McDonald´s Cup už pozná svojho víťaza

Začiatok minulého týždňa sa niesol v Banskej Bystrici vo futbalovom duchu. V dňoch 26. – 27. mája 2014 na štadióne Štiavničky v Banskej Bystrici sa aj napriek dažďu proti sebe postavilo osem futbalových tímov, reprezentantov všetkých slovenských krajov, aby rozhodli o tom, kto sa stane absolútnym majstrom Slovenska v minifutbale žiakov a žiačok 1. stupňa základných škôl – McDonald´s Cup 2013/2014.

Do 16. ročníka turnaja v minifutbale sa zapojilo 836 základných škôl z celého Slovenska. V Bratislavskom kraji sa prihlásilo 65 škôl, v Trnavskom kraji 78 škôl, z Nitrianskeho kraja súťažilo 128 družstiev, Trenčiansky kraj nasadil 102 škôl, Žilinský kraj reprezentovalo 114 škôl, za Banskobystrický kraj sa prihlásilo 116 základných škôl, za Košický kraj hralo 103 škôl a Prešovský kraj účasťou podporilo 130 škôl.

Do celoslovenského finále McDonald´s Cup postúpilo osem najlepších tímov, ktoré reprezentovali svoj kraj.

Družstvá sa umiestnili v nasledovnom poradí:1. miesto – ZŠ Novomeského, Trenčín2. miesto – ZŠ Jilemnického, Žiar nad Hronom3. miesto – ZŠ Za Kasárňou, Bratislava4. miesto – Súkromná ZŠ Dneperská, Košice5. miesto – ZŠ Sadová, Senica6. miesto – ZŠ Škultétyho, Nitra7. miesto – ZŠ Komenského, Turany8. miesto – ZŠ Hradné Námestie, Kežmarok

Individuálne ocenenia:NAJLEPŠÍ BRANKÁR: Patrik Opálek (ZŠ Sadová, Senica)NAJLEPŠÍ HRÁČ: Viktor Tatár (ZŠ Jilemnického, Žiar nad Hronom)NAJLEPŠÍ STRELEC: Félix Daniel Tomík - 21 gólov (ZŠ Novomeského, Trenčín)

Ceny absolútnym víťazom 16. ročníka McDonald´s Cup odovzdával patrón turnaja Marek Hamšík. Okrem trofeje Majstra Slovenska a vecných darov získali víťazi z Trenčianskeho kraja hlavnú výhru, a tou je účasť na kvalifikačnom zápase na Majstrovstvá Európy 2016, kde sa stretnú reprezentanti Slovenska a Španielska. Mladí futbalisti zažijú nezabudnuteľnú atmosféru profesionálneho futbalu a odprevadia futbalistov na trávnik. Okrem Mareka ceny odovzdávali: Katarína Čižmárová, zástupkyňa primátora mesta Banská Bystrica, Drahomíra Jiráková a Maroš Lekeš zo spoločnosti McDonald´s, Ján Rosinský, Martin Hasprún a Vladimír Lupták zo Slovenského futbalového zväzu a samozrejme Ronald McDonald.

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.