Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Záujem Slovákov o kvalitné novostavby vzrástol

Bratislava 28. októbra (TASR-OTS) - Záujem Slovákov o kúpu bývania opäť ožíva. V súčasnosti sa počet predaných bytov v Bratislave pohybuje okolo 1200 ročne, čo je o tretinu viac, než pred dvoma rokmi. Slováci však oproti minulosti viac uprednostňujú menšie a dokončené projekty vo výhodnej lokalite, kvalitné materiály a súkromie. Dôvodom rastu záujmu o dokončené a kvalitné projekty sú menšie investičné riziká, ako pri rozplánovaných projektoch. "Klient má produkt k dispozícii okamžite, nemusí sa báť napríklad neskorého dokončenia, nedorobkov, neprispôsobivých susedov či stavebného ruchu," uviedol Ogi Jakšić, Development Director spoločnosti Orco Property Group, ktorá vlastní a spravuje rezidenčný komplex Parkville na bratislavskej Kolibe.

Trend potvrdzuje aj predaj apartmánov projektu Parkville, ktorý medziročne stúpol až o 50 %. "Kvalitné projekty vysokého štandardu v Bratislave totiž spočítate na jednej ruke, počet takýchto voľných bytov veľmi rýchlo klesá," doplnil Ogi Jakšić z Orco Property Group. Aktuálne je obsadenosť rezidenčného komplexu Parkville takmer 70 %, pričom majiteľmi sú prevažne Slováci. Klienti Parkville pri financovaní využívajú v zhruba polovici prípadov úvery na bývanie, v ostatných prípadoch majú na kúpu bytu k dispozícii hotovosť.

Projekt Parkville je výnimočný nielen svojou architektúrou s veľkorysými exteriérovými priestormi, ale aj rezidenčným spôsobom bývania. Jeho prednosťou je zasadenie do prestížnej lokality Koliba a použitie exkluzívnych materiálov pri jeho výstavbe. Priestranné presvetlené apartmány majú praktické dispozičné riešenia a navyše aj nádherný výhľad na mesto. Cena jedného m2 v Parkville sa pohybuje približne okolo 3000 € s DPH.

Kontakt: Petra Holubová tel.: 00420 725 947 919 email:pholubova@orcogroup.com

lt pop

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.

Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť

Priemerný dôchodok na Slovensku je 486,29 €, pričom ženy ho majú v priemere o 100 € nižší ako muži.