VÚB posúva firemné bankovníctvo na vyšší level

Ako spravovať firemné financie komfortne, flexibilne a po novom

Dnešné bankovníctvo sa vyvíja veľmi dynamicky a s ním aj riadenie firemných financií. O novej platforme InBiz, ktorá nahradila klasický Biznis Banking, sme hovorili  s vedúcim oddelenia Transakčného bankovníctva pre firemných klientov VÚB Brankom Drgalom.

Biznis Banking je platforma, ktorá sa používala viac ako 10 rokov. Aké boli dôvody nahradiť ju niečím novým?

Biznis Banking v tradičnom poňatí prestal zodpovedať moderným predstavám o riadení firemných financií a súčasnému nastaveniu trhu. Vo VÚB sme ho nahradili novinkou InBiz, ktorá je viac intuitívna, má lepší dizajn a hlavne poskytuje požívateľom vyšší komfort. Pri pôvodnom riešení bolo potrebné klienta fyzicky navštíviť a Biznis Banking mu nainštalovať do počítača. Nová generácia našich biznisových riešení InBiz je inde. Využíva princíp cloudu, ktorý klientovi umožňuje dostať sa k svojim firemným účtom odkiaľkoľvek, z akéhokoľvek počítača. Jednoducho sa prihlási cez internetový prehliadač zo zariadenia, ktoré mu práve vyhovuje. Správa účtu cez mobilný telefón alebo tablet je jednou z hlavných pridaných hodnôt InBizu. Vyššia verzia systému je v prevádzke od júla 2016. Klientom sme dočasne ponúkli aj možnosť paralelne využívať oba systémy, už dnes však starú platformu nepoužíva takmer žiadny klient. Na našej stránke je k dispozícii aj demo verzia, na ktorej si môžu záujemcovia vyskúšať, aké možnosti im InBiz ponúka.

Vytvorili ste teda úplne novú platformu?

InBiz je skupinové riešenie, ktoré v Taliansku v súčasnosti používa už viac než 300 000 korporátnych klientov. Sme prvá banka z medzinárodnej divízie, ktorá sa pustila do adaptácie platformy InBiz na lokálne pomery. Existujú zahraničné pobočky Intesa Sanpaolo ako Frankfurt, Madrid, Paríž a ďalšie, ktoré svojim klientom ponúkajú „taliansky“ InBiz. Dokonca aj na Slovensku máme klientov, ktorí ho poznajú a používajú, sú to však spravidla veľkí medzinárodní klienti s účtami aj v Intesa Sanpaolo.

Pre koho je InBiz určený? Môže ho využívať každý podnikateľ alebo je to špeciálne riešenie pre väčšie firmy?

InBiz je určený pre právnické osoby a teoreticky ho môže mať aj malý podnikateľ. Small biznis klient však nepotrebuje všetky funkcionality, ktoré InBiz ponúka, obvykle mu stačí štandardný retailový Internet banking. Z našej strany klientovi odporučíme, ktoré riešenie je vhodnejšie pre naplnenie jeho potrieb a očakávaní, konečné rozhodnutie je však na klientovi.

Ktoré z benefitov InBizu sú podľa vás najväčším prínosom pre klientov?

Možnosť operovať so svojím účtom odkiaľkoľvek. Majiteľ firmy sa do svojho konta môže prihlásiť hoci aj z dovolenky v Karibiku a schváliť napríklad príkaz na úhradu aj z mobilu, čo doteraz nebolo možné bez toho, aby nebol prítomný vo firme alebo aby niekomu vopred nedal plnú moc. Systém prináša aj ďalšie novinky, napríklad detailný prehľad o  platobných kartách a nimi vykonaných transakciách a informácie o úveroch.  Unikátnou novinkou InBizu je tiež možnosť správy účtov v iných bankách doma aj v zahraničí. Túto novinku ideme rozšíriť o možnosť správy účtov vo vybraných krajinách v rámci skupiny Intesa Sanpaolo so širšou paletou platobných a informačných služieb. Inými slovami, chceme, aby klient mohol spravovať účty v danej krajine s komfortom porovnateľným s domácimi službami elektronického bankovníctva. Klientom ponechávame možnosť zahrnúť si službu InBiz do atraktívneho VÚB Flexibiznis účtu, kde okrem iného pribudli aj nové kreditné karty s výhodnými podmienkami pre firemnú klientelu

Ako ste spokojný s prechodom zo starého riešenia na InBiz?

Prechod zo starej platformy na novú bol pomerne zložitý a vyžadoval si dôkladnú prípravu. Vďaka vysokému nasadeniu a profesionalite celého tímu sa nám však migráciu podarilo uskutočniť v rekordnom čase 6 mesiacov. Spätné väzby od klientov sú veľmi pozitívne a berúc do úvahy fakt, že v rámci našej skupiny Intesa Sanpaolo išlo prvý krát o projekt takéhoto rozsahu s významným vplyvom na klientov, myslím, že môžeme smelo hodnotiť zavedenie služby InBiz ako veľký úspech.

Viac informácií nájdete tu.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Najužitočnejšia appka

Uľahčí život všetkým rodičom i zábudlivcom

IKEA je postavená na tých správnych hodnotách

Richard Citnar je riaditeľom najväčšieho obchodného domu IKEA v strednej Európe.