Navrhnite osobnosti Bratislavského kraja

Aj tento rok udelí Bratislavská župa Výročnú cenu Samuela Zocha a Pamätný list predsedu BSK. Laureátov ceny možno navrhnúť do 31. augusta.

Aj tento rok udelí Bratislavská župa Výročnú cenu Samuela Zocha a Pamätný list predsedu BSK tým, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj regiónu, zvýšenie kvality života jeho občanov alebo kraj úspešne reprezentujú. Laureátov ceny možno navrhnúť do 31. augusta.

„Tieto ocenenia sú poďakovaním všetkým tým, ktorí nás úspešne reprezentujú a prispievajú k rozvoju Bratislavskej župy. V našom regióne je množstvo ľudí aj organizácií, ktoré si toto ocenenie zaslúžia,“ vyjadril sa bratislavský župan Pavol Frešo.

V minulých rokoch si ocenenie odniesli napríklad Albert Marenčin z vydavateľstva TP Marenčin, v ktorom v edícií Bratislava - Pressburg už vyšla takmer stovka kníh o histórií Bratislavy. Laureátmi Výročnej ceny Samuela Zocha sú aj herci Juraj Kukura a Zita Furková, športovci  Pavel Schenk, Ivan Mauer či tréner Ján Filc.

Návrhy na ocenenia kandidátov, ktorých prínos pre kraj a pre obyvateľov župy považujú za mimoriadny, či už v školstve, kultúre, športe, vede  alebo inej oblasti, môžu podávať obyvatelia Bratislavského kraja, občianske združenia alebo iné organizácie so sídlom v Bratislavskom samosprávnom kraji. Ocenenia môžu byť udelené osobám aj organizáciám.

Návrhy na udelenie ocenení treba posielať písomne na adresu:

Úrad Bratislavského samosprávneho kraja

Odbor komunikácie a propagácie

Sabinovská 16

P.O. Box 106

820 05 Bratislava 25

alebo e-mailom na: nominacie@region-bsk.sk

Formulár návrhu nájdete na stránke BSK v sekcii Ocenenia. Okrem samotného formuláru treba poslať aj životopis nominovaného.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.