Hľadali bývanie, novostavba bola o 20 tisíc lacnejšia!

Bratislava, 15.10.2015 - Mladá Bratislavčanka Katka spolu so svojím priateľom Martinom hľadali svoje prvé spoločné bývanie. Aj keď to neplánovali, skončili pri novostavbe. Ako hovorí budúca spoluvlastníčka bytu v projekte Nobelova, dostala ich kombinácia výbornej ceny a príjemnej lokality.

obyvacka-od-herrysu-r909_res.jpg

Máte skúsenosti s kúpou bytu?

Nobelova je náš prvý vlastný byt. Pred dvomi rokmi sme obaja skončili vysokú školu a už nechceme bývať v prenájme. Túžili sme niečo vlastniť. Byt sme vyberali starostlivo asi pol roka a mali sme viacero požiadaviek.

Vyberali ste byt sami alebo vám do výberu zasahovala aj rodina?

Vyberali sme úplne sami. Poradili sme sa na začiatku s rodinou a blízkymi kamarátmi, ale konečné rozhodnutie sme spravili my dvaja.

Koľko obhliadok ste absolvovali, než ste kúpili byt v Nobelovej?

Virtuálne určite vyše stovky, z toho sme fyzicky videli zhruba desať bytov. Najviac sa nám páčil starší dvojizbák v druhom obvode s výmerou 46 m2 a veľkým balkónom. Ale aj napriek tomu, že bol orientovaný do rušnej ulice, bol o 20 tisíc drahší ako Nobelova. Jednoznačne sme sa rozhodli, že si radšej počkáme na novostavbu.

Čo zavážilo pri kúpe?
Dostupnosť. Máme jedno auto a nie vždy prichádzame domov z práce naraz, takže sme hľadali rozumnú vzdialenosť od centra. Byty vo vzdialenejších lokalitách s prístupom po Račianskej ulici sme automaticky vylúčili kvôli zhoršujúcim sa dopravným zápcham v rannej špičke. Na Nobelovej je výborná možnosť využiť aj Vajnorskú ulicu, ktorá je ráno rýchlejšia. Navyše, vždy môžem využiť električku, ktorou mi cesta trvá 20 minút. A keď počasie dovolí, budem jazdiť na bicykli. Testovaciu jazdu som v pohodlnom tempe zvládla za 25 minút.  Spravím niečo pre svoje zdravie a vyvetrám si hlavu.

Rozhodli ste sa pre dvojizbový byt. Dispozične ste spokojní?
Byt sa nám páči. Prekreslili sme si ho v počítači do 3D verzie,  dokonca už pomaly vyberáme zariadenie. Jediné, čo nám bude chýbať je chodbička. Majú ju byty o niečo drahšie od nášho, ale boli sme limitovaní peniazmi. Nič to, vstupný priestor odčleníme vhodným výberom nábytku. Ďalšou z výhod, ktorá nás presvedčila o kúpe bytu v projekte Nobelova, je obvodový plášť murovaný z tehly. Ak sa rozhliadnete po Bratislave, vidíte dosť projektov liatych z betónu.

Ako budete bývanie financovať?

Prvú splátku 15 % z kúpnej ceny bytu sme hradili z vlastných zdrojov, zvyšok budeme platiť z hypotéky až pri kolaudácii na konci roka 2016. To je fajn, pretože až do dostavania bytu nás nebudú ťažiť žiadne splátky úveru. Navyše, byt je dodávaný v štandarde, takže po kolaudácii už nebudeme musieť riešiť žiadne podlahy, obklady, sanitu či dvere. Predovšetkým z hľadiska čo najrýchlejšieho nasťahovania po odovzdaní bytu by ma potešilo, ak by v cene bola aj kuchynská linka, ako je tomu v niektorých iných projektoch. Cena však bola vynikajúca, takže tento detail mi vôbec nevadí .

Plánujete rodinu?

Onedlho máme svadbu a deti určite plánujeme. Istý čas vieme bývať aj s dieťaťom v dvojizbovom byte.  Skvelé je, že v blízkosti sa nachádzajú dve škôlky, z toho jedna anglická, a je tam aj škola.  Obaja máme súrodencov vysokoškolákov, takže ak budeme neskôr hľadať niečo väčšie, náš byt určite nezostane prázdny. Veľmi sa tešíme z celkového vizuálu projektu a jeho zeleného okolia. Chceme z práce prichádzať do príjemného prostredia nášho prvého spoločného domova.

O projekte Nobelova

Predaj prvej fázy projektu bol spustený v apríli a vysoký záujem spôsobil, že projekt Nobelova sa stal jeden z najlepšie sa predávajúcich projektov v Bratislave.  Druhú fázu, ktorá nedávno tiež vstúpila do predaja tvorí 120 dostupných bytov. Dostupných nielen cenovo, ale hlavne lokalitou. Nachádzajú sa totiž v mestskej časti Nové Mesto. V rannej špičke sa dostanete z Nobelovej do centra za 10-15 minút, a to je na Bratislavu čo povedať. Ceny momentálne začínajú na úrovni necelých 51  tisíc eur s DPH za jednoizbový byt s výmerou takmer 40 m2.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018

Move in immediately, if you feel like it

Living close to the centre of Bratislava has many advantages.

Predaj poistenia motorových vozidiel cez web rastie a bude rásť

Myslí si to Peter Gál, zakladateľ stránky poistnamyska.sk, ktorý má vyše 20-ročné skúsenosti v poisťovníctve.