A dosť. Dovolenka v Chorvátsku tento rok inak

Je práve najvyšší čas riešiť letnú dovolenku a kľúčová otázka znie: KAM? I keď väčšina Slovákov aj tento rok automaticky vyhŕkne...do Chorvátska, návrat rok čo rok na rovnaké miesto začína trochu nudiť, nie? Máme pre vás tip, ako si tento rok užiť Chorvátsko z iného uhla.

Do Chorvátska jazdíme dlho, často a radi. Chorvátsko je nám blízke z mnohých dôvodov vrátane historických alebo napríklad komunikačných. Na rozdiel od niektorých exotických destinácií sa na chorvátskych ostrovoch a poloostrovoch ľahko dohovoríme aj bez špičkovej znalosti svetového jazyka, nemusíme sa obávať problémov s aklimatizáciou na miestne teploty, nemusíme mať strach zo stravy alebo napríklad pitnej vody. Jednoducho v Chorvátsku nám žiadna faraónova pomsta nehrozí.

Skutočnosťou však je, že krásne chorvátske pobrežie, pohodová atmosféra chorvátskych dediniek a miest a krištáľovo čisté more môže postupom času omrzieť, zvlášť keď sa vraciate rok čo rok na rovnaké miesto. Odpoveď na obligátnu otázku priateľov: Kam sa tento rok chystáte na dovolenku, sa nám potom môže zdať monotónna až trápna. Do Chorvátska na miesto kam chodievame už roky. Jednoducho ako obvykle, klasika.

Trochu nuda, nemyslíte? Rovnaký ostrov alebo poloostrov, rovnaká dedinka či mesto a väčšinou aj rovnaký kemp, apartmán alebo hotel. Samozrejme, do Chorvátska jazdíme hlavne za úžasným morom a slniečkom, tak prečo riskovať a jazdiť niekam, kde to nepoznáme? Na to máme pomerne jednoduchú odpoveď: No pretože spoznáte niečo nové, uvidíte kúsok Chorvátska, ktorý vám doposiaľ unikal, plus si užijete túto nádhernú zem a more z nového uhla.

foto-490x200-r759.jpg

Objavte nové miesta, objavte nové Chorvátsko

Keby v každom z nás nebol kúsok dobrodruha (v niekom menší, v niekom väčší), tak Ameriku dodnes obývajú len indiáni, my nemáme Fordy, Apple či Facebook. Nestavte preto tento rok len na stereotyp a užite si Chorvátsko z nového uhla. Vyberte si niektorú z prekrásnych destinácií v štýlovom dome. Túto možnosť vám ponúka rýdzo rodinná firma AQA Slovakia zameraná špeciálne na Chorvátsko a jej moderný internetový portál Adriaticana.sk.

Na tomto prehľadnom portáli nájdete ponuku viac ako 2000 ubytovacích jednotiek, rozumejte súkromných domov a víl, v ktorých môžete stráviť úžasnú letnú dovolenku s rodinou alebo priateľmi. Keďže firmu AQA Slovakia založila a portál Adriaticana.sk prevádzkuje slovensko-chorvátska rodina, nájdete na Adriaticana.sk veľmi atraktívne ubytovacie kapacity, o ktorých sa dozviete všetky informácie, ľahko zistíte voľné termíny a vypočítate cenu za ubytovanie vo vami preferovanom termíne.

Osobné väzby majiteľov spoločností v Chorvátsku spoločne s 15 ročnou skúsenosťou v cestovnom ruchu majú na ponuku a kvalitu poskytovaných služieb skutočne citeľný vplyv. Portál Adriatiacana.sk tým robia odlišným od všetkých ostatných. Rozsiahla databáza ubytovacích jednotiek a veľmi atraktívne turistické destinácie však nie sú jedinými dôvodmi prečo tento rok vyraziť na dovolenku s firmou AQA Slovakia. Katalóg apartmánov a domov neustále rastie, pribúdajú ďalšie zaujímavé ubytovacie kapacity a nie menej zaujímavé miesta.

S ohľadom na rodinný charakter firmy sa nemusíte obávať neosobného prístupu a naučených fráz. Namiesto toho vám radi poskytnú konkrétne odpovede na konkrétne otázky. „Razíme maximálne osobný prístup tak, že u nás ľuďom odpovedajú ľudia. Nie roboti,“ hovorí majiteľ spoločnosti pán Ivica Peretić. „Radi zodpovieme všetky individuálne otázky klientov a pomôžeme s výberom najvhodnejšej lokality a domu podľa ich predstáv a možností,“ dodáva pán Peretić.

Ako problém sa napríklad často ukazuje cestovanie s domácim zvieratkom. Mnoho hotelov a majiteľov apartmánov pobyt s domácim zvieratkom striktne zakazuje. Môže to znamenať vážne komplikácie, či dokonca vyústiť do zrušenia dovolenky. Na portáli Adriaticana.sk nájdete oproti tomu celú radu domov, v ktorých sú napr. psi alebo mačky vítanými hosťami.

Na rozdiel od veľkých cestovných agentúr a ich portálov vás na peknom a informačne bohatom webe Adriaticana.sk čaká príjemné prekvapenie v podobe priaznivých cien. Tie sú vo väčšine prípadov nižšie než práve v „továrňach na dovolenky“. Dôvod vysvetľuje pán Peretić takto: „Rodinná firma sa vyznačuje tým, že v nej pracujú členovia rodiny. Nie je to o predstavenstve a akcionároch, takže nepodliehame ani ich tlaku a nemusíme živiť veľké množstvo ľudí. Vďaka tomu si vystačíme s menšou maržou a môžeme ponúknuť klientom lepšiu cenu.“

Vyrazte za športom aj kultúrou

K ďalším prednostiam vyplývajúcich z dokonalej znalosti Chorvátska patrí napríklad pomoc so zháňaním lístkov na rôzne kultúrne a športové akcie, alebo pomocná ruka so získavaním vodičských preukazov na loď. Keď budete vyberať dovolenku, zvážte tiež, či sa vám vyplatí vyraziť k moru pred alebo na konci sezóny. Adriaticana.sk vtedy poskytuje na väčšinu ubytovacích kapacít rôzne akcie a zľavy. Tak či onak, pokiaľ tento rok nechcete zažiť ďalšiu nudnú a možno aj zbytočne drahú dovolenku, pozrite sa na www.adriaticana.sk.

Práve na tejto stránke vás čaká zaujímavé Chorvátsko; viac než 60 atraktívnych destinácií; 2000 ubytovacích kapacít; príjemní ľudia, ktorí svojej práci výborne rozumejú a skvelé ceny.

Prihláste sa a vložte PR článok

4 rady pre deti a dospelých, ako sa starať o pokožku

Ľudské telo sa v priebehu života vyvíja. Najväčšie zmeny sú viditeľné u detí, ktoré sa menia doslova každým dňom.

Výstava Podoby lásky zobrazí skutočné osudy konkrétnych žien

„Dnes je Magda šťastná. Podarilo sa jej rozviesť, žije v byte, ktorý je v jej výlučnom vlastníctve.

Tohtoročné trhy pred Auparkom bude otvárať Vidiek

Vianočné trhy na námestí pred košickým Auparkom otvorí v sobotu 25. novembra známa slovenská poprocková skupina Vidiek.

Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky

Už ich dostanete dokonca aj v Kauflande.