Streda, 28. júl, 2021 | Meniny má KrištofKrížovkyKrížovky

McDonald's podáva pomocnú ruku komunite

McDonald's pri otvorení novej prešovskej reštaurácie podáva pomocnú ruku komunite.

Spoločnosť McDonald's Slovensko otvorila 23. októbra svoju v poradí 35. prevádzku. Najnovšia reštaurácia obľúbeného reštauračného reťazca pribudla v metropole Šariša – v Prešove. Situovaná je v centre mesta, v rámci novovzniknutého nákupného centra Novum, oproti Divadlu Jonáša Záborského. Ide tak už o druhú prevádzku v meste. Ako dobrý sused, ktorým chce spoločnosť byť aj v náročnejších časoch, doručila do Prešova pri príležitosti otvorenia novej prevádzky potrebné dezinfekčné prostriedky.

Druhá prevádzka v metropole Šariša bude zákazníkom dostupná priamo v centre mesta. Atraktívna poloha v rámci nového nákupného centra Novum, známeho aj pod pôvodne plánovaným názvom Forum, tak ponúkne príjemné spojenie nákupov s rodinou či priateľmi s návštevou obľúbenej reštaurácie v dizajne, akým disponuje reštaurácia McDonald´s v bratislavskom Auparku. Súčasťou novej prešovskej reštaurácie je aj obľúbená kaviarenská časť McCafé so širokou ponukou koláčov a kvalitnej kávy.

Nová prešovská prevádzka McDonald’s má kapacitu 138 miest na sedenie s rozlohou 493 štvorcových metrov a spĺňa všetky štandardy modernej reštaurácie, nazývanej ako reštaurácie novej generácie. Koncept a fungovanie reštaurácií novej generácie predstavila obľúbená reštauračná sieť v apríli minulého roka. Táto prešovská prevádzka ponúka na oboch podlažiach samoobslužné kiosky zabezpečujúce bezstarostné a bezkontaktné objednanie z ponuky a mimo aktuálnych opatrení aj pohodlnú obsluhu priamo k stolu. Objednávanie cez kiosk navyše umožňuje jednoduchú úpravu vybraného jedla podľa vlastných preferencií a chutí každého zákazníka.

Reštaurácie novej generácie sú zároveň koncipované s ohľadom na trvalú udržateľnosť, pretože okrem moderných technológií sú ich štandardom napríklad LOV fritézy s až 40 % úsporou oleja (ten následne putuje na ďalšie energetické spracovanie), grily na mäso s nižšou spotrebou energie, ekologickejšej mraziarenské chladiče či šetrné LED osvetlenie.

Táto reštaurácia ponúkne 58 pracovných miest a jej prevádzkovanie bude zabezpečovať franšízový partner, ktorí je vlastníkom už viacerých reštaurácií na východnom Slovensku.

„Som rád, že sa nám aj napriek súčasnej neľahkej situácii podarilo otvoriť novú prešovskú reštauráciu, ktorá bude našou v poradí piatou franšízovou prevádzkou na východnom Slovensku,“ zhodnotil Tamáš Major, vlastník licencie pre prevádzkovanie McDonald's reštaurácií.

Spoločnosť McDonald’s sa však nesnaží byť iba dobrou reštauráciou s ponukou kvalitných jedál, ale aktívne sa zapája aj do celospoločenského diania. V rámci svojho záväzku, byť dobrým susedom, pomáha tam, kde pôsobí a kde je to potrebné.

McDonald’s venoval mestu Prešov tekutú a gélovú dezinfekciu, ktorá bude rozdistribuovaná priamo do škôl, škôlok či do sociálnych zariadení. „V tomto náročnom období sme vďační za každú pomoc, o to viac, ak ide o prostriedky, vďaka ktorým môžeme účinne bojovať proti šíreniu koronavírusu. Prešovské školy a škôlky navštevujú tisícky žiakov a detí, a preto určite efektívne využijú každý liter darovanej dezinfekcie. Časť tejto pomoci poputuje aj do zariadení pre seniorov a denných stacionárov, ktoré ju taktiež ocenia, nakoľko sa dennodenne starajú o ľudí z rizikovej skupiny,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

O spoločnosti McDonald's Slovensko

Spoločnosť McDonald's pôsobí na slovenskom trhu od roku 1995. Prvá reštaurácia bola otvorená v októbri v Banskej Bystrici. V novembri roku 2003 vznikla na Slovensku charitatívna organizácia Ronald McDonald House Charities. Na Slovensku McDonald's prevádzkuje 35 reštaurácií, z ktorých je 16 v Bratislave a ostatné sa nachádzajú v Banskej Bystrici, Košiciach, Liptovskom Mikuláši, Martine, Nitre, Prešove, Prievidzi, Trenčíne, Trnave, Zvolene, Žiline a na diaľničnom úseku R1 exit Beladice. Súčasťou 27 reštaurácií je obľúbený koncept McCafé, ktorý sa predstavil v roku 2009. V minulom roku začal McDonald's na Slovensku postupne meniť a modernizovať prevádzky na reštaurácie novej generácie. V celonárodnej ankete Najzamestnávateľ za rok 2019 sa spoločnosť McDonald‘s Slovensko umiestnila na 1. mieste v kategórii Cestovný ruch, gastro, hotelierstvo, a obhájila tak svoje víťazstvo z roka 2018. Od začiatku roka 2020 rozširuje McDonald's cez vybrané reštaurácie doručovaciu službu McDelivery.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.

2 h
Projekt na Šancovej.

Investičná skupina Proxenta získala do portfólia developerský projekt v Bratislave v blízkosti bratislavskej Hlavnej stanice.

4 h

Potreba zmeny životného štýlu na zníženie environmentálneho dopadu rezonuje v rôznych spoločenských a komunitných kruhoch.

4 h