Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Kvalita zo Žilinského kraja

Jedinečné výrobky a služby šikovných študentov stredných škôl.

Hľadáte unikátny darček z ocele či železa, potrebujete skriňu, stôl či novú knižnicu? Čo tak si ich zakúpiť priamo zo školy? Okrem ponúk veľkých obchodných reťazcov je tu i ďalšia možnosť ako si zaobstarať kvalitné produkty a zariadenie do kancelárie či do bytu za rozumnú cenu.  Žilinská župa prichádza s katalógom výrobkov a služieb stredných odborných škôl v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Nájdete v ňom širokú paletu predmetov od rôznych stojanov až po veľké šatníkové skrine či postele.

Originalita z turčianskeho regiónu

Všetky vyrobené predmety sa môžu popýšiť kvalitou, jedinečnosťou, ale aj domácim pôvodom. Vyrobili ich zlaté ruky začínajúcich remeselníkov z turčianskeho regiónu. V katalógu nájdete nielen zmajstrované predmety, ale i služby stredných škôl. Študenti jednotlivých odborov ponúkajú murárske alebo elektroinštalačné práce, kadernícke, kozmetické, cateringové, autoopravárenské služby a mnohé ďalšie. Kompletný súhrn výrobkov a služieb nájdete na webe ŽSK v sekcii „náš kraj. Katalóg poskytuje kompletné informácie spolu s kontaktnými údajmi na jednotlivé školy.

Talent  študentov z Turca

Turčiansky región zastupujú v katalógu mnohé župné školy. Medzi nimi Spojená škola na ulici Červenej armády v Martine, SOŠ v Turanoch, SOŠ obchodu a služieb v Martine a SOŠ dopravná v Martine. V ponuke SOŠ v Turanoch sa nachádzajú šatníkové skrine, stoly, komody, postele, nábytok do obývačky a vybavenie do tried a kancelárií. Pre našich najmenších tu možno nájsť drevené preliezky, ohrádky, veľký drevený rušeň či loď. Ak zháňate prístrešok do záhrady, ste na správnom mieste. Škola vyrába záhradné prístrešky, altánky, lavice a odpočívadlá. Spojená škola v Martine sa okrem iného orientuje na výrobu tradičných výrobkov. Medzi ponúkanými predmetmi preto nechýba kolovrátok, luskáč orechov, drevená valaška alebo mosadzný gong.

Kompletný súhrn výrobkov a služieb nájdete na webe ŽSK v sekcii „náš kraj“. Katalóg poskytuje kompletné informácie spolu s kontaktnými údajmi na jednotlivé školy. „Remeslo má zlaté dno. Táto ľudová múdrosť je stále aktuálna a vedeli by o tom rozprávať absolventi našich stredných odborných škôl v pôsobnosti Žilinskej župy. Okrem toho, že sa počas štúdia naučia praktické veci priamo do svojho profesionálneho života, väčšina z nich nemá problém po skončení školy  nájsť si uplatnenie vo svojom obore. Tento katalóg je akousi prehliadkou ich talentu a nadania, pretože sa spolupodieľajú pri výrobe jednotlivých výrobkov,“ informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

kod-r926_res.jpg

turiec-1-r198_res.jpg

turiec-2-r741_res.jpg

turiec-3-r544_res.jpg

turiec-4-r830_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.

Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť

Priemerný dôchodok na Slovensku je 486,29 €, pričom ženy ho majú v priemere o 100 € nižší ako muži.