Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Najviac slovenských potravín ponúka COOP Jednota

(Zdroj: COOP Jednota Slovensko)

Najväčšia maloobchodná sieť COOP Jednota ponúka najviac slovenských potravín spomedzi všetkých reťazcov. Potvrdil to aj každoročný prieskum Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK). Podľa štatistík COOP Jednoty je celoročný podiel slovenských potravín priamo z predaja až 70 %. Medzi najviac žiadané komodity a produkty patria vajcia, mlieko, med, cestoviny a zemiaky.

"COOP Jednota už od svojho vzniku podporovala slovenských potravinárov a farmárov a tejto myšlienky sa bude aj vždy držať. Po celej krajine máme viac ako 2 100 predajní a v každej jednej z nich dominuje ponuka slovenských výrobkov. V priemere dosahuje podiel už predaných slovenských produktov až 70 %, čím výrazne prispievame k zvyšovaniu potravinovej sebestačnosti krajiny," uviedol Ján Bilinský, generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko. "V rámci obchodného systému sa držíme štyroch hlavných princípov - čerstvosť, kvalita, slovenský pôvod a regionálnosť. Podpora slovenských výrobcov je pre nás preto samozrejmosťou. Na lokálnej úrovni zároveň spolupracujeme so 700 lokálnymi dodávateľmi. Naši zákazníci sa tak vždy môžu tešiť na čerstvé a kvalitné slovenské regionálne produkty," priblížil Ján Bilinský.

Medzi najžiadanejšie potraviny a komodity slovenského pôvodu patria vajcia (99,94 % obrat z predaja), mlieko (97,91 %) a med (96,4%).

"Teším sa, že spotrebitelia prejavujú o slovenské potraviny záujem. Tým, že produkty pochádzajú z našich regiónov a necestujú k nám tisícky kilometrov sú čerstvé i zdravé, kvalitou často vyhrávajú nad zahraničnými a zároveň ich kúpou zákazníci prispievajú k podpore slovenskej ekonomiky," dodal generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko.

Najväčšia maloobchodná sieť podporuje slovenských potravinárov aj prostredníctvom produktov vlastnej značky, ktorých je takmer 800 druhov. Každý výrobok s logom COOP Jednota prechádza pravidelnou kontrolou v akreditovaných laboratóriách s dôrazom na garanciu kvality. Viac ako 85 % produktov je od slovenských dodávateľov a výrobcov.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.