Sobota, 20. apríl , 2019

Bolesť kĺbov na nohách

Reťaz je vždy taká pevná, aké je pevné jej naslabšie ohnivko. Keď sa hovorí o kĺboch na nohách, automaticky si predstavíme tie najväčšie – kolenný a bedrový. Čo však krehké členky? A kĺby prstov?

Čo však krehké členky? A kĺby prstov nôh? Vzhľadom na svoju veľkosť a pomer k hmotnosti človeka patria medzi najviac namáhané časti ľudského organizmu. Chodidlo sa skladá z 25 kostí, mnohých svalov, chrupaviek a šliach. Poškodenie chrupaviek postihuje aj najmenšie kĺby nášho tela.

Achillova päta silákov

Posilňovne sú preplnené športovcami a športovkyňami, ktorým záleží na svojom zdraví. V sérii rôznych cvikov dávajú poriadne zabrať svalom, aby čo najskôr nabrali objem a pekne sa vyrysovali pod pokožkou. Často však zabúdajú na posilňovanie malých svalov členkov a chodidiel.

Vďaka chodidlám je naša chôdza pružná, dokážeme udržať rovnováhu, pri kráčaní odpružia tlak na chrbticu. Poskytujú oporu nášmu telu v pokoji aj v pohybe. Dokonca fungujú ako informačná diaľnica medzi mozgom a terénom, na ktorom sa pohybujeme. Zaslúžia si starostlivosť! Pekná pedikúra je skôr módnou záležitosťou. HYALFIT im poskytne potrebnú starostlivosť zvnútra. Neviditeľnú, ale dôležitú.

Predchádzajte úrazom!

Úrazy – a nielen športové – sú častou príčinou bolestí kĺbov. Asi každý z nás pozná pocit po podvrtnutí členku. Opakovanie mikroúrazov dokáže poškodiť nielen chrupavku, ale aj spôsobiť natrhnutie väzív a šliach. Bolestivé chodidlá a ich následné deformity majú dosah na celý pohybový aparát.

Poškodené a opotrebované chrupavky spôsobujú bolesti čoraz mladšej časti populácie. Ortopédi veľakrát diagnostikujú artrózu u športovcov a zdravo žijúcich ľudí. Artróza nie je podmienená len pokročilým vekom. Často vzniká ako následok rôznych úrazov, preťaženia kĺbov či zlých pracovných návykov.

Správna obuv aj výživa

Pevné členky, pružné chrupavky a väzy sú veľkou devízou pre bezproblémový pohyb. Potrebujú pravidelné cvičenie a správnu výživu. Kolagén im dodá pevnosť a pružnosť, kyselina hyalurónová sa postará o správne premazanie všetkých kĺbov, vitamín C zabezpečí pevnosť kostí. Okrem týchto zložiek obsahuje HYALFIT aj výťažok zo živice stromu boswellia serrata, ktorý má silný protizápalový účinok. Do vyváženého mixu výživných látok je pridaný aj chondroitín sulfát, dôležitý stavebný prvok chrupaviek.

HYALFIT bol vyvinutý ako špeciálna výživa pre strednú a staršiu generáciu, pre ťažko pracujúcich, pre športovcov a pre všetkých, ktorí sa dôkladne starajú o svoje chrupavky, kĺby, šľachy a väzivá. Jedna tobolka denne počas trojmesačnej kúry dodá správny mix výživných látok pre pevnosť a pružnosť pohybového aparátu.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.