Spravodajstvo Sme.sk vyhralo spravodajské Parlamentné voľby 2012

V rozhodujúcu nedeľu malo spravodajstvo Sme.sk v počte užívateľov tretinový náskok pred najbližšou konkurenciou.

Počas pokrývania Parlamentných volieb 2012 potvrdil Sme.sk svoju pozíciu spravodajského lídra na slovenskom webe. Opakuje sa aj situácia, že ak chcú čitatelia konkurencie skutočne dôveryhodné a rýchle informácie, obrátia sa na Sme.sk.

Počas pracovných dní uplynulého týždňa spravodajské sekcie Sme.sk navštívilo v priemere 270 tisíc reálnych užívateľov (RU) denne, v sobotu 330 tisíc a v deň vyhlásenia oficiálnych výsledkov - nedeľu 11. marca - až 403 tisíc RU. Konkurenti bez istenia profesionálnej redakcie “papierového” denníka (Topky skupiny Zoznam a Aktuality skupiny Azet) získali v nedeľu každý okolo 270 tisíc reálnych užívateľov. Ďalší spravodajskí konkurenti v poradí Čas.sk (Ringier) a Pravda (Perex) nemali v nedeľu ani polovicu obecenstva Sme.sk.

Počet zobrazených stránok ukazuje, ako veľa zaujímavého obsahu ľudia dostali, alebo ako často obnovovali stránky, aby videli čerstvé informácie. V nedeľu návštevníci spravodajských sekcií Sme.sk zobrazili viac ako 5 miliónov stránok. Počas pracovných dní uplynulého týždňa bol priemer asi 3,1 milióna stránok za deň. V kľúčovú nedeľu sa najbližia konkurencia (Topky zo skupiny Zoznam) nedokázala vyšplhať ani na 4 milióny PV.

Svoju dôveru v spravodajstvo Sme.sk ľudia od roku 2010 ešte zvýšili - v porovnaní s parlamentnými voľbami v júni 2010 prišlo v nedeľu na výsledky o 130 tisíc ľudí viac. Počet zobrazených stránok narástol v porovnaní s minulými voľbami asi o milión.

V nedeľu trhalo rekordy aj vyťaženie internetovej linky pre povolebné videá. Presiahlo úroveň 1,1 GBit za sekundu.

Parlamentné voľby 2012 na Sme.sk

Dôležitá nebola len rýchlosť, presnosť a podrobnosť spravodajstva, ale aj jeho pestrosť: pripravili sme viacero sprievodných materiálov:

• čitatelia mohli diskutovať priamo s komentátormi, analyzovať s nimi politické dianie, alebo sa ich jednoducho spýtať, prečo píšu to, čo píšu
  • nielen správy z centrál politických strán, ale aj tie najzaujímavejšie príspevky na sociálnych sieťach
  • najdôležitejšie informácie na Facebooku a Twitteri
  • od januára prebiehala na sme.sk Volebná Bitka argumentov (www.BitkaArgumentov.Sme.sk), v ktorej čitatelia pridali 1400 argumentov za jednotlivé strany; čitatelia si mohli urobiť test a zistiť, ktorý poslanec hlasuje rovnako ako oni; pripravili sme volebnú hru; čitatelia mohli tipovať výsledky na zajtrajsie.sme.sk; zbierať paródie predvolebných bilbordov na www.Gulas.Sme.sk; priniesli tiež desiatky vylepšení pre samotný politický systém na službe www.3veci.Sme.sk (http://goo.gl/4M2V7)

Bohatý obsah z webu sa premietol aj do novín: len pondelkové vydanie denníka SME sa venuje voľbám na 25 novinových stranách.

“Spravodajské sekcie” Sme.sk predstavujú uzol Spravodajstvo média Sme.sk v oficiálnom audite merania návštevnosti AIM Monitor, ktorý pre IAB Slovakia pripravuje spoločnosť Gemius. “Reálni užívatelia” predstavujú hodnotu "RU Estimated"

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.