Záujem Slovákov o kvalitné novostavby vzrástol

Bratislava 28. októbra (TASR-OTS) - Záujem Slovákov o kúpu bývania opäť ožíva. V súčasnosti sa počet predaných bytov v Bratislave pohybuje okolo 1200 ročne, čo je o tretinu viac, než pred dvoma rokmi. Slováci však oproti minulosti viac uprednostňujú menšie a dokončené projekty vo výhodnej lokalite, kvalitné materiály a súkromie. Dôvodom rastu záujmu o dokončené a kvalitné projekty sú menšie investičné riziká, ako pri rozplánovaných projektoch. "Klient má produkt k dispozícii okamžite, nemusí sa báť napríklad neskorého dokončenia, nedorobkov, neprispôsobivých susedov či stavebného ruchu," uviedol Ogi Jakšić, Development Director spoločnosti Orco Property Group, ktorá vlastní a spravuje rezidenčný komplex Parkville na bratislavskej Kolibe.

Trend potvrdzuje aj predaj apartmánov projektu Parkville, ktorý medziročne stúpol až o 50 %. "Kvalitné projekty vysokého štandardu v Bratislave totiž spočítate na jednej ruke, počet takýchto voľných bytov veľmi rýchlo klesá," doplnil Ogi Jakšić z Orco Property Group. Aktuálne je obsadenosť rezidenčného komplexu Parkville takmer 70 %, pričom majiteľmi sú prevažne Slováci. Klienti Parkville pri financovaní využívajú v zhruba polovici prípadov úvery na bývanie, v ostatných prípadoch majú na kúpu bytu k dispozícii hotovosť.

Projekt Parkville je výnimočný nielen svojou architektúrou s veľkorysými exteriérovými priestormi, ale aj rezidenčným spôsobom bývania. Jeho prednosťou je zasadenie do prestížnej lokality Koliba a použitie exkluzívnych materiálov pri jeho výstavbe. Priestranné presvetlené apartmány majú praktické dispozičné riešenia a navyše aj nádherný výhľad na mesto. Cena jedného m2 v Parkville sa pohybuje približne okolo 3000 € s DPH.

Kontakt: Petra Holubová tel.: 00420 725 947 919 email:pholubova@orcogroup.com

lt pop

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.