Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Zábava s Guláš.SME.sk je na mobiloch a tabletoch

Skupina SME.sk predstavila kompletný redizajn zábavnej stránky Guláš.SME.sk. Web prešiel po roku existencie viacerými zmenami. Zásadnou je implemetovanie responzívneho dizajnu.

Skupina SME.sk predstavila kompletný redizajn zábavnej stránky Guláš.SME.sk. Web prešiel po roku existencie viacerými zmenami. Zásadnou je implemetovanie responzívneho dizajnu, ktorý zaručí, že sa web bude správne zobrazovať na všetkých zariadeniach, od stolových počítačov až po tablety a smartfóny.

Guláš.SME.sk je prvý web v portfóliu SME.sk s responzívnym dizajnom. Na využitie jeho výhod netreba nič, len klasický webový prehliadač v smartfóne či tablete. Dizajn webu sa prispôsobí veľkosti obrazovky. SME.sk plánuje tento prístup k vývoju dizajnu implementovať aj na ďalšie svoje weby. “Guláš je skvelý pri čakaní v radoch či na MHD, veľmi sme ho preto chceli mať na mobiloch. Responzívny dizajn sa ukázal ako praktická možnosť, pretože dizajn služby je veľmi jednoduchý,” hovorí hlavný projektový manažér Sme.sk Radoslav Augustín.

Okrem nového dizajnu boli na Guláš.SME.sk zavedené aj notifikácie podobné tým, ktoré používa Facebook či Google+. Používatelia by vďaka nim mali mať prehľad o tom, komu sa ich príspevky páčili, kto im ich komentoval či zdieľal. Podobné notifikácie spustila webová skupina SME pred dvoma týždňami na diskusie.sme.sk.

Na Guláš.SME.sk užívatelia uploadujú vtipné obrázky, videá a vtipy. Štartoval ako náhrada sekcie Zabava.Sme.sk. Zatiaľ čo tá opustila služby Sme.sk na úrovni 40 tisíc RU mesačne, Guláš šesť mesiacov v roku 2012 prekročil hranicu 100 tisíc RU. Počet zobrazených stránok sa túto jeseň stabilizoval na asi 1,5 milióna mesačne.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.