Chcete poctivú kvalitu? Skúste mliečne výrobky Z lásky k tradíci

Nové produkty vyrobené podľa pôvodných receptúr zo slovenských surovín ponúkajú nezameniteľnú chuť milovanú celými generáciami.

„Tradičná chuť, nemožno mi ťa neľúbiť, “ ako by povedali štúrovci. Nový produktový rad „Z lásky k tradícii“, ktorý nájdete dostupný na regáloch v každej predajni Kaufland obsahuje rôzne mliečne výrobky, napríklad lahodné smotanové jogurty vyrobené tradičnou a dlhodobo nemennou receptúrou, mlieko z podtatranského regiónu, či kyslomliečny výrobok – kefír, ktorý je obľúbeným doplnkom Slovákov v tradičnej kuchyni. K týmto produktom pribudne teraz aj maslo vyrábané tradičnou receptúrou zo smotany, bez prídavkov farbív a konzervačných látok.

Tradičné mliečne výrobky, by sme mali zaradiť do nášho jedálnička aj kvôli zdraviu prospešným látkam. Výživová poradkyňa Klaudia Ilčíková uvádza len niekoľko dôležitých zložiek nachádzajúcich sa v mlieku a výrobkoch z neho:

• Vitamíny skupiny B – sú dôležité pre metabolizmus, zdravie kože, hormonálnu stabilitu
  • Vápnik – je dôležitý pre zdravé kosti, jedným pohárom mlieka pokryjeme asi tretinu dennej odporúčanej dávky vápnika, liter mlieka pokryje 100 % dávky dennej potreby vápnika. Vápnik obsiahnutý v mlieku sa veľmi dobre vstrebáva.
  • Fosfor – napomáha tvorbe kostí a zubov
  • Vitamín A - jeden liter mlieka pokryje tretinu dennej odporúčanej dávky vitamínu A
  • Mliečne bielkoviny – sú plnohodnotné a majú veľmi vysokú využiteľnosť, až 98 % sa využije na výstavbu organizmu a jeho životné funkcie. Z bielkovín mlieka dominuje kazeín, ktorý má vysokú nutričnú hodnotu.
  • Mliečny tuk – je vo forme emulzie (emulgovaný tuk), a preto je ľahko stráviteľný, jeho trávenie začína už v žalúdku prostredníctvom enzýmu žalúdočná lipáza
  • Vitamín D - samotné mlieko ho neobsahuje veľa, jeho množstvo závisí od krmiva zvierat a ročného obdobia. Niektoré potraviny, napr. cereálie alebo aj mliečne produkty sa obohacujú o tento vitamín (fortifikácia mlieka)

Ochutnajte potraviny vyrábané tradičným spôsobom od domácich slovenských dodávateľov označené „Z lásky k tradícii“.

Z lásky k tradícii vám ich prináša Kaufland.

Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?

Investovať sa dá aj bez strachu.

S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku

V súčasnej hektickej dobe je čas vzácnou komoditou, ktorej nemáme nazvyš.

Deti z Kľušova už vedia zachraňovať životy

Škola získala unikátny prístroj.

Vyberáme správny názov firmy

Výber vhodného a správneho názvu firmy patrí medzi prvé kroky, pred založením s.r.o.