Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Cestujeme na dovolenku do Chorvátska

Užite si bezpečnú a zdravú dovolenku v obľúbenej stredomorskej destinácii.

Chorvátsko je stále na zozname bezpečných krajín a môžete tam vycestovať bez nutnosti karantény po návrate.

Zdravie a bezpečnosť sú aj naďalej vysokou prioritou, v krajine sa neustále sleduje epidemiologická situácia a pravidelne sa vydávajú aktualizované odporúčania na udržanie minimálneho rizika pre obyvateľov a návštevníkov krajiny. Chorvátsko stále patrí medzi najbezpečnejšie destinácie v Európe a je jednou z mála destinácií v Stredomorí, kde sa cestovný ruch realizuje. Všetky ubytovacie a turistické zariadenia dodržiavajú najnovšie zdravotné a bezpečnostné opatrenia.

Na rýchly a plynulý vstup do Chorvátska je potrebné vyplniť formulár “Enter Croatia” na https://entercroatia.mup.hr/. Po vyplnení formulára získate potvrdenie o registrácii, ktoré odporúčame mať vytlačené so sebou. Zrýchli a zjednoduší to prechod cez hranice.

Od začiatku roka do Chorvátska prišlo už viac ako 46-tisíc slovenských turistov, ktorí uskutočnili 278-tisíc prenocovaní. Vzostupný trend pokračuje aj v júli a tak počas prvých dvoch týždňov do Chorvátska prišlo viac ako 28-tisíc slovenských turistov, čo zodpovedá polovici celkových slovenských príjazdov. Najväčší nárast zaznamenali dovolenky na lodiach, čo ukazuje rast záujmu Slovákov o objavovanie Chorvátska plachtením pomedzi chorvátske ostrovy.

Slováci si najviac obľúbili Strednú Dalmáciu, Kvarner a Istriu. Väčšina turistov si za svoju cieľovú destináciu vyberala Vir, Rovinj, Crikvenicu, Zadar, Krk, Tučepi a Vodice.

Možnosti cestovania do Chorvátska sú rôznorodé – okrem obľúbenej cesty autom je tiež možné cestovať vlakom do Rijeky (Regiojet), autobusmi, ale aj letecky do Splitu (Air Explore).

Chorvátsko neustále aktualizuje opatrenia na zachovanie bezpečnosti a minimalizáciu rizika pre obyvateľov a návštevníkov krajiny a tak je v súčasnosti opäť povinné nosiť rúška v obchodoch a vo verejnej doprave.

Tešíme sa na vás a prajeme vám krásnu, zdravú a bezpečnú dovolenku v Chorvátsku!

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova

Kvalitné sporenie je to najmenej, čo pre zhodnotenie svojich úspor môžete urobiť. Sporiaci účet si dokážete vybaviť cez internet.

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.