Sobota, 13. august, 2022 | Meniny má Ľubomír

Pandémia zrýchlila digitalizáciu trhu s poistením

Wüstenrot poisťovňa spúšťa online kalkulačku k rizikovému životnému poisteniu

Na poistnom trhu kontinuálne stúpa záujem klientov uzatvárať poistenie online. Pri povinnom zmluvnom poistení evidovala poisťovňa Wüstenrot už začiatkom roka medziročné nárasty v desiatkach percent. Pri poistení nehnuteľnosti v júni 2021 stúpol záujem uzavrieť poistenie online medziročne o 225 percent.

„Ide o jednoznačný trend, ktorému sa musím prispôsobiť. Preto investujeme množstvo energie do vyvíjania spôsobov ako priblížiť online riešenia našim klientom,“ podotýka Lukáš Bertók, riaditeľ marketingu a komunikácie poisťovne Wüstenrot.

Aktuálne poisťovňa Wüstenrot spustila online kalkulačku pre uzatváranie rizikového životného poistenia. Prostredníctvom nového nástroja si klienti budú môcť spraviť indikatívnu kalkuláciu, pozrieť jednotlivé riziká či zistiť potenciálnu výšku mesačného poistného.
„Rozhodnutie digitalizovať práve rizikové životné poistenie bolo z našej strany logickým krokom. Aj v dôsledku pandémie sme minulý rok najmä v tomto období zaznamenali stúpajúci záujem po tomto produkte,“ pokračuje Lukáš Bertók. Podľa jeho slov práve minulý rok stúpol záujem o rizikové životné poistenie o takmer tretinu. Pričom rastúci dopyt poisťovňa vnímala práve na prelome leta a jesene.

Čítajte viac: Viac ako 200 000 registrovaných vozidiel nemá povinné zmluvné poistenie

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Za architektonickým unikátom Apúlie cestujte do mestečka Alberobello.

INZERCIA 12. aug

Západoslovenská distribučná prinavráti koridoru pod VVN vedení v Pečnianskom lese prírodný charakter

INZERCIA 11. aug

Aký je rozdiel medzi palivami na čerpacích staniciach a tými, ktoré poháňajú monoposty F1?

11. aug
SkryťZatvoriť reklamu