Novú halu postavili do roka, zvýši komfort výroby

brplogo150-r982_res.jpgV najbližších týždňoch čaká zamestnancov plastovej výroby spoločnosti BOGE Elastmetall Slovakia veľké sťahovanie. V novopostavenej hale budú mať viac priestoru, svoje miesto tu má aj ambulancia praktickej lekárky, školiace stredisko či celkom nová jedáleň.

TRNAVA. Presne  18. októbra minulého roku položili v trnavskom závode BOGE Elastmetall Slovakia základový kameň novej výrobnej haly. Projekty a plány výrobných priestorov sa do roka stali realitou a dnes už hala, ktorá nesie pracovný názov hala II., čaká len na presťahovanie strojov a spustenie výroby.

po-r350_res.jpg

Dnes, 5.10.2015, tu stojí nová výrobná hala II.

„Projekt novej haly sme odštartovali koncom roka 2013. Pôvodne bola v Trnave z väčšej časti plánovaná výroba gumokovových dielov ako aj výrobkov z plastov, s postupne zvyšujúcim sa objemom výroby plastov sa však definitívne rozhodlo, že nová hala bude určená len pre plastovú výrobu,“ hovorí HR manažérka spoločnosti Zuzana Boorová.
Do novopostavenej haly sa tak presťahuje  spolu do 200 zamestnancov, uvoľnený priestor v doteraz využívanej hale umožní lepšiu organizáciu výroby a toku materiálov. Výroba bude usporiadaná do logických celkov a od oddelenia plastovej a gumokovovej časti si vedenie spoločnosti sľubuje tiež väčšiu efektivitu výroby.

pred-r874_res.jpg

Pred rokom, 1.10.2014, sa ešte len pripravoval pozemok na výstavbu

Brzdové pedále aj kryty na airbagy
Keďže výroba plastových dielov pre automobilový priemysel má budúcnosť, spoločnosť nevylučuje v Trnave vytvorenie nových pracovných miest.
Nová hala má viac ako päťtisíc metrov štvorcových výrobnej plochy, spolu s administratívou a technickými miestnosťami zaberá viac ako 6300 metrov štvorcových.

hala-r581_res.jpg

Z existujúcich hál sem bude premiestnená celá technológia na výrobu plastov, teda plastové lisy aj montážne linky. „Okrem toho sa v priebehu septembra priviezol jeden nový vstrekovací lis so zatváracou silou 160 Ton a jeden používaný lis z Damme (Nemecko) so silou 250 Ton. Do konca tohto roka by malo v hale fungovať štrnásť plastových strojov plus asi šesť montážnych zariadení. V priebehu roka 2016 sa budú inštalovať ďalšie stroje a zariadenia.
V štvorzmennej nepretržitej prevádzke sa tu budú vyrábať napríklad brzdové pedále, páčky na nastavenie polohy volantu, kryty pre airbagy, stabilizačné tyčky na nápravu a podobne.

Špičkové vybavenie
Pre celý koncern BOGE znamená výstavba novej haly veľmi veľa: „Stabilitu, perspektívu, budúcnosť a najmä dôveru v naše schopnosti.“
Spoločnosť verí, že nové priestory na špičkovej úrovni si budú vážiť aj zamestnanci a podľa toho sa k nim správať. Hala im poskytuje najmodernejšie zázemie, šatne, sociálne zariadenia i jedáleň sú tu na svetovej úrovni.
Spoločnosť investovala i do zvýšenia pracovného komfortu zamestnancov a do haly inštalovala priestorové odsávanie. To vymení vzduch v hale dvakrát za hodinu.

pracovnik-r405_res.jpg

„Svoju ambulanciu tu bude mať aj praktická lekárka. Tá je pre ľudí pracujúcich v našom odvetví obzvlášť dôležitá, pretože neustále potrebujeme rôzne zdravotné previerky a potvrdenia. Zamestnanci ju takto budú mať hneď poruke,“ uzavrela Boorová.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.