Jednoduchá cesta k lacnejšiemu plynu pre podnikateľov

Minimum administratívnych úkonov, rovnaká spoľahlivosť dodávky. Miroslav Kulla, konateľ spoločnosti RWE Gas Slovensko, odpovedá na najčastejšie otázky zákazníkov pri zmene dodávateľa zemného plynu.

Ako a cez aké „rúry“ sa dostane zemný plyn k zákazníkovi po zmene dodávateľa?

Spôsob prepravy a distribúcie plynu zostáva po zmene dodávateľa rovnaký. „Rúry“, ktoré predstavuje distribučná sieť plynu, vlastní jej prevádzkovateľ, spoločnosť SPP-distribúcia, a.s. Táto spoločnosť je akýmsi dopravcom plynu k zákazníkovi, ktorý si nakúpi daný objem plynu u svojho dodávateľa. Dopravu plynu zabezpečuje prevádzkovateľ siete bez ohľadu na to, kto je zákazníkovým dodávateľom.

Čo prechod k novému dodávateľovi znamená pre zákazníka? Musí si napríklad vymeniť plynomer?

Zmena dodávateľa plynu je pre zákazníka veľmi jednoduchá. Celý administratívny proces zabezpečíme zaňho na základe splnomocnení. Zákazníci sa nemusia obávať žiadnych obmedzení na ich odberných miestach. Nie je potrebné budovať nové prípojky či meniť odberné zariadenia. Rovnaká ostáva kvalita plynu a spoľahlivosť jeho dodávky k zákazníkovi. V technickej oblasti teda z pohľadu zákazníka nedôjde k žiadnym zmenám.

V čom teda pocíti rozdiel zákazník po zmene dodávateľa?

V tom najpodstatnejšom – v cene. Zákazníkom pri prechode k RWE Gas Slovensko dokážeme okamžite znížiť cenu za dodávaný plyn až o 10 %.

RWE Gas Slovensko je najväčší konkurenčný dodávateľ na slovenskom trhu so zemným plynom. Od roku 2008 si získal dôveru viac ako 1 000 firemných zákazníkov.

Materskou spoločnosťou RWE Gas Slovensko je medzinárodný energetický koncern RWE. Aktivity koncernu v oblasti predaja plynu na Slovensku zaregistrovali po prvýkrát zákazníci v januári 2009, keď spoločnosť začala dodávať zemný plyn najväčším firemným odberateľom. V tomto období tiež koncern RWE počas plynovej krízy výraznou mierou prispel k obnoveniu dodávok pre firemných zákazníkov na celom Slovensku.

www.vse.sk

Poľovníkom sa nestaneš, musíš sa ním narodiť!

Tobiáš Komanický začal hrať na poľovnícky roh ako 12-ročný. Dnes reprezentuje SPU v Nitre na prestížnych súťažiach trubačov.

Bratislava začína s výstavbou bulváru Mlynské nivy

Investor HB Reavis začína s celkovou rekonštrukciou ulice Mlynské nivy.

Tréningové moduly HACCP online

Na SPU v Nitre diskutovali o vytvorení HACCP tréningových modulov v oblasti bezpečnosti potravín a krmív

Kuba má záujem o spoluprácu s SPU v Nitre

Vedenie SPU v Nitre privítalo na pôde univerzity delegáciu, vedenú veľvyslankyňou Kuby na Slovensku, Yamilou Soniou Pita Montes.