac posilniť väzby smerom k finančnej skupine Arca Capital, ku ktorej patrí. Jej investičné služby a riešenia využilo od roku 2003 už viac ako 12 000 klientov a aktuálne zastrešuje a spravuje aktíva pod svojou správou na úrovni viac ako 150 mil. eur.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.