Borguľa vyzýva nového župana, aby podporil boj proti plotu

M. Borguľa vyzýva Juraja Drobu, aby sa postavil na stranu Bratislavčanov a podporil boj za odstránenie oplotenia okolo ambasády.

Budúci utorok 14. novembra 2017 sa bude pred budovou americkej ambasády na Hviezdoslavovom námestí konať ústne pojednávanie, ktoré nariadil Stavebný úrad Starého Mesta v súvislosti so začatím konania na odstránenie plota. Podľa poslanca Martina Borguľu by sa mal na pojednávaní zúčastniť aj novozvolený bratislavský župan.

„Vyzývam týmto verejne pána Drobu, aby hájil záujmy Bratislavy, postavil sa na stranu Bratislavčanov a podporil naše niekoľkoročné úsilie odstrániť plot z historického centra hlavného mesta, kde toto neestetické železné monštrum nemá čo robiť,“ povedal poslanec Martin Borguľa.

Oznámenie o začatí konania za odstránenie plota vydal Stavebný úrad Starého Mesta pred niekoľkými týždňami. Podľa Martina Borguľu ide o začiatok víťazstva v kauze oplotenia, na konci ktorého bude jeho odstránenie.

„Dúfam, že novozvolený župan neurobí podraz na Bratislavčanov, postaví sa za nich a podporí myšlienku, ktorá rezonuje v laickej aj odbornej verejnosti, že plot ako čierna stavba musí z námestia zmiznúť,“ povedal Martin Borguľa.

Pojednávanie na Hviezdoslavovom námestí sa bude konať 14. novembra o 10. hodine.

„Pozývam nášho nového župana, predstaviteľov médií aj širokú verejnosť, aby prišli na Hviezdoslavovo námestie a osobnou účasťou prejavili svoj názor a vôľu plot odstrániť a prinavrátiť priestor pred budovou ambasády späť obyvateľom a návštevníkom nášho hlavného mesta,“ povedal na záver Martin Borguľa.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu