Rýchlejšie znamená lacnejšie - montovaný dom

Doba trvania stavby sa diametrálne líši v závislosti od zvolenej technológie. V čom väzí tento zásadný rozdiel?

Doba trvania stavby sa diametrálne líši v závislosti od zvolenej technológie. Kým do murovanej novostavby sa môžete nasťahovať v priebehu jedného roka, v montovanom dome môžete žiť už počas niekoľkých týždňov. V čom väzí tento zásadný rozdiel?

Princíp výstavby montovaných domov

K pochopeniu rýchlosti stavebného procesu u montovaných drevodomov je nutné spoznať odlišný princíp ich výstavby. Tento odlišný princíp spočíva predovšetkým v špecifickom spôsobe montáže, v netradičnom prepojení kvalitných materiálov, vo vysokej odbornosti všetkých zúčastnených osôb a v dôslednej stavebnej príprave.

1.  Ľahká konštrukcia
  2.  Zohratosť a odbornosť pracovníkov
  3.  Dôsledná stavebná príprava

Ľahká a predsa stabilná nosná konštrukcia z KVH hranolov spoločne s dômyselnou skladbou stien zo stavebných materiálov o malej objemovej hmotnosti, umožňujú postaviť montovaný dom aj na miestach, kde to murovaným či betónovým domom nedovoľujú výsledky geologického prieskumu. KVH hranoly, OSB dosky a izolačné materiály sú už vopred predpripravené tak, aby sa robotníci na stavbe nemuseli zdržiavať zdĺhavým meraním, rezaním a likvidáciou inokedy vznikajúceho odpadu. Malá objemová hmotnosť materiálov ďalej napomáha k ľahkej a rýchlej manipulácii, čo umožňuje odviezť viac pracovných úkonov za krátky čas. Nezabúdajte na to, že čím viac času pracovníci na stavbe strávia, o to viac si budú následne aj účtovať. Počítať potom platy murárov pracujúcich na murovanom dome rok, a montážnych technikov vysporiadajúc sa s montážou montovaného domu počas siedmich týždňov, je celkom zbytočné, rozdiel je už teraz viac ako zrejmý.

1.  Značné sústredenie drevených prvkov
  2.  Dômyselná skladba materiálov
  3.  Tenké obvodové a priečkové steny

Do modernej montovanej stavby vstupuje ako prvotný materiál drevo skrze vopred opracované OSB dosky, KVH hranoly a strešnú konštrukciu. Drevo má totiž jedinečné izolačné vlastnosti, dlhú životnosť a jeho ťažba aj opracovanie sú jednoduché a ekologické, čo sa výhodne podpisuje na nízkej nákupnej cene a tým teda aj na nízkej cene za montovaný dom. Pokiaľ neplánujete ešte aj drevené schody, obloženie, dvere a okná, tu zoznam drevených prvkov končí a na rad prichádzajú najmodernejšie certifikované materiály. Tými sú minerálna vata, polystyrén alebo sadrokartón. Sústreďujú sa do obvodových stien, priečkových stien, stropu či podláh a to v najrôznejších skladbách, ktorých zložením sa zaoberajú tí najlepší z najlepších, fyzici aj stavebníci. Výsledkom je, že úzky rozmer týchto stien plní rovnaké izolačné a statické funkcie ako široké betónové či murované obvodové aj priečkové múry. Uvádza sa, že u stredne veľkého domu o zastavanej ploche 100 m2 získavate o 10 m2 v každom podlaží navyše k ďalšiemu užívaní, pričom vonkajší priestor zostáva rovnaký. A tak vzniká ďalší jedinečný priestor, ktorý je možné využiť na rozšírenie obytných miestností či k zväčšeniu záhrady. Tento fakt ďalej umožňuje to, že sa oveľa ľahšej vleziete do zastavanej plochy do 150 m2 , čím sa môžete vyhnúť zdĺhavému stavebnému konaniu.
sme3-r898_res.jpg

Moderné technológie a materiály

O tom, že montovaný dom nie je zďaleka žiadnou jednoduchou drevostavbou, hovorí skutočnosť, že jeho neoddeliteľnou súčasťou sú tie najmodernejšie zariadenia a technológie. Počnúc odvetrávanou či difúzne uzavretou konštrukciou, cez riadené vetranie skrze rekuperačnú jednotku až po podlahové vykurovanie či najmodernejšie zariadenie určené na vykurovanie domu.

Časová os výstavby rodinného domu

Prípravnými prácami a úradne-procesnými formalitami si musíte prejsť u akéjkoľvek stavbe, s tým, že zemné práce a základová doska môžu byť u montovaného domu riešené už vo fáze prípravy. To, čo je však kľúčové pre rýchlosť postavenia celého domu, je doba vzniku hrubej stavby. U montovaných domov stojí hrubá stavba už počas prvých štyroch dní. U domov murovaných trvá hrubá stavba niekoľko týždňov, čo sa podpisuje na vysokých nákladoch za mzdy murárov a remeselníkov, ktoré sa môžu hravo vyšplhať až na 50% z celkovej ceny domu. Tento problém u montovanej stavby odpadá. Kolaudácia a dokončenie domu je niekoľko týždňovou záležitosťou za predpokladu, že ste si za partnera zvolili spoľahlivú firmu.

TreeMont s.r.o. - spoľahlivý partner pre výstavbu montovaného domu

Montovaný dom rýchlo, lacno a zároveň kvalitne vám dokáže zrealizovať renomovaná stavebná spoločnosť TreeMont s.r.o., ktorá prichádza hneď zo tromi technologickými variantmi: dom NOW, dom NOW AIR a dom FEATURE v energetickom štandarde A1 - 0, s otvorenou či uzavretou difúznou konštrukciou. K tomu máte navyše možnosť výberu s typových projektov, čím je možno ušetriť ešte viac peňazí aj času. Typový projekt z ponuky totiž stačí iba prispôsobiť vášmu pozemku a môže sa začať s bleskovou montážou. Výsledkom bude kvalitný montovaný dom s nízkymi prevádzkovými nákladmi, s dlhou životnosťou a s tým najmodernejším vzhľadom aj prevádzkou.

Krátka doba výstavby montovaného domu silne súvisí s jeho nízkou obstarávacou cenou, čo ho robí dostupným takmer všetkým. Začnite žiť svoj sen o vlastnom bývaní, cesta k nemu nebola nikdy jednoduchšia – TreeMont s.r.o..

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

Slnko, pláž, oddych. Problémy s autom však veľmi rýchlo môžu zmeniť letnú dovolenku na nepríjemný zážitok.

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

OMV ponúka vodičom tipy, ako si pripraviť auto na dovolenku bez stresu.

S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku

S kartou Mastercard World od VÚB Banky nezačnete dovolenku na preplnenom letisku, ale v pohodlí letiskových VIP salónikov.