Kedy sme ochotní svoj domov označiť za

Koľko ľudí, toľko chutí – známe pravidlo platí aj v tomto prípade. Niekto si potrpí na absolútny luxus, najmodernejší dizajn, iný sa zas, naopak, potrebuje obklopovať staršími vecami ...

PEKNÉ BÝVANIE

Koľko ľudí, toľko chutí – známe pravidlo platí aj v tomto prípade. Niekto si potrpí na absolútny luxus, najmodernejší dizajn, iný sa zas, naopak, potrebuje obklopovať staršími vecami, ku ktorým má citovú väzbu. Niekto sa nedokáže nabažiť bývania v rodinnom dome, druhý nedá dopustiť na bytovku.

Pre Slovákov však spoločne platí, že sme národ, čo si na svojom bývaní potrpí – aspoň pokiaľ ide o citovú väzbu naň. Byt či dom považujeme za svoj najdôležitejší majetok, za svoje útočisko a chránime si ho všetkými možnými spôsobmi.

Zaujímavé je aj sledovať, kedy a za akých okolností sme ochotní o našom bývaní vyhlásiť, že je pekné. Ako vyplýva zo sociologických štúdií, za pekné označujeme nie bývanie zodpovedajúce konkrétnym trendom, ale bývanie, kde sa cítime šťastní. To je pre nás pekné bývanie.

Tento zaujímavý úkaz vyslovene špecifický pre nás vnímajú aj odborníci prichádzajúci do kontaktu s realitami. Alexandra Poláková, projektová manažérka spoločnosti STRABAG-ZIPP Development, hovorí, že v prípade troch projektov, ktoré táto spoločnosť aktuálne ponúka, sa stretáva s podobnými reakciami potenciálnych kupujúcich. „Aby ich bývanie zaujalo a bolo pre nich ideálne, nestačí, že sa im len páči. Bývanie, ktoré im predstavujeme, ich musí chytiť za srdce. Keď si vybraný byt pozrú, zhodnotia jeho polohu, rozlohu, vybavenosť a cenu, prídu na rad kritériá, ktoré v záujemcovi jeho rozhodnutie o kúpe bytu utvrdia alebo spochybnia.“

Spoločnosť STRABAG-ZIPP Development teraz ponúka nové byty v troch projektoch: v Bratislave sú to Manhattan a Vienna Gate, v Stupave Zipava. Alexandra Poláková hodnotí pozitíva týchto projektov očami kupujúcich takto: „V prípade Zipavy jednoznačne oslovuje cena, ideálne dispozície bytov a ich vybavenosť, dostupnosť Bratislavy vďaka novovybudovanému diaľničnému privádzaču. Toto bývanie je vyslovene vhodné pre rodiny s deťmi, pretože priamo v objekte je detské ihrisko, petangové ihrisko, deti si majú kde zahrať pingpong a šach. Obyvatelia Zipavy si môžu užívať posedenie na spoločnej párty terase s grilom. Pre mladé rodiny a mladé páry je to ideálne miesto na kvalitný život v spojení s prírodou.

Zaujímalo nás tiež, čo konkrétne dokáže chytiť za srdce v prípade dvoch veľmi moderných bytových objektov – Manhattan a Vienna Gate. „Manhattan má nadštandardnú úpravu spoločných  priestorov a  recepcie. Priamo v dome sú obyvateľom k dispozícii aj dve spoločenské miestnosti určené na akcie s priateľmi a so známymi. Ponuka 1- až 4-izbových bytov spolu s výhodnou polohou v blízkosti centra a s možnosťou kultúrneho a spoločenského vyžitia je ideálna voľba pre mladých ľudí a rodiny s deťmi. V prípade projektu Vienna Gate zase ako pozitívum vnímam vybavenie, cenu a flexibilitu pri zmenách dispozícií. Záujemcovia reagujú pozitívne aj na klimatizáciu, ktorá je v cene. Ak si apartmán kúpi podnikateľ, pri možnosti odpočtu DPH sú preňho cenové podmienky vzhľadom  na kúpenú výmeru veľmi priaznivé. Vienna Gate má aj vlastnú Obchodnú galériu, takže obyvatelia majú potrebné obchody a služby poruke.“

Ako na záver skonštatovala Alexandra Poláková STRABAG-ZIPP Developmentu, súčasné trendy bývania  neovplyvňuje cena štvorcového metra, hoci tento parameter stále patrí ku kľúčovým faktorom pri rozhodovaní o kúpe nového bytu. „Čoraz častejšie sa naši klienti pozerajú aj na to, akú kvalitu života im nové bývanie prinesie. Preto sú naše stavby nielen pekné, účelné a za dobrú cenu, ale ponúkajú aj to, čo môže bývanie ich obyvateľom ešte spríjemniť a vytvoriť im vhodný priestor na život.“

Viac informácií na www.zippdevelopment.sk

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.