Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

LeasePlan Slovakia: Pokutu z omeškania dodávky uhradíme

Spoločnosť LeasePlan Slovakia, s. r. o., si je plne vedomá omeškania, ktoré vzniklo pri dodávke vozidiel záchrannej služby

(Zdroj: Foto: Getty Images)

Spoločnosť LeasePlan Slovakia, s. r. o., si je plne vedomá omeškania, ktoré vzniklo pri dodávke vozidiel ambulancií záchrannej zdravotnej služby pre Záchrannú zdravotnú službu Bratislava (ZZS BA) a Záchrannú službu Košice (ZS KE) a je pripravená znášať všetky zmluvné sankcie, ktoré jej plynú z omeškania. LeasePlan Slovakia ale odmieta všetky medializované informácie, podľa ktorých nie sú dodané vozidlá vhodné, respektíve, že nezodpovedajú špecifikácii, ktorá bola súčasťou súťažných dokumentov.

"Naše stanovisko je od začiatku jednoznačné – uvedomujeme si meškanie v časti dodávky, ale zásadne odmietame akékoľvek špekulácie, podľa ktorých by nami dodané vozidlá nemali zodpovedať technickej špecifikácii, ktorá bola súčasťou výberového procesu. Naša spoločnosť má riadne podpísané a účinné zmluvy so ZZS BA a ZS KE a v súlade s týmito zmluvami budeme znášať aj sankcie, ktoré plynú z omeškania dodávky. Technická špecifikácia dodaných vozidiel ale bola a je plne v kompetencii obstarávateľa a naša spoločnosť ju žiadnym spôsobom nemohla a nemôže meniť", uvádza sa v stanovisku spoločnosti. Firma zároveň deklaruje, že je pripravená v prípade jednotlivých prípadov subjektívnej nespokojnosti užívateľa hľadať spoločné riešenia pre obe zmluvné strany.

Všetky dodané vozidlá sú homologizované ako špeciálne sanitné vozidlá Rýchlej zdravotnej pomoci, pričom z technických výkresov je zrejmé, že v dodaných vozidlách sa môže vzpriamiť osoba s výškou 185 cm. "Nie je možné dnes tvrdiť, že dodané vozidlá nezodpovedajú požiadavkám, pretože boli dodané presne podľa špecifikácie definovanej obstarávateľom", konštatuje LeasePlan Slovakia. Spoločnosť zároveň upozorňuje, že v súčasnosti nie je možné spochybňovať ani samotný výber dodávateľa, nakoľko záver procesu bol uskutočnený formou elektronickej aukcie.

"V médiách sme zachytili špekulácie, ktoré sa opierajú o fakt, že naša víťazná ponuka bola iba o 53 eur nižšia, ako konkurenčná. Táto skutočnosť nie je ničím zvláštna, nakoľko išlo o elektronickú aukciu, kde prebieha najtvrdší konkurenčný boj. Práve elektronická aukcia je zárukou transparentnosti, v ktorej vždy rozhodne najnižšia cena, pričom rozdiel môže byť častokrát aj oveľa nižší, ako 53 eur", uvádza na záver stanoviska LeasePlan Slovakia.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

​​​​​​​Prečítajte si úspešný príbeh najväčšieho výrobného podniku v Trebišove.

1 h

Byť fit nielen v januári. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí zákazníkom, ako sa stravovať zdravo po celý rok.

10 h

V roku 2020 stúpol záujem o rizikové životné poistenie o takmer tretinu