IT kariéra? Skúste aj bez predchádzajúcich skúseností

Informačné technológie, strieborné notebooky, elegantné mobily, cesty po Európe a plat snov. Desiatky „íté" inzerátov. A vy si v MHD, alebo nudnej kancelárii opäť dávate otázku, prečo ste išli študovať archeológiu, prírodné vedy, marketing, ekonómiu ako z prvej polovice minulého desaťročia alebo niečo-o-eu.

Informačné technológie, strieborné notebooky, elegantné mobily, cesty po Európe a plat snov. Desiatky „íté" inzerátov. A vy si v MHD, alebo nudnej kancelárii opäť dávate otázku, prečo ste išli študovať archeológiu, prírodné vedy, marketing, ekonómiu ako z prvej polovice minulého desaťročia alebo niečo-o-eu.

IT šanca pre každého

IT vo svojej dynamike má jednu úžasnú výhodu - vždy dáva šancu šikovným ľuďom, ktorý sa chcú učiť. Aj o Billlovi Gatesovi sa hovorí, že diplom na univerzite mu dali zo zdvorilosti až keď bol bohatý, a o tom, že Alberta Einsteina fyzika na základnej škole zúfalo nebavila, sa točia filmy. Skúste, či by vás IT nebavilo až tak, že by ste sa tým mohli úspešne živiť

Accenture Technology Solutions, jedna z troch hlavných divízií renomovanej spoločnosti Accenture, otvára na Slovensku 12. mája ďalší kurz z projektu IT Šanca pre každého. Dvojmesačný kurz, realizovaný s podporou projektu IT Asociácia Slovenska pripravuje všestranných IT profesionálov a mediálnou podporou portálu Profesia.sk, posunie človeka, ktorý o informačných technológiách nič nevie, na hranicu, kde budete mať základné predpoklady pracovať v tejto oblasti.

Renomovaní organizátori

Organizátorom a garantom projektu je slovenská pobočka spoločnosti Accenture, ktorá pôsobí v oblasti manažérskeho poradenstva, systémovej integrácie, správy a vývoja softvéru a outsourcingu podnikových procesov. Spoločnosť pôsobí na Slovensku od roku 1992 a v súčasnosti zamestnáva už viac ako 1190 zamestnancov a stále rastie. Celosvetovo patrí medzi najrešpektovanejšie značky vo svete biznisu, o čom svedčí aj množstvo prestížnych ocenení od renomovaných analytických spoločností či odborných periodík:

• Svetová jednotka vsystémovej integrácii (druhý rok po sebe podľa IDC)
  • Svetová jednotka vposkytovaní implementácie systému SAP (podľa Forrester)
  • Najobdivovanejšia spoločnosť voblasti IT služieb (piaty rok po sebe podľa Fortune )
  • 50. najhodnotnejšia svetová značka (podľa BusinessWeek)
  • Svetová jednotka na trhu poradenských služieb pre oblasť riadenia vzťahov so zákazníkmi (piaty rok po sebe podľa CRM Magazine)
  • Svetový líder v poskytovaní outsourcingových služieb (podľa InformationWeek)
  • Najlepšia pracovná ponuka Národných dní kariéry 2007 (podľa účastníkov aodborného garanta)
  • Najlepšia firma Národných dní kariéry 2008 (podľa účastníkov)

Ľahká registrácia - a následne i šanca na zamestnanie

Počas dvoch mesiacov školenia IT Šanca pre každého získate zadarmo vzdelanie v informačných technológiách, pričom školiteľmi budú skúsení pracovníci z Accenture. Úspešní absolventi dostanú okamžite možnosť zamestnania na trvalý pracovný úväzok, prihláška do kurzu vás však k ničomu nezaväzuje.

Na školenie sa môže prihlásiť, ak máte analytické myslenie (zistíte v teste), mierne až stredne pokročilú angličtinu a vzdelanie na úrovni bakalára a vyššie. Predchádzajúce skúsenosti v IT nie sú podmienkou a viac informácií nájdete na www.accenture.sk/itsanca.

A čo hovoria absolventi?

Medzi úspešných absolventov patrí aj Štefan Dobiáš. V lete 2006 prišiel do kurzu a dnes už

dochádza do práce do vychyteného bratislavského biznis centra, do divízie Accenture Technology Solutions.

Chcel som sa jednoducho niečo nové naučiť. Vravel som si: prečo by si sa neprihlásil, veď nemáš čo stratiť J Bol som živnostník - prekladateľ, a vzdelával som sa sám. Hlavným zdrojom informácií bol pre mňa Google, postupne som však nadobúdal dojem, že by bolo dobré vymeniť samovzdelávanie za iný, efektívnejší spôsob učenia. Prekladal som technickú dokumentáciu k rôznym novinkám v elektronike, automobilovom či medicínskom priemysle. Robil som tiež lokalizáciu softvéru a práve tu som sa stretával s odbornými výrazmi, ktorým som nerozumel. To bol jeden z motívov, prečo som za rozhodol prihlásiť do IT Šance."

Viac o Štefanovej púti IT Šancou a viac o jeho súčasnej práci si môžete prečítať v celom rohovore.

Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár

Hlavné mesto SR Bratislava spolu s investorom HB Reavis pokračuje v revitalizácii ulice Mlynské nivy.

DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa

Po zlúčení DELUX a SLS-TECHNACO, kde sa právnym nástupcom stala firma DEXIS SLOVAKIA, dochádza k výmene na strategickej pozícii.

Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať

Strávte hlavné sviatky roka netradične - namiesto zimy si oddýchnite v exotike.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018