V pezinských škôlkach pribudli ihriská, terasa a letná učebňa

Bratislavský župan Pavol Frešo odštartoval minulý týždeň počas župného štvrtka kontrolu 76 podporených projektov na materských školách v celom kraji.

Bratislavský župan Pavol Frešo odštartoval minulý týždeň počas župného štvrtka  kontrolu 76 podporených projektov na materských školách v celom kraji. Nové bezpečnostné prvky, letná učebňa alebo krytá terasa na výučbu motoriky a herňa. To sú prvé realizované projekty v pezinských škôlkach v uplynulých mesiacoch. Dotácie v sume spolu 15 tisíc eur získali škôlky na Svätoplukovej, Za hradbami a gen. Pekníka  v projekte Naša škôlka – náš kraj, ktorý realizuje BSK už druhý rok.

„Súčasťou projektu zameraného na zvyšovanie kapacít v škôlkach je aj zlepšovanie vybavenosti a podmienok pre starostlivosť o deti. Prejdeme si postupne všetkých 76 projektov. Predpokladám, že v ich realizácii podľa toho čo sme videli v Pezinku nájdeme inšpiráciu pre napredovanie projektu,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo. Spoločne s primátorom Pezinka Oliverom Solgom navštívil tri zo štyroch podporených škôlok v Pezinku.

„Bez peňazí BSK by sme to neboli schopní realizovať. Pri všetkej vôli a úsilí riaditeľky či riaditeliek škôlok aj pri úsilí mesta. Možno niekomu sa to zdá ako bonus navyše, ale pre nás je to veľmi dôležité,“ vyjadril sa priamo v škôlke primátor Pezinka Oliver Solga.

Motiváciu k spusteniu a najmä k pokračovaniu projektu Naša škôlka – náš kraj vysvetľuje župan Pavol Frešo:My sme len reagovali na to, že po celom kraji nám narastá počet žiadostí o to, aby bolo viac miest v škôlkach, a reagovali na to župní poslanci tým, že otvorili vlastne takýto grant pre škôlky v rámci bratislavskej župy a z neho čerpali škôlky aj tu v Pezinku.“

Projekt Naša škôlka – náš kraj podporil v tomto roku 76 škôlok dotáciami spolu vo výške 402 900 eur. V hlavnom meste podporil 22 škôlok, v seneckom okrese 23, v malackom 20 a v pezinskom okrese 11 škôlok. BSK sa na tejto situácii podieľal v zmysle prijatého Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR). Nový PHSR umožňuje podporovať aj predškolské zariadenia a predškolskú výchovu.

mon2130-r951_res.jpg

mon2132-r821_res.jpg

mon2494-r551_res.jpg

mon2514-r944_res.jpg

mon2559-r732_res.jpg

mon2567-r541_res.jpg

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.