SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Ochutnajte čerstvú zeleninu a ovocie vypestované na Slovensku

Vďaka slovenským farmárom nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie. Kaufland nakupuje prioritne práve od nich.

  • Na pultoch Kauflandu nájdete ovocie a zeleninu od 200 slovenských dodávateľov.
  • Spolu je to 3845 ha polí, 92 ha skleníkov a fóliovníkov.
  • Napríklad hliva ustricová sa vypestovala na 350 m² plochy miestnosti.
  • Za rok 2017 ponúkol Kaufland zákazníkom vyše 50 miliónov kg čerstvého ovocia a zeleniny.
  • Ak toto číslo „rozmeníme“ na drobné, išlo o takmer 25 miliónov kg zeleniny, viac než 20 miliónov kg zemiakov, cez 5 miliónov kg ovocia a skoro 19 tisíc kg húb.

Ochutnajte aj vy plody usilovnej práce našich farmárov

GreenCoop a Veselé paradajky zo Žitného ostrova

„Spolu pestujeme viac ako 20 druhov paradajok. Najpestrejší výber Veselých paradajok je práve v Kauflande, kde nájdete druhy od malých cherry paradajok, cez žlté či ružové kokteilové paradajky, až po špeciálne druhy s vysokým obsahom prírodných antioxidantov. Neustále hľadáme aj nové odrody, ktorými vieme zákazníka prekvapiť,“ vysvetľuje Zsolt Bindics, predseda družstva GreenCoop. Tu je pár dôkazov o tom, že za ich prácou sa skrýva naozaj tvrdá drina.

  • Práca pre viac ako 350 ľudí.
  • Úroda sa zbiera každý deň, od marca až po december.
  • Pre dosiahnutie čo najvyššej kvality a čerstvosti sa paradajky balia a dodávajú každý deň.
  • Celková rozloha skleníkov je 20 ha a ročne sa vypestuje 8 tisíc ton paradajok.
  • Počas 10-ročnej existencie stihli vypestovať viac ako 50 miliónov kg paradajok, čo je najmenej 10 kíl na obyvateľa.
  • Aktuálne je v skleníkoch 700 tisíc rastlín, ktoré v lete každodenne odrodia až 70 ton paradajok.
  • Výber vhodných odrôd so správnou chuťou aj vzhľadom trvá niekedy aj 3 roky.
  • Certifikát kvality GlobalGap, IFS Food Standard a prestížne ocenenie Zelená firma roka.
  • Pestovanie bez postrekov a s ekologickými technológiami ako geotermálne vrty, energetická clona, kvapková závlaha, recyklácia výživy rastlín, systém biologickej ochrany a pod.

Zelstar a kvalitné uhorky zo Zemného

„Kvalita, čerstvosť a chuť sú pre nás veľmi dôležité. Uhorky zbierame vtedy, keď dosiahnu primeranú váhu. Len pre Kaufland pestujeme aj mini uhorky, tzv. snack uhorky, ktoré balíme do kelímkov po 250 g. S pestovaním uhoriek chceme pokračovať aj naďalej, vždy sa zlepšovať a držať krok s novými technológiami,“ hovorí Katarína Asztalošová z rodinnej firmy Zelstar. Za ich prácou sa taktiež skrýva tvrdá drina.

  • Práca pre 14 ľudí vrátane členov rodiny, počas sezóny pracujú aj brigádnici.
  • Rodina sa venuje pestovaniu zeleniny už od roku 1991.
  • Sezóna uhoriek sa tu začína vo februári a trvá do konca novembra.
  • Aby vedeli na pulty dodať naozaj kvalitné uhorky, počas tejto doby menia porasty až 4-krát.
  • Uhorky sa pestujú na ploche o rozlohe 4 ha a ročne sa vypestujú približne 4 milióny uhoriek.
  • Pestovanie štartuje zasiatím semien, ak sú sadenice pripravené idú na výsadbu a o 3 týždne po výsadbe sadeníc sa už oberajú uhorky.
  • Pri pestovaní sa nevyužívajú žiadne chemické postreky, len biologická ochrana. Prebytočná drenážna voda sa využíva na polievanie trávnika.

Široký výber najkvalitnejšej domácej úrody z našich polí, skladov a skleníkov nájdete na pultoch Kauflandu. Ochutnajte aj vy plody ich usilovnej práce.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  2. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  3. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  4. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  5. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  6. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta
  7. Aké výsledky prinášajú investície do modernizácie laboratórií?
  8. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  1. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  2. Musí veda odpovedať na všetky naše otázky?
  3. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu
  4. Na Južnej triede pribudne nový mestotvorný projekt
  5. Prichádzajú investičné príležitosti s víziou aj výnosom
  6. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  7. EQUILIBRIO v Nivy Tower: S výhľadom a víziou
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  1. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu 17 977
  2. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 9 478
  3. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 8 000
  4. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým 3 984
  5. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 614
  6. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 2 983
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 2 344
  8. Na Južnej triede pribudne nový mestotvorný projekt 1 604
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Na riešenia Norberta Schillinga sa spoliehajú nemocnice, banky i výrobné závody.


INZERCIA 9 h

Knižná novinka Obyčajný hviezdny prach je dojímavý príbeh plný nádeje.


INZERCIA 21. apr

Historicky sa viac otváralo severu. Dodnes nesie jeho vizuálnu i mentálnu stopu.


INZERCIA 18. apr

Polyfunkčný dom na Južnej triede prinesie Košičanom aj malé námestie a moderný mestský priestor.


17. apr
SkryťZatvoriť reklamu