V pezinských škôlkach pribudli ihriská, terasa a letná učebňa

Bratislavský župan Pavol Frešo odštartoval minulý týždeň počas župného štvrtka kontrolu 76 podporených projektov na materských školách v celom kraji.

Bratislavský župan Pavol Frešo odštartoval minulý týždeň počas župného štvrtka  kontrolu 76 podporených projektov na materských školách v celom kraji. Nové bezpečnostné prvky, letná učebňa alebo krytá terasa na výučbu motoriky a herňa. To sú prvé realizované projekty v pezinských škôlkach v uplynulých mesiacoch. Dotácie v sume spolu 15 tisíc eur získali škôlky na Svätoplukovej, Za hradbami a gen. Pekníka  v projekte Naša škôlka – náš kraj, ktorý realizuje BSK už druhý rok.

„Súčasťou projektu zameraného na zvyšovanie kapacít v škôlkach je aj zlepšovanie vybavenosti a podmienok pre starostlivosť o deti. Prejdeme si postupne všetkých 76 projektov. Predpokladám, že v ich realizácii podľa toho čo sme videli v Pezinku nájdeme inšpiráciu pre napredovanie projektu,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo. Spoločne s primátorom Pezinka Oliverom Solgom navštívil tri zo štyroch podporených škôlok v Pezinku.

„Bez peňazí BSK by sme to neboli schopní realizovať. Pri všetkej vôli a úsilí riaditeľky či riaditeliek škôlok aj pri úsilí mesta. Možno niekomu sa to zdá ako bonus navyše, ale pre nás je to veľmi dôležité,“ vyjadril sa priamo v škôlke primátor Pezinka Oliver Solga.

Motiváciu k spusteniu a najmä k pokračovaniu projektu Naša škôlka – náš kraj vysvetľuje župan Pavol Frešo:My sme len reagovali na to, že po celom kraji nám narastá počet žiadostí o to, aby bolo viac miest v škôlkach, a reagovali na to župní poslanci tým, že otvorili vlastne takýto grant pre škôlky v rámci bratislavskej župy a z neho čerpali škôlky aj tu v Pezinku.“

Projekt Naša škôlka – náš kraj podporil v tomto roku 76 škôlok dotáciami spolu vo výške 402 900 eur. V hlavnom meste podporil 22 škôlok, v seneckom okrese 23, v malackom 20 a v pezinskom okrese 11 škôlok. BSK sa na tejto situácii podieľal v zmysle prijatého Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR). Nový PHSR umožňuje podporovať aj predškolské zariadenia a predškolskú výchovu.

mon2130-r951_res.jpg

mon2132-r821_res.jpg

mon2494-r551_res.jpg

mon2514-r944_res.jpg

mon2559-r732_res.jpg

mon2567-r541_res.jpg

Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska

Ruské poklady sa dostali do hľadáčika cestovateľov nielen kvôli majstrovstvám.

Špeciálna príloha: Krížovky na leto

Prílohu pre všetkých, čo radi lúštia, nájdete už v piatok 20. júla v denníku SME.

Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia

Z autocentier AAA AUTO si zákazníci za prvých šesť mesiacov odviezli 41 000 vozidiel.

Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí

Dovolenka vo Vysokých Tatrách a v Liptove bude toto leto opäť výhodnejšia.