Rozšírenie predmetu podnikania v spoločnosti

Potrebujete rozšíriť predmet podnikania vo Vašej spoločnosti? Prípadne chcete niektoré živnosti zrušiť?

Nezaťažujte sa behaním po úradoch a nechajte celý proces vybavovania živnosti vrátane zápisu predmetu podnikania do obchodného registra na profesionálov.

Zabezpečíme pre Vašu spoločnosť rozšírenie predmetu podnikania alebo zúženie predmetu podnikania Vašej spoločnosti pridaním nových živností alebo výmazom tých živností, ktoré už k svojmu podnikaniu nepotrebujete.

Čo je to živnosť?

Živnosti upravuje zákon č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní v znení neskorších predpisov. Podľa § 2 tohto zákona je živnosťou sústavná činnosť prevádzkovaná samostatne, vo vlastnom mene, na vlastnú zodpovednosť, za účelom dosiahnutia zisku a za podmienok ustanovených týmto zákonom.

Aké poznáme živnosti?

Zákon o živnostenskom podnikaní v § 19 rozdeľuje živnosti na:

Vrámci poskytnutia služby rozšírenia (zúženia) predmetu podnikania za vás pripravíme a poskytneme Vám nasledovné služby:

Odborná konzultácia právnika Vypracovanie rozhodnutia jediného spoločníka resp. zápisnice z valného zhromaždenia spoločnosti, z ktorého vyplýva rozšírenie (zúženie) predmetu podnikania spoločnosti Ohlásenie voľnej, remeselnej alebo viazanej živnosti na príslušnom Okresnom úrade odbor živnostenského podnikania Zaplatenie prípadného správneho poplatku Vyzdvihnutie osvedčenia o živnostenskom oprávnení V prípade zúženia predmetu podnikania vypracovanie Oznámenia o pozastavení prevádzkovania živnosti prípadne vypracovanie oznámenia o ukončení podnikania Vypracovanie návrhnu na zápis zmeny údajov o spoločnosti do Obchodného registra Zabezpečenie celého procesu zápisu zmeny v obchodnom registri Prevzatie nového výpisu z obchodného registra preukazujúceho zmenu sídla spoločnosti a jeho zaslanie na Vami určenú adresu

Spoločnosť PROFESSIO, s.r.o. poskytuje sirokú škálu služieb:

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.