Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Pulzné oxymetre prezidentke darovalo aj PLANEO Elektro

Prezidentka sa ohľadom oxymetrov obrátila aj na internetových predajcov. Kladne zareagovala aj sieť predajní PLANEO Elektro.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa po stretnutí s lekármi a podnikateľmi, ktorí ju informovali okrem iného aj o nedostatku pulzných oxymetrov, obrátila na internetových predajcov zdravotníckych pomôcok a elektroniky. Medzi oslovenými bola aj najrozšírenejšia sieť elektropredajní PLANEO Elektro.„Keď nás kancelária prezidentky oslovila s prosbou o oxymetre, s pomocou sme vôbec neváhali. V krátkom čase sa nám podarilo podporiť iniciatívu pani prezidentky a miestnym samosprávam venujeme 100 oxymetrov značky Beurer,“ hovorí Peter Benický, CEO PLANEO Elektro.

Zástupca spoločnosti PLANEO Elektro Peter Benický (druhý sprava) na stretnutí s prezidentkou pri príležitosti odovzdania oxymetrov . Foto:TASR

PLANEO Elektro prisľúbilo dodanie pulzných oxymetrov v najbližších dňoch všeobecným lekárom najmä v oblastiach Trenčianskeho, Žilinského, Banskobystrického, Košického a Prešovského kraja. Zamerali sme sa najmä na regióny s najvyšším podielom ľudí v slabej sociálnej situácii, ktorí si jednoducho takúto pomôcku nemajú za čo kúpiť ani od koho požičať. Oxymetre budú v najbližších dňoch a týždňoch doručené vyšším územným celkom a tie následne zabezpečia ich distribúciu lekárom," uviedla Zuzana Čaputová.

Oxymeter slúži na meranie okysličenia krvi a tepu a je určený pre ľudí s ochorením srdca, dýchacími problémami, kardiovaskulárnymi problémami, astmatikov, pre športovcov ale aj zdravé osoby, ktorí chcú monitorovať životné funkcie. Dôležitý je aj pre osoby, ktoré majú koronavírus a to aj bezpríznakový, či len s malými príznakmi. Používanie oxymetra tak chorým pomáha včas odhaliť nebezpečnú situáciu a zároveň odľahčuje zdravotníkov od prípadov, keď ich pomoc ešte nie je nutná. Oxymetre ponúka aj PLANEO Elektro .

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Anna Boleynová bola asi najznámejšia zo šiestich žien anglického kráľa Henricha VIII.

18. jún

Odpovedá lekárka Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

18. jún

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.