Utorok, 17. máj, 2022 | Meniny má Gizela

Každý kúsok zelene v meste má veľký význam

Predzáhradky mestských bytových projektov zohrávajú viacero dôležitý úloh.

Okrem toho, že vytvárajú priestor na aktívny oddych, hranie vonku a sociálne kontakty, pozitívne vplývajú na životné prostredie. V novom bratislavskom downtowne ponúka bývanie s predzáhradkami ako jediný rezidenčný projekt Metropolis. Predzáhradky príjemným spôsobom oddelia obytné jednotky od verejného priestoru a umožnia jeho obyvateľom tráviť viac času vonku.

Trendom je zelený development

Súčasné moderné developerské projekty sa vyznačujú oproti minulým aj tým, že kladú čoraz väčší význam na zelené plochy, ktoré sa stávajú súčasťou projektov. Okrem toho, že zelené strechy, parky alebo predzáhradky príjemne skrášľujú vzhľad bytového domu aj celej ulice, významne podporujú biodiverzitu mesta, pretože poskytujú domov miestnym živým organizmom. Vysadené rastliny, kvety, stromy či tráva pomáhajú absorbovať uhlík z prostredia, čím sú nápomocné pri ochrane miestnej klímy. Dôležitým prvkom je tu pôda, ktorá nasáva dažďovú vodu a v lete pomáha pri ochladzovaní horúceho vzduchu. K tomu prispievajú tiež stromy a rastliny, ktoré účinne zachytávajú slnečné lúče. Všeobecne dnes platí, že čím viac zelene je v meste, tým je odolnejšie voči vyšším teplotám.

Metropolis ako jediný projekt s predzáhradkami v downtowne

Snahou projektu Metropolis je vniesť prírodu čo najviac do samotného srdca mesta a zväčšiť jeho zelené pľúca. Preto sú predzáhradky súčasťou projektu, ako jediného v downtowne. Ich využitie bude široké, niektorí obyvatelia ich využijú pre domáce pestovanie byliniek alebo drobnej zeleniny. Ideálne, ak si do predzáhradiek vysadia také rastliny, ktoré priťahujú opeľovače, ako napríklad mäta mačacia, divá majoránka či muškáty, ktoré v dizajnových vyvýšených kvetináčoch skrášlia vzhľad predzáhradky. Majitelia ocenia kúsok vlastnej zeme v centre mesta najviac v horúcom lete, keď vďaka predzáhradke budú mať sviežejší vzduch.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Hypoglykémia je u diabetikov „bežná“, nepredvídateľná a potenciálne nebezpečná komplikácia inzulínovej liečby.

8 h

Nová verzia softvéru pre rodinu modelov ID prináša rýchlejšie nabíjanie, vyšší dojazd, vylepšenú navigáciu a veľa ďalších funkcií.

INZERCIA 20 h
Jiří Procházka.

Jiří Procházka, jeden z najlepších bojovníkov MMA súčasnosti, sa stal novým globálnym ambasádorom spoločnosti XTB.

16. máj
SkryťZatvoriť reklamu