Utorok, 15. jún, 2021 | Meniny má VítKrížovkyKrížovky

Legendárne značky zažívajú boom

Pre mnohé generácie boli doslova pojmom. Legendárne značky ako Favorit či Liberta si získali v minulosti obrovskú popularitu a vlastniť ich chcelo asi každé dieťa. Ani dnes však ich sláva nezapadla prachom a vynovené modely kultových bicyklov môžete stretnúť v uliciach aj v súčasnosti. Stali sa totiž trendom, ktorého popularita neustále rastie. Vďaka charitatívnemu projektu Bicykel do každej rodiny sa môžu dostať aj do rúk deťom, ktoré pochádzajú zo sociálne slabšieho prostredia.

V rôznych farebných prevedeniach, s praktickým košíkom a zvončekom – retrobicykle už dávno nie sú výsadou seniorov či len nostalgickou spomienkou, ktorá zavadzia v garáži. Kultové značky pretrvali dodnes, pričom aktuálne navyše prežívajú obrovský boom, ktorý neobišiel ani Slovensko. Vďačia za to najmä svojej kvalite, ktorá neraz predčí aj súčasné modely, ale aj nadčasovému dizajnu. Nie je tak nič nezvyčajné, že pri prechádzke centrom Trenčína vidíte hneď niekoľko Esiek, zaparkovaných pri kaviarňach, či partiu stredoškolákov, ktorí sa preháňajú po hrádzi na bicykloch Sobi 20. Po kvalitnej renovácii totiž môže dvojkolesový stroj prinášať radosť hneď niekoľkým generáciám jednej rodiny.

Vynovené bicykle patria dnes medzi hodnotné kúsky a ani dnešné deti nenechávajú chladnými. Túžia po nich rovnako, ako kedysi ich rodičia. Nie všetky deti, ktoré si ich želajú dostať na narodeniny či iný sviatok, ich však dostanú. Zmeniť to môžete aj vy.

Stačí, ak od 1. do 23. februára zanesiete svoj nepoužívaný či starý, ale pojazdný bicykel, kolobežku alebo trojkolku do obchodného centra Max v Trenčíne. Tu si ich od vás na prízemí prevezmú, šikovní pracovníci zo spoločnosti Liberty Trade sa zase postarajú o to, aby tieto dopravné prostriedky dostali všetko, čo potrebujú. Po dôkladnej revízii a renovácii ich spoločne s Mestom Trenčín odovzdajú sociálne slabším rodinám. Aj vy sa tak môžete postarať o to, aby sa deťom splnili ich sny.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Ak ste sa rozhodli stráviť tohtoročnú dovolenku na Slovensku, gratulujeme, výborná voľba!

18m

Sladké plody brusnice si okrem lahodného koláča spájame i s liečbou ochorení vylučovacej sústavy. Právom.

1 h

To, po čom Bytčania a ľudia z blízkeho okolia tak dlho volali, sa už čoskoro stane skutočnosťou.

9 h