Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Karta plná výhod zaujala Bratislavčanov

Od 1. mája majú obyvatelia Bratislavského samosprávneho kraja možnosť bezplatne sa zaregistrovať do projektu Family Net a využívať tak zľavy aj v susedných regiónoch.

Od 1. mája majú obyvatelia Bratislavského samosprávneho kraja možnosť bezplatne sa zaregistrovať do projektu Family Net a využívať tak zľavy aj v susedných regiónoch.

Bratislavská župa poskytuje rodinám množstvo možností, ako spoločne aktívne tráviť čas. Práve pre rodiny Bratislavského kraja je určený Rodinný pas, s ktorým však môžu využívať zľavy aj za hranicami regiónu. Stačí sa bezplatne zaregistrovať na stránke www.rodinne-pasy.sk a v priebehu dvoch týždňov nájdete v schránke svoj Rodinný pas, ktorý vám garantuje zľavy u takmer stovky poskytovateľov služieb. Ich počet však neustále narastá a ich zoznam je priebežne aktualizovaný aj na stránke.

Rodinný pas je neprenosná karta pre rodiny s deťmi do 18 rokov. Zľavy na ňu naviazané budú už od jesene najmä v oblasti turizmu, relaxu, športu a kultúry. S Rodinným pasom sa môžete lacnejšie ubytovať, raftovať po rakúskych riekach ale aj nakúpiť. Kompletný zoznam poskytovateľov zliav nájdete na stránke www.rodinne-pasy.sk.

Zaregistrovať sa mohli obyvatelia aj počas podujatí, na ktorých sa podieľal Bratislavský samosprávny kraj. Či už na Bratislavskom Majálese alebo na Piknik Bike, kde túto možnosť využilo 110 rodín. Zo zatiaľ zaregistrovaných rodín je najviac tých s dvoma deťmi, potom nasledujú rodiny s jedným dieťaťom a dokonca sú v Bratislavskom kraji aj rodiny s piatimi či šiestimi deťmi.

Do projektu Family Net sú okrem Bratislavského kraja zapojené aj susedné regióny. Zaregistrované rodiny môžu so svojím Rodinným pasom využívať zľavy aj v Trnavskom regióne, v Burgenlande aj v Dolnom Rakúsku. Cieľom projektu je podporiť spoločné trávenie voľného času v rodinách a sprístupniť atraktívnu ponuku v cezhraničnom regióne za zvýhodnených podmienok.

Projekt bol podporený v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Slovensko-Rakúsko 2007-2013 vo výške 120 000 eur, z toho finančný náklad pre Bratislavský samosprávny kraj je povinných 5%, teda 6 000 eur.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Byť fit nielen v januári. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí zákazníkom, ako sa stravovať zdravo po celý rok.

18m

V roku 2020 stúpol záujem o rizikové životné poistenie o takmer tretinu

4 h

Účinná prírodná tinktúra, ale aj jedinečný lokálny produkt, ktorý vyrába rodinný podnik spod Tatier už vyše 20 rokov.

14 h