Sobota, 25. jún, 2022 | Meniny má Tadeáš

Navrhnite osobnosti Bratislavského kraja

Aj tento rok udelí Bratislavská župa Výročnú cenu Samuela Zocha a Pamätný list predsedu BSK. Laureátov ceny možno navrhnúť do 31. augusta.

Aj tento rok udelí Bratislavská župa Výročnú cenu Samuela Zocha a Pamätný list predsedu BSK tým, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj regiónu, zvýšenie kvality života jeho občanov alebo kraj úspešne reprezentujú. Laureátov ceny možno navrhnúť do 31. augusta.

„Tieto ocenenia sú poďakovaním všetkým tým, ktorí nás úspešne reprezentujú a prispievajú k rozvoju Bratislavskej župy. V našom regióne je množstvo ľudí aj organizácií, ktoré si toto ocenenie zaslúžia,“ vyjadril sa bratislavský župan Pavol Frešo.

V minulých rokoch si ocenenie odniesli napríklad Albert Marenčin z vydavateľstva TP Marenčin, v ktorom v edícií Bratislava - Pressburg už vyšla takmer stovka kníh o histórií Bratislavy. Laureátmi Výročnej ceny Samuela Zocha sú aj herci Juraj Kukura a Zita Furková, športovci  Pavel Schenk, Ivan Mauer či tréner Ján Filc.

Návrhy na ocenenia kandidátov, ktorých prínos pre kraj a pre obyvateľov župy považujú za mimoriadny, či už v školstve, kultúre, športe, vede  alebo inej oblasti, môžu podávať obyvatelia Bratislavského kraja, občianske združenia alebo iné organizácie so sídlom v Bratislavskom samosprávnom kraji. Ocenenia môžu byť udelené osobám aj organizáciám.

Návrhy na udelenie ocenení treba posielať písomne na adresu:

Úrad Bratislavského samosprávneho kraja

Odbor komunikácie a propagácie

Sabinovská 16

P.O. Box 106

820 05 Bratislava 25

alebo e-mailom na: nominacie@region-bsk.sk

Formulár návrhu nájdete na stránke BSK v sekcii Ocenenia. Okrem samotného formuláru treba poslať aj životopis nominovaného.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Prerastená tráva, veľký pozemok, svahovitý terén. Takéto podmienky nezvládne akákoľvek kosačka, no s bubnovou to bude hračka.

INZERCIA 21 h

V Základnej škole na Drábovej ulici sa bude od budúceho roka vzdelávať 41 zdravotne znevýhodnených detí.

24. jún

Vyjadril sa prednosta Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Peter Polan, PhD., MPH