Chcete poctivú kvalitu? Skúste mliečne výrobky Z lásky k tradíci

Nové produkty vyrobené podľa pôvodných receptúr zo slovenských surovín ponúkajú nezameniteľnú chuť milovanú celými generáciami.

„Tradičná chuť, nemožno mi ťa neľúbiť, “ ako by povedali štúrovci. Nový produktový rad „Z lásky k tradícii“, ktorý nájdete dostupný na regáloch v každej predajni Kaufland obsahuje rôzne mliečne výrobky, napríklad lahodné smotanové jogurty vyrobené tradičnou a dlhodobo nemennou receptúrou, mlieko z podtatranského regiónu, či kyslomliečny výrobok – kefír, ktorý je obľúbeným doplnkom Slovákov v tradičnej kuchyni. K týmto produktom pribudne teraz aj maslo vyrábané tradičnou receptúrou zo smotany, bez prídavkov farbív a konzervačných látok.

Tradičné mliečne výrobky, by sme mali zaradiť do nášho jedálnička aj kvôli zdraviu prospešným látkam. Výživová poradkyňa Klaudia Ilčíková uvádza len niekoľko dôležitých zložiek nachádzajúcich sa v mlieku a výrobkoch z neho:

• Vitamíny skupiny B – sú dôležité pre metabolizmus, zdravie kože, hormonálnu stabilitu
  • Vápnik – je dôležitý pre zdravé kosti, jedným pohárom mlieka pokryjeme asi tretinu dennej odporúčanej dávky vápnika, liter mlieka pokryje 100 % dávky dennej potreby vápnika. Vápnik obsiahnutý v mlieku sa veľmi dobre vstrebáva.
  • Fosfor – napomáha tvorbe kostí a zubov
  • Vitamín A - jeden liter mlieka pokryje tretinu dennej odporúčanej dávky vitamínu A
  • Mliečne bielkoviny – sú plnohodnotné a majú veľmi vysokú využiteľnosť, až 98 % sa využije na výstavbu organizmu a jeho životné funkcie. Z bielkovín mlieka dominuje kazeín, ktorý má vysokú nutričnú hodnotu.
  • Mliečny tuk – je vo forme emulzie (emulgovaný tuk), a preto je ľahko stráviteľný, jeho trávenie začína už v žalúdku prostredníctvom enzýmu žalúdočná lipáza
  • Vitamín D - samotné mlieko ho neobsahuje veľa, jeho množstvo závisí od krmiva zvierat a ročného obdobia. Niektoré potraviny, napr. cereálie alebo aj mliečne produkty sa obohacujú o tento vitamín (fortifikácia mlieka)

Ochutnajte potraviny vyrábané tradičným spôsobom od domácich slovenských dodávateľov označené „Z lásky k tradícii“.

Z lásky k tradícii vám ich prináša Kaufland.

Tip na aukciu: 15 objektov, kde sa dá rozbehnúť biznis

Spoločnosť Stredoslovenská energetika Holding, a. s. predáva na strednom Slovensku niekoľko zaujímavých nehnuteľností.

Energetici rozsvecujú Svetielko nádeje

Občianske združenie Svetielko nádeje už 17 rokov pomáha zlepšovať život detí a mladistvých s onkologickým ochorením.

Noerr appoints a new national counsel starting from 2019

Noerr has promoted experienced lawyer, Martin Ťupek to national counsel from 1 January 2019.

Gansberg: Každý deň v objatí komfortu

Prvky bytového štandardu sú zásadnou súčasťou luxusného bývania. O tom niet pochýb.