Hľadali bývanie, novostavba bola o 20 tisíc lacnejšia!

Bratislava, 15.10.2015 - Mladá Bratislavčanka Katka spolu so svojím priateľom Martinom hľadali svoje prvé spoločné bývanie. Aj keď to neplánovali, skončili pri novostavbe. Ako hovorí budúca spoluvlastníčka bytu v projekte Nobelova, dostala ich kombinácia výbornej ceny a príjemnej lokality.

obyvacka-od-herrysu-r909_res.jpg

Máte skúsenosti s kúpou bytu?

Nobelova je náš prvý vlastný byt. Pred dvomi rokmi sme obaja skončili vysokú školu a už nechceme bývať v prenájme. Túžili sme niečo vlastniť. Byt sme vyberali starostlivo asi pol roka a mali sme viacero požiadaviek.

Vyberali ste byt sami alebo vám do výberu zasahovala aj rodina?

Vyberali sme úplne sami. Poradili sme sa na začiatku s rodinou a blízkymi kamarátmi, ale konečné rozhodnutie sme spravili my dvaja.

Koľko obhliadok ste absolvovali, než ste kúpili byt v Nobelovej?

Virtuálne určite vyše stovky, z toho sme fyzicky videli zhruba desať bytov. Najviac sa nám páčil starší dvojizbák v druhom obvode s výmerou 46 m2 a veľkým balkónom. Ale aj napriek tomu, že bol orientovaný do rušnej ulice, bol o 20 tisíc drahší ako Nobelova. Jednoznačne sme sa rozhodli, že si radšej počkáme na novostavbu.

Čo zavážilo pri kúpe?
Dostupnosť. Máme jedno auto a nie vždy prichádzame domov z práce naraz, takže sme hľadali rozumnú vzdialenosť od centra. Byty vo vzdialenejších lokalitách s prístupom po Račianskej ulici sme automaticky vylúčili kvôli zhoršujúcim sa dopravným zápcham v rannej špičke. Na Nobelovej je výborná možnosť využiť aj Vajnorskú ulicu, ktorá je ráno rýchlejšia. Navyše, vždy môžem využiť električku, ktorou mi cesta trvá 20 minút. A keď počasie dovolí, budem jazdiť na bicykli. Testovaciu jazdu som v pohodlnom tempe zvládla za 25 minút.  Spravím niečo pre svoje zdravie a vyvetrám si hlavu.

Rozhodli ste sa pre dvojizbový byt. Dispozične ste spokojní?
Byt sa nám páči. Prekreslili sme si ho v počítači do 3D verzie,  dokonca už pomaly vyberáme zariadenie. Jediné, čo nám bude chýbať je chodbička. Majú ju byty o niečo drahšie od nášho, ale boli sme limitovaní peniazmi. Nič to, vstupný priestor odčleníme vhodným výberom nábytku. Ďalšou z výhod, ktorá nás presvedčila o kúpe bytu v projekte Nobelova, je obvodový plášť murovaný z tehly. Ak sa rozhliadnete po Bratislave, vidíte dosť projektov liatych z betónu.

Ako budete bývanie financovať?

Prvú splátku 15 % z kúpnej ceny bytu sme hradili z vlastných zdrojov, zvyšok budeme platiť z hypotéky až pri kolaudácii na konci roka 2016. To je fajn, pretože až do dostavania bytu nás nebudú ťažiť žiadne splátky úveru. Navyše, byt je dodávaný v štandarde, takže po kolaudácii už nebudeme musieť riešiť žiadne podlahy, obklady, sanitu či dvere. Predovšetkým z hľadiska čo najrýchlejšieho nasťahovania po odovzdaní bytu by ma potešilo, ak by v cene bola aj kuchynská linka, ako je tomu v niektorých iných projektoch. Cena však bola vynikajúca, takže tento detail mi vôbec nevadí .

Plánujete rodinu?

Onedlho máme svadbu a deti určite plánujeme. Istý čas vieme bývať aj s dieťaťom v dvojizbovom byte.  Skvelé je, že v blízkosti sa nachádzajú dve škôlky, z toho jedna anglická, a je tam aj škola.  Obaja máme súrodencov vysokoškolákov, takže ak budeme neskôr hľadať niečo väčšie, náš byt určite nezostane prázdny. Veľmi sa tešíme z celkového vizuálu projektu a jeho zeleného okolia. Chceme z práce prichádzať do príjemného prostredia nášho prvého spoločného domova.

O projekte Nobelova

Predaj prvej fázy projektu bol spustený v apríli a vysoký záujem spôsobil, že projekt Nobelova sa stal jeden z najlepšie sa predávajúcich projektov v Bratislave.  Druhú fázu, ktorá nedávno tiež vstúpila do predaja tvorí 120 dostupných bytov. Dostupných nielen cenovo, ale hlavne lokalitou. Nachádzajú sa totiž v mestskej časti Nové Mesto. V rannej špičke sa dostanete z Nobelovej do centra za 10-15 minút, a to je na Bratislavu čo povedať. Ceny momentálne začínajú na úrovni necelých 51  tisíc eur s DPH za jednoizbový byt s výmerou takmer 40 m2.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.