Poradňa: Prenos účtu zo ZUNA do mBank

Dobrý deň, moja doterajšia internetová banka mi oznámila, že ukončuje svoju činnosť. Poraďte mi, prosím, ako si preniesť účet.

Dobrý deň, moja doterajšia internetová banka mi oznámila, že ukončuje svoju činnosť. Poraďte mi prosím ako si preniesť môj účet, keď mám v ňom nahlásené všetky trvalé platby a inkasá. Je potrebné ich všetky zrušiť a nanovo zadať v druhej banke? Karolína, Čadca

Odpovedá Gabriel Dzan, produktový manažér, mBank.

Dobrý deň, Karolína. Ak by ste sa rozhodli preniesť účet napríklad do mBank, tak je to veľmi jednoduché. Banka všetko vybaví za klientov bez akýchkoľvek poplatkov. Platby a inkasá nastavíme tak, ako ste ich mali v starej banke a zároveň zrušíme aj starý účet. Jediné, čo musíte urobiť, je založiť si mKonto, alebo mKonto Biznis a požiadať o presun účtu. O všetko ostatné sa postará banka.

Pre otvorenie nového účtu v mBank nemusíte nikam chodiť, všetko zvládnete z pohodlia domova. Založenie aj vedenie bežných účtov je zadarmo. Tak isto aj výbery zo všetkých bankomatov doma aj v zahraničí. Stačí si vybrať vždy aspoň sedemdesiat eur.

Celý prenos účtu trvá zvyčajne dvanásť pracovných dní. Odporúčame si ho načasovať na správny termín, aby nedošlo k duplicitnému spracovaniu transakcií v jednom mesiaci aj v starej banke aj v novej banke.

Dôležité však je mať v starej banke uhradené/splatené všetky záväzky. To znamená, že ak by ste nemali splatenú kreditnú kartu, spotrebný úver, alebo hypotéku, tak pôvodný bežný účet nebude možné v starej banke zrušiť.

Najvýhodnejšie online predplatné SME.sk na 1 rok len za 29€

Kúpou ročného predplatného ušetríte až 44% oproti týždennému predplatnému za 1€.

Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke

Má vlastnú pekáreň a rozšírený sortiment farmárskych a bio výrobkov.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.