Záujem Slovákov o kvalitné novostavby vzrástol

Bratislava 28. októbra (TASR-OTS) - Záujem Slovákov o kúpu bývania opäť ožíva. V súčasnosti sa počet predaných bytov v Bratislave pohybuje okolo 1200 ročne, čo je o tretinu viac, než pred dvoma rokmi. Slováci však oproti minulosti viac uprednostňujú menšie a dokončené projekty vo výhodnej lokalite, kvalitné materiály a súkromie. Dôvodom rastu záujmu o dokončené a kvalitné projekty sú menšie investičné riziká, ako pri rozplánovaných projektoch. "Klient má produkt k dispozícii okamžite, nemusí sa báť napríklad neskorého dokončenia, nedorobkov, neprispôsobivých susedov či stavebného ruchu," uviedol Ogi Jakšić, Development Director spoločnosti Orco Property Group, ktorá vlastní a spravuje rezidenčný komplex Parkville na bratislavskej Kolibe.

Trend potvrdzuje aj predaj apartmánov projektu Parkville, ktorý medziročne stúpol až o 50 %. "Kvalitné projekty vysokého štandardu v Bratislave totiž spočítate na jednej ruke, počet takýchto voľných bytov veľmi rýchlo klesá," doplnil Ogi Jakšić z Orco Property Group. Aktuálne je obsadenosť rezidenčného komplexu Parkville takmer 70 %, pričom majiteľmi sú prevažne Slováci. Klienti Parkville pri financovaní využívajú v zhruba polovici prípadov úvery na bývanie, v ostatných prípadoch majú na kúpu bytu k dispozícii hotovosť.

Projekt Parkville je výnimočný nielen svojou architektúrou s veľkorysými exteriérovými priestormi, ale aj rezidenčným spôsobom bývania. Jeho prednosťou je zasadenie do prestížnej lokality Koliba a použitie exkluzívnych materiálov pri jeho výstavbe. Priestranné presvetlené apartmány majú praktické dispozičné riešenia a navyše aj nádherný výhľad na mesto. Cena jedného m2 v Parkville sa pohybuje približne okolo 3000 € s DPH.

Kontakt: Petra Holubová tel.: 00420 725 947 919 email:pholubova@orcogroup.com

lt pop

Reportáž: Ako sa robia balené bagety? Zisťovali sme vo fabrike

Najobľúbenejšiu slovenskú bagetu, debrecínsku, vyrábajú na strednom Slovensku.

Bayer posilňuje svoju značku

Dynamické, otvorené, osobné...To sú aktuálne atribúty inovovaného loga spoločnosti Bayer.

Ružička Csekes je už po šiesty krát Právnickou firmou roka

Advokátska kancelária Ružička Csekes sa za viac ako 25 rokov vyprofilovala na jednu z najväčších kancelárií na Slovensku.

O2 a Matej Tóth otvárajú druhý ročník O2 Športovej akadémie

O2 tak tento rok nadväzuje na úspešné projekty z minulého roka a spája ich pod spoločnú platformu O2 Dobrá vec.