Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Najviac slovenských potravín ponúka COOP Jednota

(Zdroj: COOP Jednota Slovensko)

Najväčšia maloobchodná sieť COOP Jednota ponúka najviac slovenských potravín spomedzi všetkých reťazcov. Potvrdil to aj každoročný prieskum Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK). Podľa štatistík COOP Jednoty je celoročný podiel slovenských potravín priamo z predaja až 70 %. Medzi najviac žiadané komodity a produkty patria vajcia, mlieko, med, cestoviny a zemiaky.

"COOP Jednota už od svojho vzniku podporovala slovenských potravinárov a farmárov a tejto myšlienky sa bude aj vždy držať. Po celej krajine máme viac ako 2 100 predajní a v každej jednej z nich dominuje ponuka slovenských výrobkov. V priemere dosahuje podiel už predaných slovenských produktov až 70 %, čím výrazne prispievame k zvyšovaniu potravinovej sebestačnosti krajiny," uviedol Ján Bilinský, generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko. "V rámci obchodného systému sa držíme štyroch hlavných princípov - čerstvosť, kvalita, slovenský pôvod a regionálnosť. Podpora slovenských výrobcov je pre nás preto samozrejmosťou. Na lokálnej úrovni zároveň spolupracujeme so 700 lokálnymi dodávateľmi. Naši zákazníci sa tak vždy môžu tešiť na čerstvé a kvalitné slovenské regionálne produkty," priblížil Ján Bilinský.

Medzi najžiadanejšie potraviny a komodity slovenského pôvodu patria vajcia (99,94 % obrat z predaja), mlieko (97,91 %) a med (96,4%).

"Teším sa, že spotrebitelia prejavujú o slovenské potraviny záujem. Tým, že produkty pochádzajú z našich regiónov a necestujú k nám tisícky kilometrov sú čerstvé i zdravé, kvalitou často vyhrávajú nad zahraničnými a zároveň ich kúpou zákazníci prispievajú k podpore slovenskej ekonomiky," dodal generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko.

Najväčšia maloobchodná sieť podporuje slovenských potravinárov aj prostredníctvom produktov vlastnej značky, ktorých je takmer 800 druhov. Každý výrobok s logom COOP Jednota prechádza pravidelnou kontrolou v akreditovaných laboratóriách s dôrazom na garanciu kvality. Viac ako 85 % produktov je od slovenských dodávateľov a výrobcov.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.

Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť

Priemerný dôchodok na Slovensku je 486,29 €, pričom ženy ho majú v priemere o 100 € nižší ako muži.