Nedeľa, 29. máj, 2022 | Meniny má Vilma

Motoristi: Viete, na čo máte nárok pri PZP?

Povinné zmluvné poistenie pokryje aj letenku či ubytovanie.

Povinné zmluvné poistenie nemusí byť len „povinná jazda“ každého motoristu. Namiesto zdĺhavého vyplňovania formulárov dnes PZP uzavriete aj cez mobil za pár minút. A objem asistenčných služieb, na ktoré máte v rámci PZP nárok, sa pri online riešení nijak nezmenší. A je ich viac ako možno tušíte.

Konkrétnym príkladom je ponuka poisťovne Wüstenrot. V rámci základného balíka asistenčných služieb nemáte nárok len na zorganizovanie odtiahnutia auta do servisu alebo až pred dom, výmenu pneumatiky pri defekte či otvorenie auta pri strate kľúčov, ako to stále väčšina motoristov predpokladá.

„PZP myslí aj na komplikovanejšie situácie. Napríklad v prípade krádeže auta máte nárok na trojdňové ubytovanie v hodnote až 50 eur za noc na osobu (v zahraničí 70 eur) alebo na preplatenie reálnych nákladov na dopravu domov vlakom, autobusom. Ak sa krádež stala v zahraničí dokonca aj letecky,“ vysvetľuje Jana Podoláková, odborníčka na povinné zmluvné poistenie poisťovne Wüstenrot.

Pri výbere poisťovne sa dnes oplatí venovať pozornosť aj spôsobu ako PZP uzavriete. Za desať rokov sa doba vybavenia povinného zmluvného poistenia skrátila na minimum. Dnes dokážete PZP dojednať za tri minúty kdekoľvek, kde máte pripojenie internetu. Za otestovanie stojí napríklad nová online kalkulačka od Wüstenrot.
„Povinné zmluvné poistenie u nás vybavíte v troch jednoduchých krokoch. Zjednodušte si život a vyklikajte si ho už teraz. Ušetrený čas a peniaze za to stoja,“ uvádza poisťovňa na svojej webstránke . Pričom, podľa vyjadrení spoločnosti, vybavenie PZP trvá tri minúty.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Karel ZIMA - MIO vám vydrží fakt roky

Každý rok je potrebné meniť iba kartu SD, nie autokameru. Autokamera musí vydržať, preto jazdím s Mio!

2 h
Autokamera s parkovacím režimom nahrá záznam hneď, ako zaznamená náraz, aby ste mali dôkaz pred nehodou aj po nej. Ako to funguje?

28. máj

Túžite po obuvi, ktorá bude pohodlná na bežné nosenie do mesta, ale aj do práce? V tom prípade ste tu správne!

INZERCIA 28. máj
SkryťZatvoriť reklamu