McDonald´s Cup už pozná svojho víťaza

Začiatok minulého týždňa sa niesol v Banskej Bystrici vo futbalovom duchu. V dňoch 26. – 27. mája 2014 na štadióne Štiavničky v Banskej Bystrici sa aj napriek dažďu proti sebe postavilo osem futbalových tímov, reprezentantov všetkých slovenských krajov, aby rozhodli o tom, kto sa stane absolútnym majstrom Slovenska v minifutbale žiakov a žiačok 1. stupňa základných škôl – McDonald´s Cup 2013/2014.

Do 16. ročníka turnaja v minifutbale sa zapojilo 836 základných škôl z celého Slovenska. V Bratislavskom kraji sa prihlásilo 65 škôl, v Trnavskom kraji 78 škôl, z Nitrianskeho kraja súťažilo 128 družstiev, Trenčiansky kraj nasadil 102 škôl, Žilinský kraj reprezentovalo 114 škôl, za Banskobystrický kraj sa prihlásilo 116 základných škôl, za Košický kraj hralo 103 škôl a Prešovský kraj účasťou podporilo 130 škôl.

Do celoslovenského finále McDonald´s Cup postúpilo osem najlepších tímov, ktoré reprezentovali svoj kraj.

Družstvá sa umiestnili v nasledovnom poradí:1. miesto – ZŠ Novomeského, Trenčín2. miesto – ZŠ Jilemnického, Žiar nad Hronom3. miesto – ZŠ Za Kasárňou, Bratislava4. miesto – Súkromná ZŠ Dneperská, Košice5. miesto – ZŠ Sadová, Senica6. miesto – ZŠ Škultétyho, Nitra7. miesto – ZŠ Komenského, Turany8. miesto – ZŠ Hradné Námestie, Kežmarok

Individuálne ocenenia:NAJLEPŠÍ BRANKÁR: Patrik Opálek (ZŠ Sadová, Senica)NAJLEPŠÍ HRÁČ: Viktor Tatár (ZŠ Jilemnického, Žiar nad Hronom)NAJLEPŠÍ STRELEC: Félix Daniel Tomík - 21 gólov (ZŠ Novomeského, Trenčín)

Ceny absolútnym víťazom 16. ročníka McDonald´s Cup odovzdával patrón turnaja Marek Hamšík. Okrem trofeje Majstra Slovenska a vecných darov získali víťazi z Trenčianskeho kraja hlavnú výhru, a tou je účasť na kvalifikačnom zápase na Majstrovstvá Európy 2016, kde sa stretnú reprezentanti Slovenska a Španielska. Mladí futbalisti zažijú nezabudnuteľnú atmosféru profesionálneho futbalu a odprevadia futbalistov na trávnik. Okrem Mareka ceny odovzdávali: Katarína Čižmárová, zástupkyňa primátora mesta Banská Bystrica, Drahomíra Jiráková a Maroš Lekeš zo spoločnosti McDonald´s, Ján Rosinský, Martin Hasprún a Vladimír Lupták zo Slovenského futbalového zväzu a samozrejme Ronald McDonald.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.