100 %-nú hypotéku môžete dostať aj na mestský apartmán

V projekte Nový Ružinov sú aj na apartmánové bývanie dostupné 100 %-né hypotéky.

Nový Ružinov

Ceny nehnuteľností stúpajú a podľa odhadov Národnej banky Slovenska sa dá očakávať, že ich rast bude pokračovať. Napríklad v Bratislavskom kraji vzrástli ceny bytov v prvom štvrťroku 2017 medziročne o takmer 9 %. Sprísňovanie podmienok v oblasti hypoték však robí financovanie kúpy čoraz náročnejším. Dostupná miera financovania totiž neraz klesá aj pod 80 % z hodnoty nehnuteľnosti a v prípade apartmánov ešte nižšie. V niektorých projektoch sú však aj na apartmánové bývanie dostupné 100 %-né hypotéky.

V prípade apartmánov býva financovanie mierne zložitejšie, pretože viaceré banky posudzujú tento typ bývania prísnejšie. Maximálne dostupná suma úveru môže byť obmedzená napríklad na 70 % hodnoty nehnuteľnosti. Záujemca tak musí mať našetrených viac peňazí, ako keby kupoval byt v rovnakej cene.

Pri kvalitných projektoch však aj banky dokážu robiť výnimky. Príkladom je Nový Ružinov - novovyrastajúca rezidenčná štvrť na bratislavskej Bajkalskej ulici, kde sa developerovi podarilo s bankou dohodnúť na 100 %-nom financovaní nielen pri bytoch, ale aj apartmánoch. „Banka ocenila, že apartmány v Novom Ružinove spĺňajú všetky technické parametre kladené na byty a že jediným dôvodom ich aktuálnej klasifikácie je súčasný územný plán. Jeho zmenu však už odsúhlasili všetky dotknuté inštitúcie, čaká sa ešte na schválenie magistrátu hlavného mesta Bratislava a úprave by potom už nič nemalo stáť v ceste,“ vysvetľuje Marianna Fuksová, projektová manažérka realitnej kancelárie HERRYS, ktorá je exkluzívnym predajcom projektu.

Vysoký dopyt a ďalšia etapa vo výstavbe

Nový Ružinov priniesol zaujímavú lokalitu blízko centra a prírody a atraktívne ceny, čo hneď po spustení predaja v marci minulého roka pritiahlo veľký záujem kupujúcich. Dve etapy projektu sú tak už niekoľko mesiacov kompletne vypredané a do tej prvej sa už čoskoro budú sťahovať noví obyvatelia.

Developer prednedávnom spustil výstavbu a predaj ďalšej etapy, v rámci ktorej vyrastie 102 nových bytov a apartmánov. Tretina z nich je už zarezervovaná. „Najväčší záujem je o väčšie dvojizbáky s výmerou okolo 60 štvorcov a tiež jedenapolizbové apartmány. Tie predstavujú ideálne štartovacie bývanie pre mladé dvojice vďaka atraktívnemu pomeru ceny a priestoru,“ hovorí projektová manažérka. Ponuka je však ďaleko širšia – od jednoizbových apartmánov až po štvorizbové byty s veľkými terasami. Pre tých, ktorí si zo štandardnej ponuky nevyberú, je dostupné ďalšie riešenie – byty sa dajú spájať a záujemca si tak môže vytvoriť vlastnú dispozíciu. Odovzdanie bývania v tejto etape je plánované na tretí kvartál roka 2019. „Vďaka vysokému pracovnému tempu, odbornosti a bohatým skúsenostiam stavebnej spoločnosti AVA-stav, realizujúcej výstavbu projektu, môžeme odovzdávanie bývania v tejto etape plánovať už v druhej polovici roka 2019. Je to optimálny čas na to, aby developer pre klientov pripravil skutočne kvalitné a zdravé bývanie. Aby klienti mohli bývať nielen s tým, koho majú radi, ale i tak, ako to majú radi“ prízvukuje Fuksová.

​Kuchyňa v cene

Dôvodom, prečo Nový Ružinov patrí k najlepšie sa predávajúcim novostavbám, je aj vysoký štandard, ktorý ponúka. Nie sú to len značkové výrobky Grohe, Kaldewei a JIKA, či veľkoformátové okná s izolačnými trojsklami a akustickou vetracou štrbinou zabezpečujúcou neustály prísun čerstvého vzduchu bez narušenia zvukovej pohody.

Najväčším benefitom je kvalitná nemecká kuchynská linka vrátane vstavanej rúry a indukčnej dosky v cene štandardu každého bytu či apartmánu. „Pri kúpe nového bytu predstavuje kuchyňa spravidla nielen najväčšiu položku v zozname dodatočných výdavkov, ale nezriedka aj niekoľkotýždňový odklad nasťahovania po odovzdaní novostavby. V Novom Ružinove to neplatí, nasťahovať sa môžete prakticky okamžite po prevzatí kľúčov,“ uvádza Fuksová a dodáva: „Ak vám však štandard nevyhovuje, stále máte možnosť kúpiť si holopriestor so zľavou a zariadiť si ho plne podľa vlastných predstáv.“

Vzorový byt k dispozícii

Každý, kto by chcel na vlastné oči vidieť, ako vyzerá kvalitné bývanie v Novom Ružinove, má možnosť navštíviť vzorový 3-izbový byt. Ten sa nachádza v jednej z mestských víl prvej fázy projektu a záujemcom je k dispozícii každý utorok v čase od 11:00 do 16:30. Keďže v areáli sa stále pracuje, návštevu je z dôvodu bezpečnosti potrebné rezervovať vopred prostredníctvom online formulára.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu