Utorok, 17. máj, 2022 | Meniny má Gizela

Postavili dom aj bez nasporených peňazí

„Každý hovorí, že dať si postaviť dom na kľúč je finančne náročnejšie, no ja si to nemyslím.“ Hovorí majiteľ dokončeného domu.

Rozhodovali ste sa, či si postavíte murovaný dom alebo drevostavbu?

Zo začiatku áno. Priatelia mi radili, že drevodom je lepší, že so sebou nesie množstvo výhod a že rozdiel v cene je obrovský. Ja som však vsadil na starú, overenú klasiku – murovaný dom. Svoje rozhodnutie neľutujem. Rodičia majú drevodom a ak by som to mal porovnať, ten náš sme postavili rovnako rýchlo, mesačné výdavky na energie sú veľmi podobné a a ročné zúčtovanie tak isto.

Zrejme viete oba typy domov porovnať. Aké výhody pre vás predstavuje každodenný život v murovanom dome?

V murovanom dome sa cítim bezpečnejšie. Hluk zvonku počuť omnoho menej ako v drevo-dome rodičov. Aj kúrenie v zimných mesiacoch sa mi zdá byť efektívnejšie u nás.

Premýšľali ste nad stavbou domu svojpomocne?

Nie. Stavať sme sa rozhodli len vďaka programom Ekonomických stavieb. Stavať dom je finančne veľmi náročné a treba mať na to k dispozícií veľké množstvo peňazí. To však neplatí u Ekonomických stavieb. S ich programom“ Nulová hotovosť” si môže dovoliť stavať aj človek, ktorý nezarába nadpriemerne. A za túto možnosť sme Ekonomkám moc vďační.

Aký dom ste si vybrali a čo váš výber ovplyvňovalo?

Pri výbere toho správneho domu pre nás sme dohliadali na požiadavky jeho budúcich obyvateľov. Takže aj našich detí. Záležalo nám na tom aby mali každý svoju vlastnú detskú izbu a my dostatok súkromia. Vybrali sme si dom Ekonomik N7 zo širokej ponuky katalógových domov. ES ponúkajú aj stavbu podľa individuálneho projektu alebo zásahy do ich projektov, ale my sme nepotrebovali robiť žiadne zmeny.

Ako prebiehala výstavba domu?

Bol som milo prekvapený, že ES vybavili stavebné povolenie za nás a to úplne zdarma. Kontaktovali dokonca aj majiteľov susedných parciel a ja som tak nemusel hľadať ich vlastníkov. Dá sa povedať že do 10 mesiacov od začiatku výstavby sme sa sťahovali.

A ako sa vám v novom dome býva?

Perfektne. Deti si svoje detské izby hneď zamilovali a dom si užívame v každom ročnom období. V lete pri bazéne a v zime pri krbe. Musím podotknúť, že bez programov, ktoré ES poskytujú, by sme si nemohli dovoliť stavať dom. V inej firme by sa s nami ani nebavili. Povedal 36 ročný Andrej klient Ekonomických stavieb.

Viac informácií nájdete TU.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Hypoglykémia je u diabetikov „bežná“, nepredvídateľná a potenciálne nebezpečná komplikácia inzulínovej liečby.

8 h

Nová verzia softvéru pre rodinu modelov ID prináša rýchlejšie nabíjanie, vyšší dojazd, vylepšenú navigáciu a veľa ďalších funkcií.

INZERCIA 20 h
Jiří Procházka.

Jiří Procházka, jeden z najlepších bojovníkov MMA súčasnosti, sa stal novým globálnym ambasádorom spoločnosti XTB.

16. máj
SkryťZatvoriť reklamu