Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Uzátvaranie PZP online v januári lámalo rekordy

Po spotrebnom tovare pandémia digitalizuje aj zákonné poistky

Pandémia nezmenila zákaznícke správanie len pri kúpe spotrebného tovaru, ale dotkla sa aj zákonných poistiek. Len za prvý mesiac roka 2021 stúpol počet online uzatvorených povinných zmluvných poistení takmer o polovicu v porovnaní s januárom 2020.

„Z medziročného porovnania nám v januári vychádza nárast o vyše 45 % pri online uzatvorených PZP. Napriek tomu, že možnosť uzatvárať zákonné poistenie online je na trhu dlhé roky, tak zásadný nárast pri nezmenených nastavaniach PZP nebol v posledných obdobiach zaznamenaný,“ podotýka Lukáš Bertók, riaditeľ marketingu a komunikácie poisťovne Wüstenrot.

Podľa jeho slov sa za rastom záujmu môže skrývať viacero faktorov, no jedným z hlavných dôvodov bola práve pandémia. Poisťovňa totiž na Slovensku neeviduje ani prudký nástup digitálne zručnejších ročníkov na trh s automobilmi, ani zásadné zvýhodnenie online ponuky voči kamenným prevádzkam či iné zmeny, ktorými si možno trend inak objektívne vysvetliť.

„Takmer polovičný nárast záujmu uzatvoriť PZP online je tak jedným z indikátorov, že pandémia naučila využívať online priestor aj klientov, ktorí dovtedy túto možnosť nevyužívali. Inými slovami digitalizuje sa aj trh pri poistných produktoch, ktoré je možné online uzavrieť,“ pokračuje Lukáš Bertók.

Na januárovom trende sa mohla podpísať pandémia aj nepriamo. Poisťovňa musela prispôsobovať komunikáciu zmeneným podmienkam na trhu a významne sa zamerala na online komunikáciu, ktorá nebola protipandemickými obmedzeniami zasiahnutá tak ako napríklad podpora v mieste predaja. Príkladom tohto nepriameho dopadu pandémie je inovácia webovej PZP kalkulačky.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Anna Boleynová bola asi najznámejšia zo šiestich žien anglického kráľa Henricha VIII.

18. jún

Odpovedá lekárka Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

18. jún

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.