Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

City Gate: keď je vaším susedom stará Bratislava

Z Bratislavy sa za roky jej existencie stala moderná metropola, no napriek všetkým jej moderným kaviarničkám a kozmopolitnej atmosfére stále hrdo dýcha svojou históriou. Jej jedinečné „genius loci“ najviac cítiť v Starom Meste, kde je prítomné nielen klasickou dlažbou „mačacích hláv“ či historickou električkou, ale najmä budovami, ktoré prežili niekoľko dekád. Takou je aj budova City Gate na Štúrovej – prestížne bývanie pre tých, ktorí chcú mať originálneho suseda – starú Bratislavu.

Vydarená rekonštrukcia

City Gate má punc novostavby, no ide o rekonštrukciu pôvodného objektu, jedinečnú národno-kultúrno pamiatku, ktorej história siaha až do 40. rokov, keď ju navrhli architekti Eugen Kramár a Štefan Lukačovič. Budova bola postavená pre vtedajšiu Slovenskú národnú banku a neskoršia rekonštrukcia architektov Paňáka a Kusého priniesla byty na horných poschodiach. Viaceré z nich sú teraz na predaj.

História doslova na každom kroku

Stačí sa prejsť po nádhernom historickom točitom schodisku a bude vám jasné, že ste vstúpili do inej dekády. Cielenú „Patinu“ si budova zachovala nielen švédskou žulou na portáloch a pilieroch partelu, ale aj pôvodnými vitrážami uznávaného maliara Janka Alexyho, ktorý patril k priekopníkom slovenskej výtvarnej moderny a kamennými obkladmi. História je tu skombinovaná s modernými architektonickými prvkami a dáva projektu jedinečný výraz.

Každý deň môžete stretnúť Schöne Náciho

Keďže City Gate je situovaný v samom srdci historického Starého Mesta, obľúbeného Schöne Náciho môžete pozdraviť pokojne aj každý deň. Samozrejme, myslíme jeho sochu na Sedlárskej ulici – pre vás však nebude atrakcia ako pre turistov, ale dobrý sused, Staromešťan.

Byty sú dostupné ihneď

Ak sa chcete aj vy stať súčasťou histórie Bratislavy, na svoj vysnívaný byt nemusíte čakať. Dvoj- až štvorizbové byty vrátane luxusného penthausu sú skolaudované a dostupné ihneď. Ich kompletnú ponuku aj s vizualizáciami a s cenníkom nájdete na www.citygate.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line