LESKLÁ DLAŽBA, aké rozdiely pozorovať pri výbere?

Chcete mať krásnu dlažbu nekonečnou životnosťou? Odhalte kvalitu dlažby! My vám povieme ako a na čo sa zamerať.

Lesk - je vlastnosť objektu, ktorá mu dodáva dizajn. Veľké stavby sa budujú s gigantickým presklením a odrazom, aby vynikli. Odraz dokáže zaujať. Pokiaľ sú objekty aspoň čiastočne zrkadlové, odrážajú farby a tvary okolitých objektov. To je pre naše oko zaujímavé, nakoľko podvedome vnímame odrazový pohyb. Mňa osobne vždy v detstve lákali lomy svetiel a odrazy objektov. Preto sa pri voľbe interiéru snažím kombinovať aj lesklé časti, ktoré zvyšujú moje nadšenie z priestoru. Lesklé časti tvoria interiér zaujímavým. V tomto prípade však netvrdím, že všetko matné je zlé. Ide práve o správnu kombináciu.

sedá-leskla-dlažba-60x60

Pokiaľ sa rozhodnete pre lesklú dlažbu, prehodnoťte jej kvalitu. Lesk musí vydržať dlhodobo, ale ako to zaručiť? Veľmi dôležitý je faktor kvality materiálu, ten nám určuje tvrdosť a následné opotrebenie. Pod typmi materiálov nájdete video. Ku každému typu materiálu na konci napíšem čas, kde môžte vidieť príklad (čas-0:00)
Materiály dlažby:
-pálená hlina - spodná časť hnedá, povrch glazúra, nieje mrazuvzdorná, základný materiál, neodporúčame používať do spoločných priestorov, iba kúpeľňa. (čas-0:25)
-glazúrovaná keramika/gres/porcelán - spodná časť béžová, mrazuvzdorná, povrch glazúra - v tenkom filme, vyššia tvrdosť ako pálená hlina, označovaná stupnicou PEI (I-V) (čas-2:01)
-dofarbovaný polovičný/plný porcelán - farbený materiál v polovičnej/plnej hrúbke, neobsahuje glazúru, mrazuvzdorný, vysoko odolný voči záťaži, (čas-2:19)

Ak rozmýšľate nad kvalitnou porcelánovou dlažbou, odporúčam pozrieť ešte ďalšie video, kde sa venujeme téme dlažby s nanotechnoligickou úpravou.

Naša spoločnosť TGB Plast obchoduje s komplet sortimentom zameraným na dlažby a kúpeľne. Špecializáciu však máme zameranú na leštené dlažby, ktoré dodávame po celom slovensku.

Najvýhodnejšie ročné online predplatné SME.sk len za 29€

Kúpou ročného predplatného ušetríte až 44% oproti týždennému za 1€.

Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke

Má vlastnú pekáreň a rozšírený sortiment farmárskych a bio výrobkov.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.