Borguľa žiada starostu o transparentné jednanie s majetkom mesta

Poslanec Borguľa poslal primátorovi Nesrovnalovi list, v ktorom ho žiada o transparentné jednanie pri nakladaní s majetkom mesta.

Poslanec Martin Borguľa poslal primátorovi Ivovi Nesrovnalovi list, v ktorom ho žiada o odpoveď na svoju interpeláciu týkajúcu sa nakladania s nehnuteľným majetkom hlavného mesta SR Bratislavy. Cieľom je zvýšiť transparentnosť pri procese nakladania s majetkom.

Podľa poslanca sa v poslednom období množia podozrenia, že s majetkom mesta nenakladá magistrát transparentne. Vo svojej interpelácii preto žiada primátora o poskytnutie informácie, aké typy a druhy právnych úkonov, ktoré sa týkajú nakladania s nehnuteľným majetkom mesta (prevody vlastníctva majetku, prenajímanie majetku, zaťažovanie majetku vecnými bremenami a pod.) realizuje magistrát bez súhlasu alebo schválenia mestským zastupiteľstvom. Ide už o druhý list poslanca, ktorý v tejto záležitosti poslal primátorovi.

„Už v máji som u pána primátora v tejto veci interpeloval. Myslím, že poslanci mesta majú právo disponovať takýmito informáciami. Dostal som veľmi vágnu odpoveď, v ktorej ma primátor len odkázal na zákon a štatút mesta. Nakoľko nepovažujem jeho odpoveď za dostatočnú a adekvátnu, rozhodol som sa opätovne žiadať konkrétnu a jasnú odpoveď na moju otázku,“ povedal poslanec Martin Borguľa.

Poslanec vo svojej interpelácii hovorí o konkrétnych právnych úkonoch týkajúcich sa nakladania s majetkom mesta, ktoré je hlavné mesto,
reprezentované osobou primátora, oprávnené uskutočňovať bez toho, aby o tom malo zastupiteľstvo mesta akúkoľvek vedomosť.

„Mojím zámerom je jednoznačne identifikovať všetky právne úkony súvisiace s nakladaním majetku mesta, pri ktorých nie je potrebný súhlas
alebo schválenie mestským zastupiteľstvom. Keď budú jasne dané a známe pravidlá, predídeme v budúcnosti rozporom pri výklade, či konkrétny úkon nakladania s majetkom má, alebo nemá byť predmetom prerokovania na zasadnutí zastupiteľstva. Mojím cieľom je dosiahnuť maximálnu transparentnosť celého procesu nakladania s majetkom,“ povedal na záver Martin Borguľa.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu