Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

LeasePlan Slovakia: Pokutu z omeškania dodávky uhradíme

Spoločnosť LeasePlan Slovakia, s. r. o., si je plne vedomá omeškania, ktoré vzniklo pri dodávke vozidiel záchrannej služby

(Zdroj: Foto: Getty Images)

Spoločnosť LeasePlan Slovakia, s. r. o., si je plne vedomá omeškania, ktoré vzniklo pri dodávke vozidiel ambulancií záchrannej zdravotnej služby pre Záchrannú zdravotnú službu Bratislava (ZZS BA) a Záchrannú službu Košice (ZS KE) a je pripravená znášať všetky zmluvné sankcie, ktoré jej plynú z omeškania. LeasePlan Slovakia ale odmieta všetky medializované informácie, podľa ktorých nie sú dodané vozidlá vhodné, respektíve, že nezodpovedajú špecifikácii, ktorá bola súčasťou súťažných dokumentov.

"Naše stanovisko je od začiatku jednoznačné – uvedomujeme si meškanie v časti dodávky, ale zásadne odmietame akékoľvek špekulácie, podľa ktorých by nami dodané vozidlá nemali zodpovedať technickej špecifikácii, ktorá bola súčasťou výberového procesu. Naša spoločnosť má riadne podpísané a účinné zmluvy so ZZS BA a ZS KE a v súlade s týmito zmluvami budeme znášať aj sankcie, ktoré plynú z omeškania dodávky. Technická špecifikácia dodaných vozidiel ale bola a je plne v kompetencii obstarávateľa a naša spoločnosť ju žiadnym spôsobom nemohla a nemôže meniť", uvádza sa v stanovisku spoločnosti. Firma zároveň deklaruje, že je pripravená v prípade jednotlivých prípadov subjektívnej nespokojnosti užívateľa hľadať spoločné riešenia pre obe zmluvné strany.

Všetky dodané vozidlá sú homologizované ako špeciálne sanitné vozidlá Rýchlej zdravotnej pomoci, pričom z technických výkresov je zrejmé, že v dodaných vozidlách sa môže vzpriamiť osoba s výškou 185 cm. "Nie je možné dnes tvrdiť, že dodané vozidlá nezodpovedajú požiadavkám, pretože boli dodané presne podľa špecifikácie definovanej obstarávateľom", konštatuje LeasePlan Slovakia. Spoločnosť zároveň upozorňuje, že v súčasnosti nie je možné spochybňovať ani samotný výber dodávateľa, nakoľko záver procesu bol uskutočnený formou elektronickej aukcie.

"V médiách sme zachytili špekulácie, ktoré sa opierajú o fakt, že naša víťazná ponuka bola iba o 53 eur nižšia, ako konkurenčná. Táto skutočnosť nie je ničím zvláštna, nakoľko išlo o elektronickú aukciu, kde prebieha najtvrdší konkurenčný boj. Práve elektronická aukcia je zárukou transparentnosti, v ktorej vždy rozhodne najnižšia cena, pričom rozdiel môže byť častokrát aj oveľa nižší, ako 53 eur", uvádza na záver stanoviska LeasePlan Slovakia.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line