Nedeľa, 29. máj, 2022 | Meniny má Vilma

Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti

V roku 2020 stúpol záujem o rizikové životné poistenie o takmer tretinu

Napriek všetkým obmedzeniam v pandemickom roku 2020 významne vzrástol záujem o rizikové životné poistenie. V porovnaní s predchádzajúcim rokom stúpol v niektorých prípadoch aj o takmer tretinu. Príčinou sú zvýšené obavy časti spoločnosti z finančných dopadov ochorenia, hospitalizácie alebo práceneschopnosti.

„Ak porovnáme čísla za roky 2019 a 2020, tak evidujeme medziročný nárast záujmu pri rizikovom životnom poistení o takmer 30 %,“ povedal Slavomír Kurjan, riaditeľ Úseku podpory odbytu poisťovne Wüstenrot.

Podľa jeho slov, po životných poistkách býva vo všeobecnosti zvýšený dopyt najmä v neistých životných obdobiach alebo pri negatívnych očakávaniach v blízkej budúcnosti. Tie sprevádzajú aj pandémiu COVID-19. Podčiarkuje to aj obdobie, kedy sa nárast záujmu začal najvýraznejšie prejavovať. Zvýšený dopyt totiž poisťovňa zaznamenala krátko po nástupe druhej vlny pandémie na Slovensku.

„V rámci rizikových životných poistiek nie sú klienti poistení len pre prípad úmrtia. Súčasťou je poistenie napríklad denných dávok, teda príjmu počas pracovnej neschopnosti alebo hospitalizácie,“ uzatvára Slavomír Kurjan.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Karel ZIMA - MIO vám vydrží fakt roky

Každý rok je potrebné meniť iba kartu SD, nie autokameru. Autokamera musí vydržať, preto jazdím s Mio!

1 h
Autokamera s parkovacím režimom nahrá záznam hneď, ako zaznamená náraz, aby ste mali dôkaz pred nehodou aj po nej. Ako to funguje?

28. máj

Túžite po obuvi, ktorá bude pohodlná na bežné nosenie do mesta, ale aj do práce? V tom prípade ste tu správne!

INZERCIA 28. máj
SkryťZatvoriť reklamu