91 možností, kde si môžete vychutnať jedlo vo voľnej prírode

Objavte Štajersko a spoznajte pestrý obraz tohto zeleného srdca medzi rôznymi prírodnými regiónmi a zážitkovými miestami.

Piknik v zakvitnutom zelenom srdci

Človek už od nepamäti zdieľal jedlo s inými ľuďmi. Spoločne naplánované jedlo vo voľnej prírode má taktiež dlhú históriu a tradíciu a možno ho vystopovať až do čias antiky. Rituál pikniku vznikol zo stredovekých poľovačiek a vo voľnej prírode oslavovaných renesančných banketov. Od Viktoriánskej éry predstavuje piknik obľúbený a cenený únik od reality všedného dňa.

3226picknicknarzissetext3-r380_res.jpg© Steiermark Tourismus / ikarus.cc

Štajersko sa teraz k tejto starej tradícii vracia a ponúka dovolenky s piknikmi alebo iba naplnené piknikové koše na jeden výlet, prípadne zoznam pekných piknikových miest. Tento rok sa vo všetkých regiónoch krajiny nachádza dokopy 91 možností, kde si môžete vychutnať jedlo vo voľnej prírode. Či už uprostred vinice alebo na lúke, na mopede, v koči ťahanom koňmi, na plti alebo vo veteránovi, počas turistiky alebo cyklistiky, mestskej dovolenky alebo ako doplnok k wellness dovolenke: Pikniky v Štajersku sú jednoducho srdcovou záležitosťou.

60 rokov juhoštajerskej vínnej cesty

„Matka všetkých vínnych ciest“. Tak volajú Štajerčania juhoštajerskú vínnu cestu, ktorá ako prvá tematická cesta uzrela svetlo sveta už v roku 1955. Vtedy to bol vskutku chudobný región nachádzajúci sa pri Železnej opone, blízko hraníc s Juhosláviou, no dnes je to prekvitajúci kus zeme, kde nájdete architektonicky moderné vinárstva i tradičné viechy. V minulosti tak ako dnes: neopísateľne krásna (vinárska) krajina, ktorej niet páru.

816sudsteirischeweinstrassetext3-r261_res.jpg