Spravodajstvo Sme.sk vyhralo spravodajské Parlamentné voľby 2012

V rozhodujúcu nedeľu malo spravodajstvo Sme.sk v počte užívateľov tretinový náskok pred najbližšou konkurenciou.

Počas pokrývania Parlamentných volieb 2012 potvrdil Sme.sk svoju pozíciu spravodajského lídra na slovenskom webe. Opakuje sa aj situácia, že ak chcú čitatelia konkurencie skutočne dôveryhodné a rýchle informácie, obrátia sa na Sme.sk.

Počas pracovných dní uplynulého týždňa spravodajské sekcie Sme.sk navštívilo v priemere 270 tisíc reálnych užívateľov (RU) denne, v sobotu 330 tisíc a v deň vyhlásenia oficiálnych výsledkov - nedeľu 11. marca - až 403 tisíc RU. Konkurenti bez istenia profesionálnej redakcie “papierového” denníka (Topky skupiny Zoznam a Aktuality skupiny Azet) získali v nedeľu každý okolo 270 tisíc reálnych užívateľov. Ďalší spravodajskí konkurenti v poradí Čas.sk (Ringier) a Pravda (Perex) nemali v nedeľu ani polovicu obecenstva Sme.sk.

Počet zobrazených stránok ukazuje, ako veľa zaujímavého obsahu ľudia dostali, alebo ako často obnovovali stránky, aby videli čerstvé informácie. V nedeľu návštevníci spravodajských sekcií Sme.sk zobrazili viac ako 5 miliónov stránok. Počas pracovných dní uplynulého týždňa bol priemer asi 3,1 milióna stránok za deň. V kľúčovú nedeľu sa najbližia konkurencia (Topky zo skupiny Zoznam) nedokázala vyšplhať ani na 4 milióny PV.

Svoju dôveru v spravodajstvo Sme.sk ľudia od roku 2010 ešte zvýšili - v porovnaní s parlamentnými voľbami v júni 2010 prišlo v nedeľu na výsledky o 130 tisíc ľudí viac. Počet zobrazených stránok narástol v porovnaní s minulými voľbami asi o milión.

V nedeľu trhalo rekordy aj vyťaženie internetovej linky pre povolebné videá. Presiahlo úroveň 1,1 GBit za sekundu.

Parlamentné voľby 2012 na Sme.sk

Dôležitá nebola len rýchlosť, presnosť a podrobnosť spravodajstva, ale aj jeho pestrosť: pripravili sme viacero sprievodných materiálov:

• čitatelia mohli diskutovať priamo s komentátormi, analyzovať s nimi politické dianie, alebo sa ich jednoducho spýtať, prečo píšu to, čo píšu
  • nielen správy z centrál politických strán, ale aj tie najzaujímavejšie príspevky na sociálnych sieťach
  • najdôležitejšie informácie na Facebooku a Twitteri
  • od januára prebiehala na sme.sk Volebná Bitka argumentov (www.BitkaArgumentov.Sme.sk), v ktorej čitatelia pridali 1400 argumentov za jednotlivé strany; čitatelia si mohli urobiť test a zistiť, ktorý poslanec hlasuje rovnako ako oni; pripravili sme volebnú hru; čitatelia mohli tipovať výsledky na zajtrajsie.sme.sk; zbierať paródie predvolebných bilbordov na www.Gulas.Sme.sk; priniesli tiež desiatky vylepšení pre samotný politický systém na službe www.3veci.Sme.sk (http://goo.gl/4M2V7)

Bohatý obsah z webu sa premietol aj do novín: len pondelkové vydanie denníka SME sa venuje voľbám na 25 novinových stranách.

“Spravodajské sekcie” Sme.sk predstavujú uzol Spravodajstvo média Sme.sk v oficiálnom audite merania návštevnosti AIM Monitor, ktorý pre IAB Slovakia pripravuje spoločnosť Gemius. “Reálni užívatelia” predstavujú hodnotu "RU Estimated"

Prihláste sa a vložte PR článok

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.

Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať

Zvažujete prechod od spaľovacieho motora k elektrickému? Toto by ste mali predtým vedieť.

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.