Naše finančné družstvo - príbeh Marcely Peškovej

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 15. vydanie.

Úvod od spoločnosti NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO

V roku 2001 bolo NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO slovenskou spoločnosťou, ktorá sa od iných odlišovala svojim nezvyčajným cieľom, vytvoriť vlastný dôchodkový systém pre svojich členov. Vďaka silnej viere, poctivej práci a túžby mnohých členov žiť inak, nespoliehať sa len na štátny dôchodkový systém, mať vyššie príjmy v dôchodkovom veku… družstvo postupne naberalo na kondícii a dnes aktívne pôsobí na slovenskom aj medzinárodnom trhu. Mnohí sa dnes pýtajú čo je to za družstvo? Či po toľkých rokoch je ešte na trhu? Chcú odpovede na tieto a iné otázky. Preto sme sa rozhodli sprístupniť verejnosti referencie od radových členov družstva, ktorí s družstvom vydržali rôzne obdobia jeho ekonomického rastu a formou článkov písaných rukou samotných členov možno priblížiť viac informácií verejnosti. Formou seriálu jednotlivých postupne publikovaných autentických článkov sa dozviete viac o družstve NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO.

Pokračujeme pätnástym príbehom členky Marcely Peškovej

Už hodně dlouho se rozmýšlím zda napsat těchto pár vět. Můj sloh ani mé vyjadřování není pro všechny srozumitelné tak jen: Do Našeho finančního družstva mne přivedla má bývalá spolupracovnice, nyní si dovolím napsat že je to má kamarádka a člověk kterému vděčím za to, že jsem součástí NFD. Za ty roky což je 6 let v NFD jsem šťastná, že jsem součástí Našeho finančního družstva, vyšlo mi že každý rok jedeme s manželem na dovolenou, někdy i 2 krát za rok a stojí nás to méně než s cestovkou. Máme dovolenkový program NFDPV takže jezdit budeme dokud nám síly budou stačit.

Má skupinka je malá, ale myslím si že na velikosti nezáleží a tak se snažím aby všichni udělali obrat na CreditPay. Každý to máme v životě trochu jinak nastavené, tak je dobře že v družstvu pokud jsem to pochopila, jsou i lidé kterým záleží primárně na obratech, ono to chce čas, tak jako refundace a její vývoj. Vím že je potřeba více se zapojit, ale někdo nemá tu sílu a už jen solidarita a důvěra mezi sebou se někdy těžko buduje a trvá to déle, protože družstvo je i o vytrvalosti což někomu není dané a je netrpělivý a tím někdy i popudlivý. Trpělivost a vytrvalost je to co družstvo potřebuje a to co nemá každý. Všichni nemůžeme být dokonalí.

Tak prosím ostatní ať pochopí i ty co jsou jen řadovými členy a obraty v družstvu dělají jak nejlépe dovedou i s takovými členy pokud jsem to pochopila správně v družstvu počítáme, stačí pravidelný obrat v pravidelné výši a pokud má někdo skupinu, tak se stará i o její informovanost a podporuje ji dle potřeby.

Naše finanční družstvo je součástí mého života a jsem ráda, že já mohu být členem družstva.

Děkuji za to, že jsem mohla napsat těchto pár řádek.

Marcela Pešková, členka družstva

Ďalší príbeh člena, pána Mateja Kračinovského nájdete TU.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.